menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Alles voor mollen verjagen! – De Boer Drachten

Mollen verjagen

Wilt u graag snel en effectief mollen verjagen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Niets is zo vervelend dan molshopen in uw mooie gazon of in uw weiland. Mollen kunnen binnen korte tijd uw vlakke grasveld doen veranderen in een maanlandschap. Hoewel mollen uw tuin ook gezond houden zijn ze vaak een ongenode gast. Bij de Boer Drachten verkopen we diverse producten waarmee u de mollen op een snelle en effectieve manier kunt verjagen. Wij voorzien u graag van het juiste advies en helpen u graag met mollen verjagen.

Lees meer...
13 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Mollen in de tuin

Er zijn veel verschillende effectieve manieren om mollen te verjagen. Houd er wel rekening mee dat mollen uw tuin gezond houden. Door het omwoelen van de grond kan het water beter weg lopen. Ook zorgen mollen ervoor dat u geen last zal krijgen van insectenplagen. Omarm uw nieuwe tuinbewoner door bij een verse molshoop de modder gelijk weer de grond in te duwen, zo vult de gang zich weer met aarde en kan er snel weer gras groeien. 

Mollen preventief weren

De beste en meest milieuvriendelijke en diervriendelijke manier om mollen te verjagen is om de mollen te weren met mollengaas. Het gaas plaatst u onder het gazon, dit kan verticaal tot een diepte van 70 cm of horizontaal op 25 cm diepte. Mocht u geen gaas  hebben geplaatst dan zijn planten plaatsen ook een optie. Mollen houden er ook niet van om langs wortels van verschillende soorten planten en bomen te moeten graven, ze houden namelijk meer van een gazon of grasveld zonder obstakels.

Diverse manieren mollenbestrijding

Er zijn veel verschillende manieren om mollen te verjagen. Hieronder een opsomming van diverse soorten mollen bestrijding:

Soort mollenbestrijding Voordelen: Nadelen:
Mollengaas Preventief en diervriendelijk  
Vangkooi of mollenkoker Milieu- en diervriendelijk  
Solarverjager Milieuvriendelijk  
Ultrasone verjager Milieuvriendelijk  
Geur Milieuvriendleijk en preventief  
Mollenklemmen Snel en effectief Dierontvriendelijk
Carbid Diervriendelijk Verboden product in Nederland
Mauki Mollenbestrijder Snel en effectief  

 

Diervriendelijk mollen bestrijden

Wilt u op een diervriendelijke manier het blinde beestje uit uw tuin of weiland verjagen? Dan kunt u dit doen door bijvoorbeeld het gebruik van een vangkooi of mollenkoker. Met deze kooi vangt u de mol levend en laat u deze op een andere plek weer vrij. Wel kan een mol, die erg gevoelig is voor stress, het leven laten in de vangkooi. Ook is het hierbij erg belangrijk dat u de mol op een goede plek weer vrij laat. Als u de mol namelijk vrij laat in het territorium van een andere mol dan zullen ze gaan vechten, net zo lang tot één van de beide beestjes dood zal zijn.

Mollen verjagen met trillingen

Er zijn verschillende apparaten waarmee u de mollen met trillingen of geluid kunt verjagen. Dit kan met een solar mollenverjager. Dit zijn kleine apparaatjes op zonne-energie die u in het gras steekt. Het uiteinde komt terecht in de ondergrondse gangen en die zorgen voor een onaangename trilling die mollen niet goed kunnen verdragen. De solar mollenverjager is een zeer effectieve en snelle manier om mollen te verjagen. Het solar apparaatje kan alleen na verloop van tijd wel minder goed gaan werken omdat mollen gewend kunnen raken aan de trillingen of het geluid. Er zijn ook ultrasone mollen verjagers die werken op batterijen.

Mollen verjagen met geur

U kunt mollen preventief uit uw tuin houden of verjagen met een vervelende geur. Hiervoor zijn speciale producten op de markt zoals capsules of korrels. Een ander middel wat een verjagende geur afgeeft en zeer effectief is, is knoflook, iets wat bijna elk huishouden voor handen heeft. Door een paar teentjes te plaatsen in de gangen zullen de mollen snel op zoek gaan naar een ander gebied om hun gangen te graven. U kunt de teentjes knoflook ook preventief in en rond uw gazon plaatsen zodat ze niet snel uw mooie gazon zullen uitzoeken voor hun molshopen.

Mollen vangen met een mollenklem

Bij de Boer Drachten verkopen we diverse soorten mollenklemmen. Een mollenklem is een zeer efficiënt en gemakkelijk product om de mollen te bestrijden. Het gebruik van een mollenklem is natuurlijk niet erg diervriendelijk want de mollen zullen hierbij wel worden gedood. Stel de klem ook goed af zodat de mol wel gelijk wordt gedood, dit zorgt voor zo weinig mogelijk lijden bij het dier. Wilt u mollenklemmen gaan gebruiken neem dan eerst contact op met één van onze specialisten. Het plaatsen van mollenklemmen is specialistisch werk en moet op een goede manier gebeuren.

Mollen verjagen met carbid

Mollen verjagen uit uw tuin of weiland door het gebruik van stukjes carbid die in de graafgang van de mol worden gelegd en daarna besprenkeld met water, is een zeer effectieve manier om mollen te verjagen. Door het carbid nat te maken ontstaat het gas ethyl. De mol kan niet tegen deze geur en wordt hierdoor verjaagd en dus niet gedood. Helaas is het gebruik van carbid voor het verjagen van mollen in Nederland verboden.

Mauki mollenbestrijder

En professioneel apparaat om mollen te bestrijden is de Mauki mollenbestrijder. Dit apparaat doodt de mollen op efficiënte wijze. Hiervoor wordt een mengel van benzine en diesel tot verdamping gebracht. Deze rook met een hoog CO-gehalte wordt via een slang in het gangenstelsel van de mollen geblazen en zal de mollen binnen enkele seconden verlammen wat een pijnloze dood tot gevolg heeft. Deze mollenbestrijder is vooral geschikt voor grote grasvelden en weilanden.

Specialist in bestrijdingsmiddelen

De Boer Drachten is specialist op het gebied van bestrijdingsmiddelen. Naast producten voor het verjagen van mollen hebben we ook veel middelen voor vliegenbestrijding en gewasbeschermingsmiddelen in ons assortiment. Het gebruik van gewasbeschermings- en ongediertebestrijdingsmiddelen wordt door de invoering van de strengere regelgeving steeds meer aan banden gelegd. In veel gevallen is voor het gebruik van bepaalde middelen hiervoor een geldige spuitlicentie nodig. Om deze licentie te verkrijgen organiseert de Boer Drachten regelmatig cursussen waarmee u de benodigde papieren kunt behalen. Ook kunnen onze specialisten u voorzien van goed advies bij al uw vragen over de meest geschikte producten die passen in uw persoonlijke situatie. U kunt ze altijd telefonisch of per mail bereiken.

Mollen verjagen? Bestel snel online

Wilt u niet langer wachten met mollen verjagen? Bestel dan snel uw producten online bij de Boer Drachten. Wij hebben een ruim assortiment producten voor het bestrijden van mollen. Bestelt u de producten op werkdagen voor 20.00 uur? Dan heeft u ze morgen al in huis! Het verjagen van die vervelende mollen kan dan gelijk beginnen. Wilt u graag nog advies inwinnen van een specialist dan kunt u ons altijd telefonisch of per mail bereiken. Wij zullen u voorzien van professioneel advies en de beste tips. Woont u in de buurt van Drachten dan kunt u ook langskomen in onze mooie grote winkel, hier kunt u de producten bekijken en zo de juiste keuze maken voor het mollen verjagen.

 

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw