menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Graszaad Paardenweide kopen?

Graszaad Paardenweide

Bent u op zoek naar graszaad? Paardenweide graszaad heeft de Boer Drachten ruim in haar assortiment. Bij ons vindt u bekende merken graszaadmengsels van Field Star en Horse Star terug. Geschikt voor de veehouder en paardenhouder. Bij ons vindt u uiteenlopende weidemengsels met grassoorten voor meer structuur en smaak. Bekijk nu ons uitgebreide aanbod en bestel online uw graszaad voor de paardenweide.

Lees meer...
20 artikelen gevonden
Sorteer op:
Graszaad Field Star - Grasland / Weidegras
Graszaad Field Star - Grasland / Weidegras
vanaf  € 71,45 (per zak)
(1)
Graszaad Horse Star - Paardenweide
Graszaad Horse Star - Paardenweide
vanaf  € 87,75 (per zak)
actie
Graszaad Green Star - Dijken
Graszaad Green Star - Dijken
vanaf  € 106,71 € 93,96 (per stuk)
Graszaad Green Star - Speelgazon
Graszaad Green Star - Speelgazon
vanaf  € 44,79 (per zak)
(3)
Graszaad Green Star - Schaduwgazon
Graszaad Green Star - Schaduwgazon
vanaf  € 44,95 (per stuk)
Graszaad Green Star - Gazon (Speciale Mengsels)
Graszaad Green Star - Gazon (Speciale Mengsels)
vanaf  € 97,79 (per zak)
(1)
Graszaad Green Star - Sportveld
Graszaad Green Star - Sportveld
vanaf  € 35,30 (per zak)
Graszaad Green Star - Recreatie
Graszaad Green Star - Recreatie
vanaf  € 94,11 (per zak)
Horse Star Kruidenmengsel - 250 Gram
Horse Star Kruidenmengsel - 250 Gram
€ 18,72 (per pak)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Azstyle Graszaad Inzaaien
Azstyle Graszaad Inzaaien
vanaf  € 7,26 (per pak)
ECOstyle Graszaad Herstel
ECOstyle Graszaad Herstel
vanaf  € 4,54 (per pak)
Greenstar Graszaad Schaduwrijk
Greenstar Graszaad Schaduwrijk
vanaf  € 9,74 (per stuk)
BSI Sport en Speel Graszaad
BSI Sport en Speel Graszaad
vanaf  € 9,18 (per stuk)
(1)
BSI Graszaad Snel Herstel
BSI Graszaad Snel Herstel
vanaf  € 9,60 (per stuk)
(1)
BSI Graszaad Promo 2 In 1
BSI Graszaad Promo 2 In 1
vanaf  € 31,32 (per stuk)
BSI Graszaad Snel Herstel - 250 Gram
BSI Graszaad Snel Herstel - 250 Gram
€ 6,80 (per stuk)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Vergelijken (0)

Graszaad paardenweide kopen?

In het ruime assortiment van de Boer Drachten vindt u verschillende soorten graszaad. Paardenweide graszaad moet verteerbaar zijn, smakelijk én de structuur moet lekker gevonden worden. In het gras zelf zitten suikers, eiwitten, mineralen en vetten.

Bij de aankoop van graszaadmengsels voor in de weide is het belangrijk om de dieren welke in de weide staan in gedachten te houden. Paarden grazen namelijk dieper dan koeien, hierdoor zal de grasmat ook meer belast worden. Kies voor het juiste graszaad. Paardenweide graszaad koopt u gemakkelijk online bij de Boer Drachten.

Verschillende soorten paardenweide graszaad

Er zitten verschillen in de soorten graszaad. Paardenweide zaad wordt getypeerd door de smaak. In ons uitgebreide assortiment hebben wij speciaal voor de paardenweide Horse Star graszaadmengsels. Horse Star biedt naast Horse Star kruidenmengsels om mee te zaaien bij het gras bevorderen daarnaast ook nog eens de gezondheid van uw paard.

De samenstelling bestaat uit verschillende kruiden welke niet alleen smakelijk zijn, ook bevorderd het de darmflora van uw paard. Heeft u paarden in het bezit met darmproblemen? Denk dan niet alleen aan vitamines of medicijnen maar ook aan graszaad. Paardenweide zaad kan ook goede uitwerkingen hebben op de gezondheid.

Weidemengsels kopen?

De Boer Drachten is leverancier van uiteenlopende weidemengsels. Naast de alom bekende rassenlijst Graszaadmengsels BG3, BG4, BG5 en BG11 zijn er weidemengsels met grassoorten voor meer structuur, smaak en ook voor grasland wat alleen maar wordt gemaaid.

Beste graszaad paardenweide

Bij de Boer Drachten bent u aan het juiste adres voor graszaad. Paardenweide graszaad verkopen wij van het merk Ten Have Seeds. De door Ten Have Seeds geproduceerde Horse Master graszaadmengsels creëren de mooiste groene sterke en dichte paardenweiden. Met het graszaad van Horse Master weet u zeker dat er elke dag voldoende gras groeit.

Een groot voordeel van de producten van Ten Have Seeds is dat het ook zandkoliek voorkomt. De mengsels van Ten Haven Seeds Horse Master bevatten Engels raaigras, Timotheegras, veldbeemd en roodzwenkgras. Naast dat het graszaad voor paardenweides geschikt is, kan het ook prima gebruikt worden voor kleinvee zoals schapen, geiten, ezels en alpaca’s.

Hoeveel graszaad voor paardenweide per m2?

Wil u graszaad in de paardenweide gaan gebruiken? Dan is het belangrijk om goed op de verpakking de hoeveelheid weidezaad af te lezen. Per merk kan de hoeveelheid graszaad verschillen. Gebruik wel altijd het aangegeven zaad wat op de verpakking staat.

Te weinig zaad voor de weide kan leiden tot open plekken waar geen gras groeit. Te veel graszaadjes zorgt ervoor dat de zaadjes niet op een goede manier kunnen ontkiemen. De juiste hoeveelheid gebruiken is vooral belangrijk bij paardenweide graszaad. Paardenweide zijn het beste voor paarden wanneer ze helemaal groen en bedekt zijn met zaad.

Hoe graszaad zaaien?

Wanneer u het gras gaat zaaien wil u natuurlijk een mooie groene weide met een sterke zode als resultaat. In het voorjaar kunt u beginnen met zaaien wanneer het perceel goed berijdbaar is. Het weideland moet niet te nat zijn maar ook weer niet te droog. De voorkeur heeft om zo vroeg mogelijk in het voorjaar te zaaien. Zo kunt u ook eerder de eerste snee maaien. Graszaad ontkiemt bij een temperatuur vanaf 10 graden Celsius.

Bloemen- en vlindermengsels

Heeft u een grasveld welke maar weinig betreden wordt? Dan hebben wij voor u mooie bloemenmengsels welke ervoor zorgen dat er vlinders, bijen en andere insecten op af komen. Met deze mooie vrolijke mengsels zorgt u ervoor dat de weide voorzien is van veel biodiversiteit. Onze bloemenmengsels kunt u gewoon uitstrooien wanneer u bezig bent met het graszaad. Paardenweide maar ook andere weides kunnen met deze mengsels gemakkelijk worden bestrooid.

Graszaad voor dijken en bermen

De grasmat van dijken vraagt om extra stevigheid, erosiebestendigheid, maar moet ook smakelijk zijn voor de schapen en andere dieren wat op de dijken staat te grazen. De ideale grasmat voor een berm heeft weer andere eisen, bijvoorbeeld dat het makkelijk te maaien is. De Boer heeft voor zowel dijken als bermen speciaal graszaad in het assortiment.   

Graszaad voor paarden en koeien

Bij de Boer Drachten kunt u terecht verschillende weide en graslanden graszaad. Paardenweide graszaad heeft andere eigenschappen dan graszaad voor grasland of weideland waar koeien in staan te grazen. De drie voornaamste verschillen tussen de twee graszaad soorten is dat in het zaad voor paardenweides meer voeding zit, het groeipunt en de zode anders is. Paarden kauwen doorgaans wel 14 tot 16 uur op een dag.

Groeipunt paardenweide gras

Paarden eten het gras ook anders dan dat koeien doen. Koeien eten gras met hun tong, waardoor het gras wordt afgesneden. Paarden kauwen het gras waardoor deze veel meer gemillimeterd wordt. Belangrijk is dat voor beide grassoorten het groeipunt dan op een ander moment ligt. Wanneer ook het groeipunt wordt opgegeten zal het gras namelijk moeilijk weer op gang komen. Het groeipunt van paardenweide gras zal erg laag moeten liggen, bijna tot aan de grond.

De graszode

Een koe gaat na het grazen op de grond liggen kauwen en herkauwen. Een paard beweegt juist veel in het rond en loopt op zijn gemak de hele paardenweide rond. Voor paarden is daarom een veel stevigere bodem, oftewel zode nodig. Er wordt veel beweegt, gerent en afgezet in de grond. De bodem en daarmee de zode moet stevig genoeg zijn om al deze bewegingen aan te kunnen.

Graszaad paardenweide online bestellen

Bent u op zoek naar graszaad? Paardenweide graszaadjes bestelt u gemakkelijk online via onze website. In ons ruime assortiment vindt u niet alleen graszaad voor paarden maar hebben wij ook grasland zaad speciaal voor ander vee, bermen en dijken. Op onze website kunt u de kenmerken van elk artikel makkelijk met elkaar vergelijken.

Heeft u vragen of advies nodig over het graslandzaad? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan 5 dagen in de week telefonisch en per mail voor u klaar. U kunt daarnaast altijd contact opnemen met uw vertegenwoordiger. Zij helpen u graag met persoonlijk advies en denken met u mee over de beste oplossing.

Naast dat u een bestelling kan plaatsen op onze webshop bent u ook welkom in onze winkel. Ook hier hebben we graszaad. Paardenweide graszaadjes koopt u gemakkelijk in de winkel en online!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw