menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Elektrische terrasheaters: verschillen tussen de lampen

Gepubliceerd op 13 april 2016
Elektrische terrasheaters: verschillen tussen de lampen

Moderne elektrische terrasheaters beschikken over een hoog rendement en werken met korte golf infrarood techniek. Door deze techniek geven deze lampen ook een zichtbaar licht, vaak geel of rood, afhankelijk van de lamp.

Bijvoorbeeld de Golden serie van Eurom beschikt over deze korte golf techniek in de lampen. Deze lampen garanderen ook nog eens een 8000 branduren! Ter vergelijking: bij andere lampen, zoals de Quartz of halogeen lampen, zijn dit ‘slechts’ 5000 branduren.

De reflector

Naast de kwaliteit van de lamp wordt het licht en de warmte ook bepaald door de kwaliteit van de reflectie. Dit is een nauwkeurige wetenschap. De Golden Elektrische terrasverwarmers van Eurom beschikken over een optimale reflectie, waardoor zoveel mogelijk rendement uit de warmtebron wordt gehaald.
 

Typen infrarood straling

Kort gezegd zijn er 3 soorten infraroodstraling te onderscheiden:

IR-A = korte golf infrarood
IR-B = midden golf infrarood
IR-C = lange golf infrarood

Korte golf infrarood (IR-A) is hiervan de meest krachtigste en de lange golf (IR-C) de minst krachtige. Hierdoor geeft de korte golf infrarood de meeste warmte af en heeft ook het grootste bereik. Dit bereik kan wel oplopen tot 4 of 5 meter vanaf de warmtebron. Ook dringt dit type infrarood dieper in op de huid:

Invloed infrarood terrasheater op de huid

De verschillende heaters en het rendement

Eurom terrasheater typen

Terrasheaters bij de Boer

De Boer Drachten biedt een groot assortiment elektrische terrasheaters. Al vanaf 1300 Watt tot en met wel 2500 Watt. De Eurom terrasverwarmers zijn van hoge kwaliteit en bieden u veel genot op de koudere avonden. Twijfelt u tussen een Gas of Elektrische heater? Kijk dan bij dit artikel voor de verschillen: Terrasverarming: gas of elektrisch?

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw