menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Feed More Conserveringsmiddelen voor de voerkuil

Gepubliceerd op {}

Feed’MORE’ zorgt voor optimaal geconserveerde kuilen. Bevat broeiremmer voor lange stabiliteit en enzymen voor optimale voerbenutting.

SNEL EEN STABIELE KUIL DANKZIJ DRIE MELKZUURBACTERIESTAMMEN

Een kuil bevat van nature ongewenste micro-organismen die bij hoge pH waarden goed gedijen en voerverliezen veroorzaken. De verschillende melkzuurbacteriën in Feed’MORE’ verlagen de pH waarden sneller dan onbehandelde kuilen, zodat deze snel worden geconserveerd en de ongewenste micro-organismen geen kans krijgen zich te ontwikkelen (fig 1). Het voorkomt inkuilverliezen en zorgt voor behoud van voederwaarden, resulterend in een hogere melkgift en/of besparing op krachtvoer.

pH verloop Feed’MORE’ ULV / WSP bacteriën en geboekte tijdswinst in het conserveringsproces Elke melkzuurbactierstam komt in actie op een specifiek pH niveau totdat de kuil stabiel is.
pH verloop Feed’MORE’ ULV / WSP bacteriën en geboekte tijdswinst in het conserveringsproces Elke melkzuurbactierstam komt in actie op een specifiek pH niveau totdat de kuil stabiel is.

VOORKOM BROEI & BEHOUD SMAAK

Zuurstof zorgt voor broei bij uitkuilen doordat schimmels en gisten de kans krijgen om te gaan groeien. Deze produceren schadelijke mycotoxinen met negatieve effecten op diergezondheid en productie. Feed’MORE’ ULV / WSP bevat een uniek propionzuur die dit proces onderdrukt, de broei remt en tegelijkertijd de smaak behoudt.

UNIEKE ENZYMTECHNOLOGIE

De enzymen in Feed’MORE’ ULV en WSP hebben een aanzienlijk effect op de verteerbaarheid mét behoud van structuurwaarde van het gewas. Deze enzymen hebben het vermogen om koolhydraten vrij te maken uit moeilijk te verteren celstructuren in ruwvoeders, zodat deze door de pensbacteriën kunnen worden benut. De verhoging van de productie bij gebruik van Feed’MORE’ is hiervan een aangetoond gevolg. Doordat de enzymen koolhydraten beter benutten, is er ook bij slechtere weersomstandigheden  voldoende energie beschikbaar voor het conserveringsproces.

VOORDELEN FEED’MORE’

  • Optimaliseert het fermentatieproces
  • Snelle pH daling, betere conservering
  • Minder in- en uitkuilverliezen
  • Behoudt van meer DS en RE
  • Verhoogt de ruwe celstofvertering
  • Bevat geen zuren die machines aan tasten

Ervaringen

Voordat Jaco Timmer begon met Feed’MORE’, gebruikte hij geen conserveringsmiddelen in de kuil. Na het openen ontstond er echter snel broei en volgens de Kuilkenner statistieken scoorden de kuilen bij lange na niet optimaal. Op advies van zijn voeradviseur is drie jaar geleden voor het eerst het wateroplosbare inkuilmiddel, Feed’MORE’ van Agriprom, toegevoegd. Sinds het gebruik van het inkuilmiddel hebben de kuilen van Timmer een optimale score in de Kuilkenner. Als opvallend punt noemt Timmer verder de smakelijkheid van de kuilen. Die is volgens hem toe te schrijven aan de propionzuurbacterie die zowel zorgt voor broeiremming als het behoud van smaak.

H.J. Timmer, Putten
• 96 melkkoeien
• 56 ha. zandgrond
• 11 ha. mais
• 10.000 liter/koe
• vet/eiwit 4,40 - 3,38

Conserveringsmiddelen bij De Boer

De Boer is de specialist op het gebied van inkuilen en inkuilmiddelen. Dit ziet u terug in ons brede en voordelige assortiment inkuilplastic, afdekzeilen, onderfolie en wandfolie. Ook de juiste conserveringsmiddelen kunnen bijdragen aan het rendement van uw gras- of maiskuil. Bekijk hier ons assortiment inkuilmiddelen.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw