menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Bankhamers kopen? 🔨

Bankhamers

Bankhamers zijn onmisbaar in iedere gereedschapskist. Ben je op zoek naar een nieuwe hamer? Wij hebben een ruim assortiment met verschillende bolhamers. Onze hamers zijn te verkrijgen in verschillende gewichten. Een bankhamer van 300, 1500 of 2000 gram helpt je bij iedere grote of kleine klus. Wij hebben de hamers voor je op voorraad, zo ben je er van verzekerd dat je morgen je bestelling al ontvangt! Zoek niet verder en koop online bij de Boer Drachten je bankhamers.

Lees meer...
6 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Wat is een bankhamer?

Bankhamers zijn kleine hamers met aan de ene kant een bolle/vlakke kant en aan de andere kant een pen die haaks staat op de steel en schuin afloopt. De hamer is zeer geschikt voor het werken aan de werkbank. Met de ene kant sla je gemakkelijk deukjes uit metaal. De andere kant wordt gebruikt voor het inslaan van spijkers. Let bij de aanschaf van een hamer wel op het gewicht. Een te zware hamer kan er namelijk voor zorgen dat je de spijker snel krom slaat.

Een bankhamer heeft een steel gemaakt van essenhout. Essenhout is een erg sterke houtsoort waardoor de bankhamer een zeer lange levensduur heeft. Voor extra grip zijn er ook bankhamers met een rubberen steel.

Engelse bankhamers

Een Engelse bankhamer verschilt van gewone bankhamers. Deze heeft namelijk aan de ene kant een bol en wordt daarom ook wel een bolhamer genoemd. Deze Engelse bolhamer is nog geschikter voor het bewerken van metaal. Met de bolle kop kun je namelijk nog gemakkelijker metaal uitdeuken.

Verschillende gewichten

Wil je graag een bankhamer kopen? Bedenk dan goed waar je de hamer precies voor wil gaan gebruiken. Bankhamers zijn namelijk verkrijgbaar in veel verschillende gewichten. Wanneer je een te zware hamer gebruikt dan is er een grotere kans op het krom slaan van spijkers. Gebruik je een lichtere hamer dan heb je natuurlijk veel meer slagen nodig om de spijker in het materiaal te kunnen slaan. Veel voorkomende gewichten voor bankhamers zijn 300 gram, 1500 gram en 2000 gram.

Hamers voor verschillende klussen

Bij de Boer Drachten zijn verschillende soorten hamers te koop. Elke klus heeft een hamer die daarvoor het meest geschikt is. De bankhamer is een hele algemene hamer die eigenlijk iedere klusser wel in zijn gereedschapskist móet hebben. Een moker is erg zwaar en daardoor goed geschikt voor sloopwerkzaamheden. Mocht je zelf gaan straten dan heeft de Boer Drachten ook daar geschikte hamers voor in het assortiment zoals bijvoorbeeld een rubberen hamer voor het aanslaan van de tegels of een straathamer. Met de straathamer sla je ook gemakkelijk stenen door midden. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht voor al het andere handgereedschap.

 

Koop je bankhamers online

Wil je snel beginnen met klussen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Veel van onze bankhamers zijn namelijk uit voorraad leverbaar. Twijfel je nog over je aankoop? Dan staan wij telefonisch, per mail en in onze vestiging voor je klaar om je van advies te voorzien!  Heb je op onze website de hamer kunnen vinden die je zocht? In de meeste gevallen geldt voor 20.00 uur besteld is morgen in huis. Het enige wat we dan nog kunnen zeggen is: veel klus plezier en succes met het gebruik van de nieuwe bankhamers!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw