menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Krikken kopen? - Nu online!

Krikken

Een krik is een handig gereedschap dat wordt gebruikt om een voertuig op te tillen. Het bestaat uit een stalen arm met een hefboommechanisme en een klem die onder het voertuig wordt geplaatst. De hefboom wordt gebruikt om het voertuig eenvoudig op te tillen, waardoor er ruimte ontstaat voor onderhoudswerkzaamheden zoals bandenwissel of reparaties. Er zijn verschillende soorten beschikbaar, zoals vloer- en benensoorten, die beide hun specifieke kenmerken en toepassingsmogelijkheden hebben. Het is belangrijk om het juiste type te kiezen voor de taak waarvoor het wordt gebruikt, om zo veiligheid en efficiëntie te waarborgen. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan gerust contact op wij helpen je graag bij al je vragen over krikken.

Lees meer...
13 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Wat zijn krikken?

Krikken zijn handige gereedschappen die worden gebruikt om een auto op te tillen. Ze worden vaak gebruikt voor onderhoudswerkzaamheden zoals het verwisselen van banden of het uitvoeren van reparaties aan de onderkant van de auto. Krikken zijn beschikbaar in verschillende soorten zoals vloer- en benen soorten, elk met hun eigen specifieke kenmerken en toepassingsmogelijkheden. Ze bestaan uit een stalen arm met een hefboommechanisme en een stevige klem die onder de auto wordt geplaatst. Door de hefboom te gebruiken, kan de krik eenvoudig de auto op tillen, waardoor er ruimte ontstaat om de banden te verwisselen of andere onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Bekijk nu ons uitgebreide assortiment met krikken online.

Soorten krikken bij De Boer

Bij De Boer zijn verschillende soorten krikken te vinden in het aanbod. De verschillende soorten met de specificaties zijn hieronder weergegeven.

De Hydraulische Potkrik

Een hydraulische potkrik is een soort krik die werkt met een hydraulisch systeem. In plaats van een handcrank of hefboom te gebruiken, wordt de kracht van de krik geleverd door een oliepomp die wordt aangedreven door een elektromotor of een andere bron van macht. De olie wordt vervolgens gedrukt door een cilinder, waardoor de krik omhoog gaat. Dit type krik wordt vaak gebruikt in industriële omgevingen of in garages waar zware voertuigen worden gewerkt, omdat het meer kracht kan leveren dan een handmatig bediende krik.

De garagekrik

Een garagekrik is een speciaal soort krik die wordt gebruikt in garages of werkplaatsen voor het tillen van voertuigen. Dit type krik maakt gebruik van hydraulische technologie om de auto op te tillen, in tegenstelling tot een handbediende krik. Het heeft een stevig frame en een stevige klem die onder de auto wordt geplaatst, en wordt vaak gebruikt voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan auto's, zoals het verwisselen van banden of het uitvoeren van olieverversing. Garagekrikken zijn meestal groter en krachtiger dan reguliere krikken en zijn ontworpen om zware voertuigen op te tillen.

Hydraulische vijzels

Een hydraulische vijzel is een gereedschap dat wordt gebruikt om zware lasten op te tillen of te verplaatsen. Het werkt op basis van een hydraulisch systeem, waarbij olie onder druk wordt gepompt naar een cilinder waarmee de arm van de vijzel omhoog wordt gebracht. Dit maakt het mogelijk om zeer zware lasten op te tillen met een relatief kleine inspanning. Ze worden vaak gebruikt in de industrie, havenarbeid, en garagebedrijven. De hydraulische vijzel kan worden bediend met een handbediening of een voetpedaal.

Hoe moet je een krik gebruiken?

Om een krik te gebruiken, volg je de volgende stappen:

  1. Zet de krik op een stabiele ondergrond. Het is belangrijk dat de krik niet kan omvallen tijdens het gebruik.
  2. Plaats de krikarm op de juiste plaats. Dit kan bijvoorbeeld op een wiel of onderstel van een voertuig zijn.
  3. Draai de hendel van de krik om de arm omhoog te bewegen. Dit zal het voertuig optillen.
  4. Plaats de veiligheidspin in de juiste positie om te voorkomen dat de krikarm omlaag valt.
  5. Zet de krikarm vast met de remhendel.
  6. Gebruik de krik om het voertuig te verplaatsen door de wielen of andere delen van het voertuig.
  7. Wanneer je klaar bent, verwijder de veiligheidspin en laat de krikarm omlaag zakken. Zet de krik vervolgens weg op een veilige plaats.

Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing van de specifieke krik te lezen voordat je hem gebruikt, want sommige krikken kunnen afwijken van de stappen die hierboven beschreven staan.

Krikken kopen bij De Boer

Krikken koop je natuurlijk bij de Boer! Bij de Boer hebben we veel verschillende soorten van de bekende merken zoals Delta en Jumbo! Heb je nog vragen over de verschillende soorten of merken? Kom dan langs in een van onze winkels, hier is ons deskundig personeel aanwezig om jou van het beste advies te voorzien voor de specifieke krik waar jij naar op zoek bent!

Bestel je online? Bestel dan voor 20:00, dan heb je naar verwachting de volgende dag de bestelling al in huis! Bestel je de producten online dan zorgen wij voor een snelle levering. Je betaalt bij ons geen verzendkosten bij besteding vanaf 75 euro! Wacht dus niet langer en maak nu een keuze in het ruime assortiment met krikken van de Boer.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw