menu
 • excl.
 • incl.
BTW

Spanbanden kopen?

Spanbanden

Spanbanden zijn veelzijdig in hun gebruik. Meestal worden ze gebruikt om iets stevig vast te zetten, vooral tijdens transport. Of het nu gaat om kleine ladingen of grotere transporten waarbij meerdere spanbanden nodig zijn, ze zijn onmisbaar. In het assortiment van De Boer vind je een verscheidenheid aan soorten en modellen spanbanden. Je kunt alle beschikbare artikelen eenvoudig vergelijken via onze website. Voor vragen kan je altijd terecht bij onze klantenservice of natuurlijk in één van onze winkels. Bekijk en bestel jouw nieuwe spanbanden online bij De Boer.

Lees meer...
119 artikelen gevonden
Sorteer op:
Deltasling Hijsband 2 T
Deltasling Hijsband 2 T
vanaf  € 6,39 (per stuk)
Deltasling Rondstrop 1 T
Deltasling Rondstrop 1 T
vanaf  € 2,99 (per stuk)
Deltasling Rondstrop 2 T
Deltasling Rondstrop 2 T
vanaf  € 3,33 (per stuk)
Deltasling Hijsband 1 T
Deltasling Hijsband 1 T
vanaf  € 3,25 (per stuk)
Deltasling Rondstrop 3 T
Deltasling Rondstrop 3 T
vanaf  € 4,21 (per stuk)
Deltasling Hijsband 3 T
Deltasling Hijsband 3 T
vanaf  € 9,30 (per stuk)
Deltasling Hijsband 5 T
Deltasling Hijsband 5 T
vanaf  € 25,13 (per stuk)
Deltasling Rondstrop 5 T
Deltasling Rondstrop 5 T
vanaf  € 12,38 (per stuk)
Vergelijken (0)

Waar gebruik je spanbanden voor?

Om een helder beeld te geven van spanbanden, hebben we een lijst samengesteld met mogelijke toepassingen die tegenwoordig het meest voorkomen. Hier zijn enkele van deze toepassingen:

 • Het vastzetten van ladingen in vracht- en bestelwagens.
 • Het beveiligen van ladingen op aanhangwagens.
 • Gebruik buitenshuis, zoals voor opslag.
 • Het stevig vastmaken van tenten of luifels.
 • Toepassingen op bouwplaatsen.
 • Voor het bevestigen van reclameborden.
 • Het zekeren van zware objecten.
 • Het gebruik van Delta spanbanden.

In ons assortiment bieden we een breed scala aan Delta spanbanden, waaronder kleine spanbanden, gele spanbanden, rondstroppen, hijsbanden, en nog veel meer. Al deze modellen zijn vervaardigd van hoogwaardige kwaliteit en hebben een lange levensduur bij juist gebruik. Als je vragen hebt over een van deze Delta spanbanden, aarzel dan niet om direct contact op te nemen met onze deskundigen!

Diverse Soorten Spanbanden

Zoals eerder vermeld, kunnen spanbanden worden gebruikt om verschillende objecten vast te zetten, zoals bij transport. In het assortiment van De Boer zijn er verschillende soorten, maten en kleuren beschikbaar. Naast spanbanden bieden we ook sjorbanden, hijsbanden en rondstroppen aan. Hieronder lichten we de verschillende modellen toe om eventuele verwarring te voorkomen.

Sjorbanden

Sjorbanden zijn zeer geschikt voor kleinere toepassingen of projecten. Ze stellen je in staat om bijvoorbeeld ladingen in een kleine aanhangwagen eenvoudig vast te zetten. Daarnaast zijn ze ideaal voor het vervoeren van kozijnen of klein glaswerk. Ons assortiment sjorbanden is direct uit voorraad leverbaar.

Hijsbanden & Rondstroppen

Hijsbanden en rondstroppen worden voornamelijk gebruikt in de bouwsector. Ze zijn handig bij het laden van vrachtwagens en het zekeren van zware objecten. Het verschil tussen een hijsband en een rondstrop zit in de constructie: een hijsband is niet ononderbroken, terwijl een rondstrop dat wel is. Bekijk ons volledige assortiment met klim- en transportgereedschap voor diverse werkzaamheden.

Spanbanden met Ratel

Naast de eerder genoemde categorieën heeft De Boer Drachten ook spanbanden met ratel. Deze ratel maakt het mogelijk om spanning op de spanband te zetten, waardoor deze strak wordt getrokken. Zonder een ratel zou een spanband niet naar behoren functioneren. Als je een losse span- of sjorband aanschaft, is het belangrijk om de juiste ratel te kiezen, rekening houdend met de bandbreedte.

Wat zijn goede spanbanden?

Goede spanbanden moeten voldoen aan relevante normen en veiligheidseisen, zoals de EN 12195-2 norm. Deze Europese norm stelt strenge eisen aan de eigenschappen en prestaties van sjorbanden. Het naleven van deze norm is essentieel om ervoor te zorgen dat spanbanden veilig en betrouwbaar zijn bij het vastzetten van ladingen tijdens transport.

De EN 12195-2 norm omvat specificaties met betrekking tot de sterkte van de spanbanden, de kwaliteit van de materialen, de weerstand tegen slijtage en andere belangrijke criteria die van invloed zijn op de veiligheid en betrouwbaarheid van sjorbanden. Het is dus raadzaam om bij de aankoop van spanbanden te controleren of ze voldoen aan deze norm of andere relevante normen, vooral als ze worden gebruikt voor professionele doeleinden of voor het vastzetten van zware ladingen. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat de spanbanden aan de hoogste veiligheidsnormen voldoen.

Hoe lang gaat een spanband mee?

Spanbanden komen zonder een uiterste houdbaarheidsdatum. Oude spanbanden mag je dus gewoon gebruiken. Wel moeten ze voldoen aan de al eerder genoemde EN 12195-2 normering. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je voor ieder gebruik de sjorbanden controleert. Het is belangrijk dat het label van de spanbanden goed leesbaar is. Is het label niet meer leesbaar of zelfs niet meer aanwezig, dan mag je de band niet meer gebruiken.

Welke spanband kopen?

Als je niet weet welke spanbanden je moet kopen hebben wij een aantal tips voor je.

 1. Projectgrootte bepalen: Start door te bepalen of je de sjor- of spanband nodig hebt voor een groot of klein project. Dit zal helpen bij het kiezen van de juiste bandmaat.
 2. Gewichtscapaciteit controleren: Zorg ervoor dat je weet welk gewicht de spanband moet kunnen dragen om de veiligheid te waarborgen.
 3. Bandbreedte selecteren: Kies de bandbreedte die het beste past bij het specifieke doel waarvoor de spanband wordt gebruikt.
 4. Bestellen en snelheid: Plaats je bestelling vandaag nog en ontvang de spanbanden morgen al in huis!

Met deze tips kun je gemakkelijk de juiste spanbanden kiezen voor je project.

Spanbanden kopen bij De Boer

Op zoek naar kleine, grote, lange of korte spanbanden? Dan ben je bij De Boer aan het juiste adres. In ons assortiment vind je een ruim aanbod met verschillende span banden. Voor vragen of onduidelijkheden kun je terecht bij onze deskundigen. Deze zijn telefonisch of per mail bereikbaar en staan voor je klaar met het beste advies.

Als je liever een spanband in de winkel koopt, ben je van harte welkom in onze fysieke winkel in Drachten. Ook hier staan onze medewerkers voor je klaar om de beste keuze te maken op het gebied van spanbanden. Bestel je spanbanden online of kom eens langs in onze winkel!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw