menu
 • excl.
 • incl.
BTW
Hogedrukreinigers

Hogedrukreinigers

Voor het schoonmaken van de tuinmeubels, het terras, de auto of de tractor is een hogedrukreiniger een ideaal apparaat. Bespaar jezelf moeite en maak het jezelf gemakkelijk met een hogedrukreiniger. Wij hebben verschillende soorten hogedrukreinigers in ons assortiment. Bekijk snel ons aanbod en vergelijk hogedrukreinigers. Ook hebben we hogedrukreiniger accessoires op voorraad.

Lees meer...

Hogedrukreiniger kopen

Waar moet je op letten bij het kopen van een hogedrukreiniger? Om de juiste hogedrukreiniger aan te schaffen, is het niet altijd verstandig om de beste te kopen, want een goedkope hogedrukreiniger kan voor sommige klussen voldoende zijn. Het zou dan ook zonde van het geld zijn als je te veel betaalt. Voor professioneel of veelvuldig gebruik is het vaak juist handig om een sterke hogedrukreiniger te kiezen die langer meegaat en de klussen sneller klaart.

WERKDRUK EN WATERVERBRUIK

Om in te schatten hoe krachtig een hogedrukreiniger is, kijk je naar de hoeveelheid bar en het verbruik van water in liter/uur. Hoe hoger deze waardes, des te makkelijker en beter maak je schoon. Té krachtig kan echter ook problemen opleveren. Zo kan het lak van de auto bijvoorbeeld weggespoten worden, of spuit je de voegen tussen de tegels weg. We geven u hieronder een indicatie van de eisen van hogedrukreinigers die passen bij enkele klussen.

 • < 110 bar & < 500 liter/uur: kleine klussen en incidenteel gebruik
  • Bijvoorbeeld reinigen van fiets, tuinmeubelen en klein terras
 • 110 – 130 bar & 500-600 liter/uur: grote klussen en regelmatig gebruik
  • Bijvoorbeeld reinigen van middelgroot terras, schutting en auto
 • > 130 bar & > 600 liter/uur: zware klussen en intensief gebruik
  • Bijvoorbeeld reinigen van tractor, zwembad, groot terras en hardnekkig vuil

WARM/KOUD WATER

Warm of heet water reinigt beter dan koud water, dit maakt een warmwaterhogedrukreiniger efficiënter dan een koudwaterhogedrukreiniger waardoor je sneller de klus geklaard hebt. Dit voordeel geldt voornamelijk bij objecten waarbij olie of vet verwijderd dient te worden. Met koud water kan het vele malen langer duren om het object schoon te krijgen. Maar ook andere voordelen kunnen je doen besluiten een warmwaterhogedrukreiniger te kopen. De droogtijd is bijvoorbeeld korter. Maar ook voor desinfectie van een ruimte of object is warm of heet water een groot voordeel ten opzichte van koud water. Let op: niet alle hogedrukreinigers kunnen gecombineerd worden met het gebruik van warm of heet water.

ELEKTRISCH/BENZINE

De meeste hogedrukreinigers werken elektrisch, maar sommige (met name professionele) werken op benzine. Dit is voornamelijk handig als je mobiel aan het werk wilt; een stopcontact is niet nodig. Let op: wel blijf je altijd gebonden aan wateraansluitingen.

STATIONAIR

Voor grote bedrijven die regelmatig of op meerdere locaties moeten reinigen, raden wij een stationaire hogedrukreiniger aan. Hiermee kunt u het apparaat op één plek installeren, terwijl u op meerdere plekken gebruik maakt van de machine. Het scheelt u in de voorbereidingen voor het verplaatsen en het aansluiten. Hierdoor maakt u sneller en gemakkelijker het complete bedrijf schoon. Ideaal dus ook voor de boerderij waarbij verschillende grote stallen gereinigd moeten worden.

Eigen werkplaats
Eigen werkplaats
Met 7 gespecialiseerde monteurs
Online bestellen
Online bestellen
24 uur per dag, 6 dagen per week
Kwaliteitsproducten
Kwaliteitsproducten
Meer dan 250 A-merken
Persoonlijke service
Persoonlijke service
Al meer dan 85 jaar!
Bezorgservice
Bezorgservice
Binnen NL gratis vanaf 75 euro
Grootverbruikers
Grootverbruikers
Met aantrekkelijke staffelkortingen
De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw