menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Hand meten om je maat te weten

Gepubliceerd op 25 januari 2018
Hand meten om je maat te weten

Het valt niet mee om bij het online shoppen de juiste maat te kiezen. Daarom raden we aan om in de winkel bij De Boer Drachten eens langs te komen, daar kun je direct passen of de handschoen je past (we hebben een ruim assortiment handschoenen waarvan ook veel op voorraad zijn). Het kan echter voorkomen dat de afstand te groot is om je handschoen in bij ons in Friesland te kopen, daarom proberen we je ook van afstand te helpen.

Er zijn drie manieren om je hand op te meten en de juiste maat handschoen te kiezen.
1. Door de lengte op te meten
2. Door de breedte op te meten
3. Door de omtrek van de handpalm op te meten

LENGTE

1. De lengte van je hand meet je door een liniaal of meetlint van het topje van je middelvinger tot de onderkant van je hand op te meten. Een liniaal geeft het meest exacte resultaat

Hand Lengte

BREEDTE

2. De breedte van je hand kun je eveneens opmeten door middel van een meetlint of liniaal. Ook hier geldt dat een liniaal het best de juiste afmeting weergeeft. Je meet bij deze manier op het breedste stuk van je handpalm, je duim telt niet mee. 

Hand Breedte

OMTREK

3. De omtrek van je hand kun je opmeten door een meetlint net onder je vingers te leggen en vanuit daar de lint om je hand heen te wikkelen, je duim moet hierbij niet meegenomen worden, zie afbeelding.

Hand Omtrek

* Let op: Merken verschillen soms wel eens in het gebruik van maattabelen. We kunnen dan ook geen garantie geven dat de gekozen maat u past. We proberen slechts een indicatie te geven. Ons tabel is samengesteld door verschillende tabellen te nemen en daarvan de gemiddeldes te tonen.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw