menu
  • excl.
  • incl.
BTW
7-stappenplan voor een mosvrij en diepgroen gazon

7-stappenplan voor een mosvrij en diepgroen gazon

Deboerdrachten-Ecostyle-7stappen-plan

7-stappenplan voor een mosvrij en diepgroen gazon

ECOstyle heeft een handig stappenplan gemaakt om jouw gazon in topvorm te krijgen. Het principe is heel simpel: door het stappenplan te volgen, werk je aan een optimale conditie van de bodem en ontstaan de ideale omstandigheden voor een mooie grasmat. Mos en onkruid krijgen daardoor geen kans om zich te ontwikkelen.

Stap 1: Verwijderen van mos of vilt (verticuteren)
Verwijder met een verticuteermachine of verticuteerhark zowel het mos als de viltlaag. Hierdoor belucht de bodem. Dit is goed voor een rijk bodemleven en voor een goede groei van het gras. Bekijk onze verticuteermachines om stap 1 goed te doorlopen.
 
Stap 2: Herstellen van het gazon (doorzaaien)
Als je mos en vilt verwijdert, dan kunnen kale plekken ontstaan. Deze kale plekken kan je het beste herstellen door Graszaad van ECOstyle hierop te strooien. Dit speciale mengsel is geschikt voor alle typen gazons, ontkiemt snel en is minder aantrekkelijk voor vogels dankzij een speciale coating. Bekijk ons assortiment Graszaad van ECOstyle.
 
Stap 3: Kalk strooien voor een goede bodem (bekalken)
Op een gezonde bodem groeit gras beter. Kalk zorgt voor de juiste zuurgraad (pH-waarde). Gebruik ECOstyle AZ-Kalk, omdat dit sporenelementen en bacteriën bevat voor een betere bodemstructuur en de juiste opname van voeding.
 
Stap 4: Bemesten voor gezonde groei (eerste keer)
Om je gras goed te laten groeien is bemesten een vereiste. Bemest jouw gazon met een organische meststof om zogenaamde ‘verbranding’ te voorkomen. De organische mest Gazon-AZ stimuleert bovendien het bodemleven en een goede bodemstructuur. Voorwaarden voor een gezonde groei en een sterke grasmat. Bekijk ons assortiment Gazon-AZ van ECOstyle.
 
Stap 5: Regelmatig grasmaaien
Het is nu belangrijk om regelmatig te grasmaaien. Dit is vaak in de periode van maart t/m juni. Stel jouw grasmaaier op de juiste hoogte in: siergazon 3 cm en speelgazon 4 cm. De maaihoogte staat meestal op de grasmaaier aangegeven. Bekijk het assortiment grasmaaiers van De Boer Drachten en kies de grasmaaier die bij jou past.
 
Stap 6: Opnieuw bemesten van gazon (tweede keer)
Gedurende de zomerperiode (in de maanden juli t/m september) is het de hoogste tijd voor de 2e bemesting. De tweede bemesting is om twee redenen belangrijk. Met Gazon-AZ krijgt jouw gazon voldoende voeding voor een mooie groene kleur in de zomer en om de herfst en winter sterk in te gaan. En mos krijgt veel minder de kans om zich te vestigen. Een kleine moeite, een groot plezier.
 
Stap 7: Bescherming voor de winter (afstrooien)
Na de laatste maaibeurt neem je de laatste stap voor een mooi en groen gazon. Door ECOstyle Gazon-grond te strooien is jouw gazon veel beter bestand tegen vorst. Het zorgt voor een luchtige toplaag en geeft vilt- en mosvorming minder kans.
 
Kijk voor meer informatie over gazons op de website van ECOstyle

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw