menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Gehoorbescherming kopen? - Gratis verzending!

Gehoorbescherming

Gehoorschade is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem onder werknemers. De beschadigingen die je oploopt bij blootstelling aan veel lawaai worden vaak onderschat. Toch is het één van de drie meest gemelde beroepsziekten, met name in onder andere de bouwnijverheid, industrie en agrarische sector. Gehoorschade heeft als gevolg een vergrote kans op ongevallen en/of een burn-out. Naast persoonlijke beschrmingsmiddel (PBM) voor de oren, koop je ook bescherming voor je hoofd, mond en ogen bij De Boer Drachten.

Lees meer...
40 artikelen gevonden
Sorteer op:
3M Peltor Gehoorbeschermer Optime III
3M Peltor Gehoorbeschermer Optime III
€ 31,61 (per stuk)
(1)
leverbaar binnen 2-4 weken
4 Tecx Gehoorkap
4 Tecx Gehoorkap
€ 5,96 (per stuk)
leverbaar binnen 2-4 weken
Vergelijken (0)

Gehoorbeschermers

We kennen verschillende typen beschermingen voor de oren, namelijk: oordoppen, oorkappen en otoplastieken. Allen hebben ze hun eigen voordelen en nadelen. Zo zijn oordoppen goedkoop en voor eenmalig gebruik, dus ideaal voor bezoekers. Wel moeten ze goed in je oren zitten, want anders hebben ze vrijwel geen nut.

De gehoorkappen zijn ideaal in gebruik, je kunt namelijk gemakkelijk wisselen tussen bescherming van je oren en het meedoen aan een gesprek. Doordat de gehoorkappen meerdere keren te gebruiken zijn, is onderhoud wel een vereiste.

Otoplastieken zijn eveneens gebonden aan onderhoud. Bovendien is deze vorm van gehoorbescherming wat duurder dan de oordoppen en oorkappen. Wel zitten deze dingen lekker in je oren, want ze worden op maat gemaakt.

Elk bedrijf is verplicht om gehoorbescherming aanwezig te hebben liggen indien er gewerkt wordt bij blootstelling aan 80 decibel. Bij 85 dB(A) moet de werknemer ook daadwerkelijk gebruik maken van de bescherming, zo schrijft de arbowet ons voor.

Decibellen zijn voor velen abstract. Wat is bijvoorbeeld 80 decibel, de grens die de arbo gebruikt? Een wekker is vaak zo luid, al is hierbij geen bescherming nodig doordat het maar van hele korte duur is. Een grasmaaier (90 dB(A)) of een compressor (100 dB(A)) langdurig gebruiken vereist wel de nodige bescherming aan de oren. Bij een kettingzaag (110 dB(A)) en een boorhamer (115 dB(A)) zijn het gebruik van oordoppen of oorkappen ook verstandig in geval van kortstondig lawaai. Deze machines produceren namelijk zoveel decibel dat het tegen de pijngrens (120 dB(A)) aan zit.

Klik hier om te zien welke andere voorbeelden hoeveel decibel produceren.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw