menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Gezichtsbescherming kopen? - Gratis bezorgd vanaf € 75

Gezichtsbescherming

Gezichtsbescherming

Als een veiligheidsbril niet voldoende beschermt, dan is een gelaatsscherm vaak het juiste beschermingsmiddel. Bij De Boer Drachten kun je een gezichtsscherm kopen met ofwel een kunststof scherm ofwel één van gaas. Het scherm voorkomt dat er stof, splinters of bijvoorbeeld spetters in het gezicht komen. Het gaas is voornamelijk geschikt voor mensen die werken in de bosbouw, het houdt het zaagsel onder anderen tegen. Het kunststof scherm beschermt onder andere tegen vloeibare chemicaliën of spetters bij gebruik van een hogedrukreiniger. Belangrijk is dat het zicht niet belemmerd wordt. Bij beschadiging aan het scherm is het dan ook noodzakelijk dit tijdig te vervangen.

Lees meer...
66 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Veiligheidshelm

Bij veel werkomstandigheden is het belangrijk om een veiligheidshelm te dragen en vaak is het ook verplicht. Voorbeelden waarbij het verplicht is een helm te dragen zijn bouwplaatsen, evenementenbouw, steigerbouw, etc. Je herkent het vaak aan een blauw bord met een witte helm daarop.

Een helm wordt gedragen ter voorkoming van vervelende en misschien wel cruciale hoofdblessures. Vallende voorwerpen en het stoten van je hoofd doet minder pijn met een helm op. De schok wordt door de helm deels geabsorbeerd en anderzijds verdeelt over de rest van het hoofdoppervlak.

Houdbaarheid

Niet alle helmen gaan even lang mee. Naast de hoeveelheid van gebruik en de intensiteit is ook het materiaal van belang. Een helm van polyethyleen (PE) gaat bijvoorbeeld uiterlijk drie jaar lang mee, terwijl het bij polycarbonaat (PC), ABS-polymeriaat (ABS) en polyamide (PA) doorgaans een houdbaarheid heeft van vijf jaar. Om zeker te zijn van de levensduur van je helm, kun je een helm kopen met een UV-indicator, deze geeft aan wanneer de helm toe is aan vervanging. De zon bepaalt mede mee hoe sterk jou helm nog is. Het is dan ook verstandig om je helm niet in de zon te leggen wanneer je het beschermingsmiddel niet gebruikt.

Comfort

Ook de comfort is voor velen een belangrijke factor in het maken van de juiste keuze. Zo kun je kiezen voor een helm met zweetband, met luchtventilatie of bijvoorbeeld één met een draaiknop om de helm de juiste maat te geven.

PBM COMBINATIES

Vaak is een veiligheidshelm alleen niet voldoende, daarom kun je bij De Boer ook veiligheidshelmen combineren met een gezichtsscherm en/of een gehoorbeschermer. Bekijk ook eens de veiligheidsschoenen en werkhandschoenen op onze webshop.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw