menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Ademhalingsbescherming

Mondbescherming

Ademhalingsbescherming

Het weren van (giftige) stoffen, gassen of dampen is een belangrijke bescherming voor je eigen gezondheid. Ademhalingsbescherming valt onder de zwaarste van de drie PBM-categorieën. Persoonlijke beschermingsmiddelen in deze categorie voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn verplicht te gebruiken wanneer er kans op gezondheidsklachten aanwezig is op de werkvloer. Niet alleen giftige dampen en gassen kunnen gevaarlijk zijn, ook het inademen van stofdeeltjes nemen risico’s met zich mee.

Lees meer...
63 artikelen gevonden
Sorteer op:
Honeywell Chemisch Masker Airvisor 2
Honeywell Chemisch Masker Airvisor 2
€ 332,60 (per stuk)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
3M Damp- en Gasfilter A2
3M Damp- en Gasfilter A2
€ 20,19 (per set)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Vergelijken (0)

Stofmasker en gasmasker

Het inademen van fijne stofdeeltjes heeft als mogelijke gevolgen dat je ziektes krijgt aan luchtwegen, longen, hart en/of bloedvaten. Dit kan zowel op korte termijn als op lange termijn gebeuren. Om stofdeeltjes uit je lichaam te weren kun je stofmaskers kopen. Deze zijn er in diverse soorten: wegwerp, herbruikbare, met uitademventiel, zonder uitademventiel, enzovoort. Het meest belangrijk is dat het masker tegen de juiste stofdeeltjes beschermd. Zo bestaan de gradaties P1, P2 en P3 waarbij de laatste ook giftige stoffen zoals asbest filtert.

Ook dampen en gassen kunnen vervelende gezondheidsproblemen veroorzaken bij het inademen ervan. Zo kan ammoniak op die manier irritatie aan de luchtwegen of ogen aanrichten. Verschillende dampen en gassen worden onderverdeelde in de letters A, B, E, K, waarvan de K bijvoorbeeld voor ammoniak staat. Een juist masker is dus niet zomaar gekozen, het moet in ieder geval de letter bevatten van de betreffende gassen ofwel dampen.

Een enkele masker beschermt tegen zowel gassen, dampen als stofdeeltjes. In de meeste gevallen kun je dit zelf samenstellen met een halfgelaats- of volgelaatsmasker door middel van bijpassende filters. De filters geven eveneens met behulp van letters aan waar tegen het beschermt.

Belangrijk is dat filters en maskers op de juiste manier gebruikt worden. In geval van eenmalig gebruik is het verstandig dit ook op te volgen. Bij herbruikbare maskers en filters is het verstandig tijdig te wisselen, moeilijk ademhalen is bijvoorbeeld een teken dat het reeds vervangen had moeten worden.

Lees hier meer over alle codes. Bekijk ook het overzicht met voorbeelden waarbij welk masker nodig is.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw