menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Boor- en snijolie kopen? Nu in de aanbieding!

Boor- en snijolie

Boor- en snijolie is een speciaal soort olie die gebruikt wordt tijdens het boren en snijden van metaal. Deze vloeistof heeft een aantal unieke eigenschappen die het geschikt maken voor deze toepassingen. Ten eerste is deze vloeistof gemaakt van een hoogwaardige, niet-verouderende basisolie. Dit zorgt ervoor dat de olie niet snel afbreekt of veroudert, wat belangrijk is omdat het tijdens het boren en snijden aan hoge temperaturen wordt blootgesteld. Boor- en snijolie is ook effectief in het verwijderen van slijpsel en andere afvalproducten die tijdens het boren en snijden ontstaan. Dit helpt bij het behouden van de precisie van het gereedschap en het werkstuk. Heb je hier vragen over dan kun je gerust contact opnemen met de Boer en wij helpen je graag verder op weg bij al je vragen over boor- en snijolie.

Lees meer...
8 artikelen gevonden
Sorteer op:
Kroon-Oil Emtor BL-5400 Emulgeerbare Metaalbewerkingsolie
Kroon-Oil Emtor BL-5400 Emulgeerbare Metaalbewerkingsolie
vanaf  € 78,96 (per stuk)
Kroon-Oil Espadon ZCZ-1200 Metaalbewerkingsolie
Kroon-Oil Espadon ZCZ-1200 Metaalbewerkingsolie
vanaf  € 168,69 (per stuk)
actie
Kroon-Oil Espadon ZC-3500 Metaalbewerkingsolie
Kroon-Oil Espadon ZC-3500 Metaalbewerkingsolie
vanaf  € 506,03 € 177,71 (per stuk)
Kroon-Oil Espadon ZCZ-1500 Metaalbewerkingsolie
Kroon-Oil Espadon ZCZ-1500 Metaalbewerkingsolie
vanaf  € 154,44 (per stuk)
Kroon-Oil Emtor Emulgeerbare metaalbewerkingsolie
Kroon-Oil Emtor Emulgeerbare metaalbewerkingsolie
vanaf  € 470,84 (per stuk)
Kroon-Oil Emtor UN-5200 Emulgeerbare metaalbewerkingsolie
Kroon-Oil Emtor UN-5200 Emulgeerbare metaalbewerkingsolie
vanaf  € 233,99 (per stuk)
Vergelijken (0)

De verschillende soorten boor- en snijolie

Er zijn verschillende soorten boor- en snijolie beschikbaar bij de Boer, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de meest voorkomende soorten:

  • Olie op basis van mineralen: Dit is de meest voorkomende soort en is gemaakt van een basisolie van mineralen, zoals paraffine of napte. Deze olie is goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar, maar heeft een lagere smeerprestatie en kan snel verouderen.
  • Olie op basis van synthetische olie: Dit type is gemaakt van synthetische oliën, zoals polyalphaolefine (PAO) of esters. Deze olie heeft een hogere smeerprestatie en is bestand tegen hoge temperaturen en veroudering, maar is ook duurder dan minerale olie.
  • Olie op basis van water: Dit type is gemaakt van een mengsel van water en olie. Deze olie is geschikt voor het boren en snijden van niet-Ferro metaal, zoals aluminium, koper en messing. Het heeft een lagere smeerprestatie dan de synthetische soort, maar is goedkoper en gemakkelijk te verwijderen met water.
  • Olie op basis van vetten: Dit type is gemaakt van natuurlijke vetten, zoals lijnzaadolie of olijfolie. Deze olie heeft een goede smeerprestatie en is bestand tegen hoge temperaturen, maar is ook duurder dan minerale olie en kan snel verouderen.

Het is belangrijk om de juiste soort te kiezen voor de specifieke toepassing en het te bewerken materiaal. Het is ook aanbevolen om de olie regelmatig te verversen om de smeerprestatie te behouden en de levensduur van het gereedschap te verlengen. Heb je hier vragen over kom dan langs in een van onze winkels waar ons deskundig personeel voor je klaar staat bij al je vragen over boor- en snijolie.

Boor- en snijolie kopen bij de Boer

Boor- en snijolie koop je natuurlijk bij de Boer! Bij de Boer hebben we veel verschillende soorten zoals synthetische, minerale en hoogwaardige basisolie van de bekende merken zoals onder andere Kroon Oil en MoTip. Heb je nog vragen over de verschillende soorten en merken? Kom dan langs in een van onze winkels, hier is ons deskundig personeel aanwezig om jou van het beste advies te voorzien voor de olie die jij nodigt hebt voor je specifieke boor of snij klus! Bestel je online? Bestel dan voor 20:00, dan heb je naar verwachting de volgende dag de bestelling al in huis! Bestel je de producten online dan zorgen wij voor een snelle levering. Je betaalt bij ons geen verzendkosten bij besteding vanaf 75 euro! Wacht dus niet langer en maak nu een keuze in het ruime assortiment van de Boer.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw