menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Overname Van der Hoek Technische Groothandel door De Boer Drachten

Gepubliceerd op 26 april 2022

Drachten/Hazerswoude-Dorp – De Boer Drachten maakt bekend dat zij de aandelen van Van der Hoek Technische groothandel uit Hazerswoude-Dorp heeft overgenomen. Met de overname groeit De Boer Drachten naar twee fysieke vestigingen in Nederland, naast de succesvolle webshop.

De Boer Van der hoek Technische Groothandel

De Boer Drachten is gespecialiseerd in alles voor buiten. Vanuit de locatie in Drachten levert de Boer aan zowel zakelijke als particuliere klanten producten voor buiten. Denk hierbij aan een grasmaaier voor in de tuin, landbouwfolie voor veehouders of STIHL-kettingzagen voor bijvoorbeeld professioneel groenonderhoud, zoals hoveniers. Bij deze laatste doelgroep vonden De Boer Drachten en Van der Hoek elkaar.
 
Beide bedrijven delen de passie voor het bedienen van professionele klanten uit het buitensegment met een hoog serviceniveau. Hendrik de Boer, algemeen directeur van De Boer Drachten, licht toe: “Van der Hoek heeft zijn klanten jarenlang bedient op een manier die wij ook voor ogen hebben. Het service aspect is sterk aanwezig in hun klantcontact. Van der Hoek is een kwalitatief sterk bedrijf met een sterke klantenbinding.”
 
Door de overname van Van der Hoek zet De Boer Drachten zijn eerste stappen buiten Drachten. In Drachten was het bedrijf al langer in ontwikkeling. Zo zijn er diverse magazijnen om de logistiek voor de e-commerce uit te oefenen. Jonathan Stouwdam, marketingdirecteur bij de Boer Drachten: “We hebben op dit moment al veel klanten in de regio rondom Hazerswoude-Dorp. Daarbij kijken we al wat langer naar mogelijke overnames. De overname van Van der Hoek past perfect in onze lange termijnstrategie.”
 
“Door de gesprekken met De Boer Drachten, wist ik zeker dat ons bedrijf mooie stappen kan maken in de nabije toekomst”, aldus Henrico van der Hoek, voormalig DGA van Van der Hoek Technische Groothandel. “Het is mooi om te zien dat onze bedrijven, die geografisch ver uit elkaar liggen, zoveel raakvlakken hebben. Daarbij zien we dat deze overname, goed past binnen onze strategische doelstellingen, onder andere op het gebied van e-commerce.” Henrico van der Hoek, blijft na de overname nog een korte periode aanwezig, voor een soepele overdracht en integratie.

4.-Locatiefoto-Van-der-Hoek

​OVER VAN DER HOEK TECHNISCHE GROOTHANDEL

Van der Hoek is in 1928 opgericht en heeft zich in de loop van de jaren toegespitst op de toelevering van boomkwekerijen, tuinbouw, en bouw- & infrabedrijven. De fysieke winkel in Hazerswoude-Dorp is een uitvalsbasis waarvandaan zij vele klanten in de regio bedienen met het assortiment. Het assortiment bestaat onder andere uit gereedschap, PBM’s, installatiemateriaal en veel meer. Service is een van de belangrijkste kernwaarden van Van der Hoek, die hun onderscheid bij hun klanten. Van der Hoek is lid van inkoopvereniging Transferro, welke sinds kort lid is van Zevij-Necomij. Voor meer informatie kijk op: www.cvanderhoek.nl
De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw