menu
  • excl.
  • incl.
BTW

pH & alkaliniteit beheersing? Vandaag besteld morgen in huis

pH & TAC zwembad

TAC (alkaliniteit)

De alkaliniteit van water, of de TAC (Total Alkalinity Titer) is de basis (muur) van een goede waterbeheersing. De TAC waarde is over het algemeen niet snel te hoog en verlaagt zichzelf door het gebruik van uw zwembad. Een optimale TAC ligt tussen de 100 en 150 mg/l. Door een goede beheersing van uw alkaliniteit zorgt u voor een juiste basis om uw pH en chloor waardes te kunnen variëren. Om de TAC te verhogen kunt u kiezen voor TAC plus.

 

pH waarde

pH is een belangrijke factor voor een succesvolle waterbehandeling. Water wordt gekenmerkt door een pH waarde die over het algemeen tussen 7,0 en 7,8 ligt (schaal van 0 tot 14). De pH waarde kunt u verlagen met pH min en verhogen met pH plus. Zuurwater - 0 tot 6,9 / Basiswater - 7 tot 14 / Optimale pH - 7,2 en 7,4.

 

Een minder goed gebalanceerde pH kan problemen voorzaken zoals verandering in kleur van uw zwembadwater, een lagere effectiviteit van ontsmettingsmiddelen, oog- en huidirritatie, ontwikkeling van kalksteen of algen en schade aan uw apparatuur zoals uw filtersystemen.

13 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)
De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw