menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Voederwinning

Voederwinning

Voederwinning

Het gras en mais moet op tijd én goed ingekuild worden, zodat de voedingswaarde van de kuil zo hoog mogelijk is. Kapileen of Hermetix folie zijn kwalitatief hoogwaardige landbouwfolies voor de optimale voerkuil. Ook onderfolie kan extra worden toegepast op de kuil. Hermetix landbouwfolie is ook uitermate geschikt om het hele jaar door te gebruiken. Het materiaal blijft ook soepel als het kouder wordt.

Landbouwfolie
beschermzeilen
graszaad1
De Boer - Conserveringsmiddelen

Voederwinning

Beschermzeilen

Nadat de kuil is bedekt met hoogwaardige landbouwfolie, wordt deze meestal nog bedekt met een beschermzeil. Dit voorkomt dat vogels, of andere invloeden, de folie stuk maken, waardoor de kans op rotting groter wordt. Beschermzeilen van De Boer zijn van hoogwaardige kwaliteit (220gr/m2).

 

Vastzetten

Als een maiskuil is afgedekt met folie en beschermzeilen, moet deze strak worden aangespannen zodat de maiskuil goed afgedekt blijft. Het aanspannen kan bijvoorbeeld met los zand, of banden. Nog gemakkelijker is het om kuilspanbanden of Quick’n Fix te gebruiken. Hiermee wordt de kuil strak aangetrokken. De spanbanden kunnen worden verzwaard met zandslurfen of aangespannen met een ratel.

 

Inkuilmiddelen

Er zijn veel voorstanders van inkuilmiddelen. Hiermee kan de voedingswaarde van de kuil beter bewaakt worden en biedt u het beste kwaliteit voer voor uw dieren. Een product als Feed More bevat diverse melkzuurproducerende bacteriën en zorgen voor optimale prestaties van uw vee, gedurende het hele seizoen.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw