menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Zaagbroeken

zaagbroeken

Zaagbroeken

Een zaagbroek is een slimme investering als je van plan bent om met een kettingzaag aan te slag te gaan. Werken met een kettingzaag gaat niet zonder gevaar, daarom is het belangrijk beschermende kleding te dragen. Zaagbroeken beschermen je benen tegen de grote ongelukken tijdens het zagen. Om volledig beschermd te werk te gaan moet je naast een zaagbroek ook zaaghandschoenen en een zaagjack dragen. Zaagschoenen en gezichtsbescherming vind je ook bij ons online, deze beschermende middelen maken je zaagtenue compleet.

6 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Zaagbroek kopen

Zaagkleding wordt soms beoordeeld op de hoeveelheid bescherming dat het kledingstuk biedt. In andere gevallen is de klassering gebaseerd op de bescherming die het geeft tegen de verschillende snelheden van een kettingzaag. Deze beoordelingen zijn terug te vinden in normering EN 381.

De norm is specifiek voor de veiligheid bij het werken met een kettingzaag. Het is opgesplits in de soorten veiligheidskleding; zo wordt beschermende kleding voor broeken, handschoenen, schoenen en bovenkleding apart gespecificeerd in respectievelijk EN 381-5, EN 381-7, EN 381-9 en EN 381-11.

Stihl is het bekendste merk dat zich richt op beschermende zaagkleding. Online en in de winkel kun je bij ons onder andere Stihl zaagbroeken kopen, maar Stihl biedt met name gezichtsbescherming voor het werken met een kettingzaag. Bij gezichtsbescherming kun je denken aan een veiligheidsbril, een helm of een gelaatscherm dat beschermt tegen de houtsnippers. Stihl biedt ook gecombineerde hoofd- en gezichtsbescherming waarbij je een helm met gelaatscherm en oorkappen draagt.

Overige veiligheidshandelingen
Als u twijfelt of u de klus aankunt, schakel dan een professional in. Het omzagen van bomen is alleen toevertrouwd aan mensen met een speciale opleiding. Gebruik het liefst een beugelzaag voor het klein zagen van haardhout en stammen. Zagen met de hand is namelijk veel veiliger dan met een kettingzaag.

Kiest u toch voor een kettingzaag? Let er dan op dat deze aan de norm iso-11681 voldoet en die voorzien is van een kettingvanger, een kettingrem, handvatrubbers en handvatverwarming.

Naast de goede kettingzaag en de juiste beschermende kleding is het verstandig om niet alleen aan het werk te gaan, zorg ervoor dat er iemand in de omgeving is in geval van nood. Ga ook niet langer dan twee uur op een dag aan het werk met een kettingzaag. Neem een stabiele houding aan, laat de zaag het werk doen en zaag nooit met de ronde punt. Voorkom dat het snoer in de weg komt te liggen en leg de zaag pas neer wanneer deze volledig tot stilstand is gekomen.

Hoe werkt een zaagbroek? Onderstaand slow-motion filmpje van SIP zaagbroeken geeft mooi weer wat de functie is van een zaagbroek en hoe deze uw benen beschermd tijdens het werken met een kettingzaag.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw