menu
  • excl.
  • incl.
BTW
Schrikdraad

Schrikdraad

Schrikdraad is een goede oplossing om een stuk land af te rasteren. Het is namelijk makkelijker en sneller aan te leggen dan een complete omheining maken met een hekwerk. Veel boeren kiezen voor dit type elektrische afrastering omdat het bijzonder effectief is. Ons assortiment bevat diverse soorten schriklint-, koord- en draad. Daarnaast hebben de rollen verschillende lengtes, zodat u precies de juiste hoeveelheid kunt bestellen. Advies nodig? Bel of mail ons. U kunt natuurlijk ook direct hier schrikdraad kopen!

Lees meer...

Alles van Schrikdraad, Schriklint en Schrikkoord

Hoe werkt schrikdraad

Schrikdraad is een geleider van draad waar een elektrische spanning op komt te staan. Het wordt gebruikt om een omheining te maken waar uw vee achter moet blijven staan. Op het draad staat elektrische spanning die bij een aanraking zorgt voor een schrikreactie bij uw dieren. Hierdoor zullen de dieren het draad vermijden en zodoende binnen de omheining blijven. De elektrische schok is niet gevaarlijk voor uw dieren. Op draad moet een spanning staan tussen de 2000 en 10000 volt. Voor een goede betrouwbare afrastering is een voltage van ongeveer 3000 volt nodig. Bij huisdieren wordt natuurlijk een minder hoog voltage gebruikt dan bij koeien of paarden. Met behulp van een schrikdraadapparaat zet u spanning op uw schrikdraad.

Draden van metaal, kunststof en koper

Ten opzichte van het ouderwetse prikkeldraad is een schrikdraad een stuk diervriendelijker. U ziet het dan ook terug in de weiden voor paarden, koeien, schapen, geiten en andere dieren. Daarnaast is het makkelijk aan te leggen en onderhouden. Wij hebben schriklinten, koorden en draden gemaakt van diverse materialen. 

Kies voor glad draad van metaal, koper of kunststof met rvs. Kunststof is uitermate geschikt voor een tijdelijke afrastering, die bijvoorbeeld in de winter wordt verwijderd. Kiest u een lint in plaats van een draad, dan profiteert u van betere zichtbaarheid. Vanzelfsprekend kan dit een groot voordeel zijn. We verkopen verschillende merken:
• Pulsara
• Gallagher
• De Boer Drachten huismerk

Schrikdraad paaltjes

Voor permanente afrastering of een tijdelijk afrastering hebben wij verschillende soorten afrasteringspalen in ons assortiment. U kunt hierbij denken aan:

  • Houten palen
  • Metalen palen
  • Kunststof palen
  • Raster spinnen

Houten draad palen zijn zeer geschikt voor een permanente afrastering. De palen zijn moeilijker te verplaatsen dan bijvoorbeeld de metalen of kunststof palen. De houten palen hebben wij beschikbaar in verschillende soorten geschikt voor koeien, paarden en schapen. De schrikdraad palen zijn gemaakt van verschillende soorten hout. U kunt hiervoor bijvoorbeeld kiezen uit de volgende houtsoorten: celcur, creo en kastanje. 

Metalen palen zijn zeer sterk. Ze zijn makkelijk te verplaatsen en blijven toch erg stevig. Op de bovenkant van de metalen paal zit vaak een krul. Hierdoor kunt u gemakkelijk het schrikdraad bevestigen. Wilt u meerdere draden bevestigen dan heeft u daarvoor tussenisolatoren nodig. Deze kunt u aan de palen bevestigen.

Kunststof paaltjes zijn erg makkelijk te verplaatsen en uiterst doelmatig. De kunststof schikdraad palen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en hierdoor geschikt voor verschillende soorten vee. Aan de kunststof paaltjes zitten al meerdere bevestigingspunten waar u het draad aan kunt bevestigen.

Rasterspinnen zijn binnen zeer korte tijd gemakkelijk te verplaatsen. U kunt hierdoor snel van weidegrond wisselen. De rasterspin bestaat uit zes poten. Hiervan staat er 2 poten op de grond. In het midden van de spin zit het schrikdraad bevestigd aan een haspel. Rasterspinnen zijn erg geschikt voor gebruik bij rantsoenbeweiding.

Schrikdraad voor paarden

Wilt u een tijdelijke afrastering maken voor uw paarden dan is schrikdraad hiervoor een goede oplossing. Voor paarden wordt het gebruik van stalen draad afgeraden. Paarden kunnen zich daar namelijk snel aan verwonden. Voor paarden is het beter om draad te gebruiken met een kunststof buitenkant. Het draad is sterk en eenvoudig te installeren en heeft een lage breekkracht en zal uw paarden hierdoor niet snel verwonden. Kiest u voor een tijdelijke afrastering met elektrische draden dan moet u voor paarden ongeveer een tussenruimte van 4 meter tussen de paaltjes houden. Wilt u een permanente afrastering met schrikdraad maken dan kunt u uitgaan van een tussenruimte van ongeveer 10 meter. De geleiders zet u op een hoogte van 65, 100 en 135 cm. Zo heeft u een veilige omheining gemaakt met schrikdraad voor uw paarden.

Schrikdraad voor honden

Om uw eigen hond te leren in uw tuin te blijven en om andere honden uit uw tuin te weren hebben wij ook afrastering geschikt voor honden. Schrikdraad voor honden is natuurlijk anders dan draad die nodig is voor koeien en paarden. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een zeer korte pulsspanning. Daardoor is elektrische afrastering voor honden niet gevaarlijk. Mocht u toch liever willen kiezen voor een afrastering zonder gebruik te maken van schikdraad dan kunt u hiervoor ook afrasteringsnetten gebruiken. Voor het maken van een afrastering voor uw hond is naast het gebruik van draad nog meer materiaal nodig zoals paaltjes, isolatoren en een schrikdraadapparaat. Mocht u het moeilijk vinden de juiste materialen hiervoor uit te zoeken dan kunt u ook contact opnemen met onze gespecialiseerde medewerkers. Ze kijken samen met u naar de juiste materialen en berekenen ook samen met u wat de lengte van het draad moet zijn. Om het voor u gemakkelijk te maken zijn er bij ons ook speciale sets voor de tuin beschikbaar. Hierin zit alles wat u nodig hebt voor het installeren van uw omheining met schrikdraad. 

Eenvoudig aansluiten van een elektrische afrastering

Wanneer u schrikdraad wilt gaan aanleggen, zijn er natuurlijk verschillende factoren om bij stil te staan. Ten eerste natuurlijk de lengte van het draad. Het is zonde om veel te veel of te weinig te bestellen. Daarom kiest u bij de Boer Drachten uit diverse rollen draad met verschillende lengtes. Dat zijn onder meer 50 meter, 200 meter, 400 meter en 500 meter. Daarnaast moet u ook kiezen voor het juiste schrikdraadapparaat. Er zijn namelijk verschillende soorten beschikbaar zoals bijvoorbeeld de schrikdraadapparaten die u kunt aansluiten op het lichtnet of apparaten die werken op accu. Voor de juiste benodigdheden kunt u contact opnemen met een van onze specialisten, die kunnen u precies vertellen welk soort draad en accessoires u het beste kunt gebruiken.

Hoe moet ik schrikdraad testen?

Na het aanleggen en aansluiten van uw draad wilt u natuurlijk ook weten of uw afrastering goed werkt. Hiervoor zijn online verschillende stappenplannen beschikbaar. Wij hebben ook schrikdraad testers te koop om uw draad te testen. Een handige en eenvoudige manier om uw schrikdraad snel en veilig te testen.

Schrikdraad kopen

Wilt u schrikdraad kopen dat bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een groot assortiment draad en accessoires op voorraad en beschikken over specialisten die u kunnen helpen bij het uitzoeken van de juiste producten. De meeste producten zijn uit voorraad leverbaar, bestelt u voor 20.00 uur dan heeft u de spullen morgen al in huis. Koop bij de Boer Drachten uw schrikdraad.

Eigen werkplaats
Eigen werkplaats
Met 7 gespecialiseerde monteurs
Online bestellen
Online bestellen
24 uur per dag, 6 dagen per week
Kwaliteitsproducten
Kwaliteitsproducten
Meer dan 250 A-merken
Persoonlijke service
Persoonlijke service
Al meer dan 85 jaar!
Bezorgservice
Bezorgservice
Binnen NL gratis vanaf 75 euro
Grootverbruikers
Grootverbruikers
Met aantrekkelijke staffelkortingen
De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw