menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Muizen Bestrijden? - De Boer Drachten

Muizen Bestrijden

Muizen bestrijden is nodig om te voorkomen dat er een muizenplaag kan ontstaan. Door hier op uw bedrijf alert op te zijn kunt u eenvoudig met muizenbestrijding de situatie in de hand houden. Muizen bestrijdt u met muizengif, een muizenval, een muizenvangkooi of een muizenverjager. Muizengif is op grotere schaal alleen voor professioneel gebruik en aanschaf hiervan kan alleen wanneer u in het bezit bent van een geldige licentie voor ratten- en muizenbestrijding. Particulier zijn er alleen nog kleine verpakkingen muizengif vrij te koop.

Lees meer...
76 artikelen gevonden
Sorteer op:
 BSI Rattenvoerdoos
BSI Rattenvoerdoos
€ 14,30 (per stuk)
(1)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Lokaasbakje voor Af-Atom Rattenvoerkist
Lokaasbakje voor Af-Atom Rattenvoerkist
€ 1,69 (per stuk)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Gevarensticker Muis-Rat Voerkist
Gevarensticker Muis-Rat Voerkist
€ 2,00 (per stuk)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
De Beste Muizenval
De Beste Muizenval
€ 9,90 (per stuk)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Vergelijken (0)

Muizenbestrijding

Muizen in de stal, huis of tuin bestrijdt u met muizengif, muizenvallen of ultrasonische muizenverjagers. Door hun snelle vermeerdering kunnen een paar muizen snel uitgroeien tot een ware plaag. Om dit te voorkomen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk voor hen valt te halen. Ruim oude voederresten snel op en dek voederbakken e.d goed af. Muizen kunnen verschillende ziekteverwekkers bij zich dragen en overbrengen. Door snel in te grijpen kunt u veel doen om een muizen populatie onder controle te houden.

Muizen verjagen

Met een ultrasonische muizenverjager houdt u muizen weg van plaatsen waar u ze niet wilt hebben, zoals bijvoorbeeld een opslagplaats voor diervoeders. Muizenverjagers werken op batterijen of netstroom (230 volt) en hebben maar een beperkt bereik, waardoor er soms meerdere verjagers nodig zijn voor een optimaal effect. Het gebruik van muizenverjagers is effectief, hygienisch en veilig voor mens en dier.

Muizen vangen

Muizen kunt u ook vangen met muizenvallen. Vroeger waren er alleen de wel bekende houten muizenvallen, tegenwoordig is er een groot assortiment aan muizenvallen en multi-muizenvallen. De vallen zijn zo ontwikkeld dat de dieren snel en zo humaan mogelijk worden gedood. Ook zijn er speciale vangkooien om de muizen levend te vangen, zodat u ze elders weer uit te zetten.

Muizengif

Het gebruik van muizengif, muizenkorrels of muizen knaagblokken is al enkele jaren aan banden gelegd en mag op grotere schaal alleen nog worden aangeschaft en gebruikt wanneer u in het bezit bent van een geldige licentie ratten- en muizenbestrijding. Ook mag het product alleen nog worden toegepast in de speciaal daarvoor ontworpen voederdozen. Deze voederdozen zorgen ervoor dat geen huisdieren of andere dieren in contact komen met het middel en daarvan schade gaan ondervinden of doodgaan.Voor particulier gebruik zijn er enkele kleine verpakkingen vrij te koop.

Licentieplicht

Toepassing en aanschaf van muizengif mag alleen wanneer u in het bezit bent van een geldige licentie voor knaagdierenbestrijding. Om in het bezit te komen van deze licentie bent u verplicht hiervoor de volledige cursus knaagdierbeheersing te volgen. Voor de particulier mogen er nog steeds kleine verpakkingen zonder licentieplicht worden aangeboden.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw