menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Bodembedekking paard kopen? - De Boer Drachten

Bodembedekking paard

In elke paardenstal is het nodig, goede bodembedekking. Paard, pony, koe of varken, allemaal liggen en staan ze graag lekker. Daar kunt u voor zorgen door middel van de juiste producten zoals vlas, houtvezel of zaagsel. De Boer Drachten heeft deze drie opties in haar aanbod. Per paard kan het verschillen wat de behoeften zijn en welke bodembedekkers hier het beste bij passen. Naast de natuurlijke bodembedekking voor de stal van uw paard hebben wij ook verschillende rubberen matten in ons aanbod. Bekijk nu hieronder de bodembedekking voor uw paard.

Lees meer...
4 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Waar moet bodembedekking voor paard en pony aan voldoen?

Voor goede bodembedekking voor uw paard of pony is belangrijk te kijken naar het absorptiegehalte. Wanneer de bodembedekking in de paardenstal niet goed vocht absorbeert houdt dit in dat uw paard in de eigen urine moet staan of liggen. Daarnaast is het belangrijk dat de ammoniak lucht welke vrijkomt uit de urine goed wordt opgenomen, deze lucht is namelijk niet goed voor de luchtwegen van het paard. Zorg er ook voor dat de bodembedekking niet té lekker is voor het paard. Er zijn bodembedekkers welke ook koliek kunnen veroorzaken. Belangrijk is om koliek te voorkomen en hier rekening mee te houden wanneer u op zoek bent naar bodembedekking voor paard en pony.

Vlas bodembedekking voor in uw paardenstal

Vlas is een bekend product voor bodembedekking. Uw Paard en pony kunnen met mate ook van het vlas eten. Bij veel andere bodembedekkingsmiddelen mag dat niet. Het vlas mag wel gegeten worden omdat er normaal gesproken geen koliek optreedt. Waakzaamheid blijft natuurlijk geboden. Andere voordelen van vlas zijn dat het stofvrij is wanneer het 100% zuiver linnenvlas betaamt en dat het garant staat voor een hoge vochtopname. In ons aanbod met paarden medicijnen hebben wij ook producten welke helpen bij storingen in het maagdarmkanaal. Houdt altijd uw paard in de gaten, ongeacht de bodembedekking voor paard of pony.

Welke bodembedekking voor een paard met luchtwegproblemen?

Heeft uw paard luchtwegproblemen? Dan zijn er een aantal bodembedekkers welke af te raden zijn. Paarden kunnen namelijk ook overgevoelig zijn voor stof. Stof bevat namelijk vaak schimmels, schimmelsporen en endotoxines welke een reactie kunnen uit wekken van de luchtwegen. Het taaie slijm wat ontstaat als gevolg van de ontsteking in de bronchiën, hogere slijmproductie en vernauwing aan de luchtwegen kan hoesten en andere effecten veroorzaken bij het paard. Gebruik voor een paard met luchtwegproblemen geen normaal stro, maar kies voor stofvrij vlas of houtvezel. Stal het paard ook op een plek met voldoende ventilatie en mest de stal geregeld uit. Geef ook het juiste voer en een goede verzorging. U kunt voor vragen altijd contact met ons opnemen over de bodembedekking voor paard en pony. 

Welke stalbedekking is het makkelijkst om uit te mesten?

Bodembedekking voor paard of ponystallen moeten natuurlijk wel makkelijk uit te mesten zijn. Zo kost het schoonmaken van de stal u de minste tijd. Over het algemeen zijn de bodembedekkingsmiddelen welke maar een korte lengte hebben het meest makkelijk om uit te mesten. Bij het uitmesten van de stal heeft de korte lengte ook als voordeel dat u het minste van de schone stalbedekking mee neemt. Denk hierbij aan zaagsel, vlas en houtkrullen als bodembedekking voor paard en pony verblijven.

6 Tips voor een schone paardenstal

Verbaast u zich ook elke dag weer hoe smerig uw paard de stal maakt? De Boer Drachten heeft 6 tips welke er voor moeten zorgen dat u niet elke dag de stal grondig hoeft uit te mesten. 

1. Schep de stal niet helemaal leeg

Paarden welke graag de boel smerig maken lopen het bodembedekkingsmiddel door de hele stal. Wanneer u alleen de mest verwijderd en de bodembedekker laat liggen, wordt het verspreiden door het lopen lastiger. 

2. Strooi voldoende bodembedekker in de stal

Er mag best een goede laag bodembedekker in de stal liggen. Zorg er in ieder geval voor dat het niet te weinig is want dan moet u vaak alles verversen. Doe de knie test om te controleren of er voldoende vlas, houtvezels, zaagsel of stro ligt.  

3. Bedek de bodem met zachte matten

Stalmatten geven een stevige bodem en zijn comfortabel en makkelijk schoon te maken. Er zijn paardeneigenaren die er voor kiezen om de volledige stal te bedekken met stalmatten. Anderen geven paarden wel een hoekje met andere bodembedekking. Paard of pony kan in de stal dan hier op liggen.

4. Verander en experimenteer met verschillende soorten bodembedekking

In een aantal gevallen wil het helpen om te variëren en combineren met bodembedekking. Zo helpt een laagje met vlas, houtvezels of zaagsel voor de absorptie van urine.

5. Wees speels met de voer toediening

Paarden en pony’s zijn gewoonte dieren. Hierdoor plassen en poepen ze vaak op dezelfde plek. Verander de voerplek om zo ook een andere plek aan te sturen om te plassen en poepen. 

6. Een aangewezen mest en plas plek maken

Maak een zogenoemde latine in de stal, een aangewezen plek om te plassen en voor de mest. Let op: het kost wel wat tijd om dit uw paard of pony aan te leren.

Online bodembedekking voor paard- of ponystallen kopen?

Niet alleen vanwege het grote aanbod koopt u paard- en ponystallen bodembedekking bij De Boer Drachten. Ook met onze deskundige service, scherpe prijzen en snelle levering maken wij het verschil. Bestelt u op een werkdag de bodembedekkers? Wanneer het artikel op voorraad is leveren wij het een dag later al. Heeft u nog vragen over de bodembedekking voor uw paardenstal? Neem dan contact met ons op via de telefoon of per mail. Ook in onze winkel in Drachten bent u van harte welkom. Hier staan onze specialisten voor u klaar om u te informeren over de beste bodembedekking voor paard- en ponystallen.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw