menu
 • excl.
 • incl.
BTW

Paarden medicijnen kopen? - Gratis verzending vanaf € 75

Paarden Medicijnen

De gezondheid van uw paard staat voorop. Paarden medicijnen in huis hebben is dan ook erg verstandig. In het aanbod van De Boer Drachten zijn verschillende geneesmiddelen voor paarden te vinden. Zowel voor de spieren, gewrichten, darmen als andere organen. Wij hebben in ons aanbod medicijnen voor paarden van verschillende merken zoals VITALstyle, De Groene Os en Agrivet. Heeft uw paard klachten? Bekijk dan snel ons aanbod met paarden medicijnen.

70 artikelen gevonden
Sorteer op:
VITALstyle OerBalans Brok Emmer 4 KG
VITALstyle OerBalans Brok Emmer 4 KG
€ 36,65 (per stuk)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Vergelijken (0)

Paarden medicijnen van verschillende merken

In ons aanbod met paarden medicijnen vindt u producten van verschillende merken. Wij hebben een groot aanbod met verschillende producten van VITALstyle. VITALstyle heeft allemaal natuurlijke producten in haar aanbod voor een fit en vitaal paard. Twijfelt u over bepaalde producten? Wij hebben ook proefzakjes in ons aanbod van VITALstyle. Wij hebben daarnaast producten van De Groene Os in ons aanbod. De Groene Os biedt is in Nederland een pionier op het gebied van natuurlijke voedingssupplementen en kruidenmiddelen voor dieren.  Agrivet en Sectolin hebben naast paardenverzorgingsproducten ook verschillende paarden medicijnen in het aanbod.

 

Tips voor het toedienen van medicijnen bij paarden

Paarden medicijnen toedienen is anders dan bij mensen. De Boer Drachten heeft verschillende tips waardoor het makkelijker is om een voedingssupplement aan een paard te geven.

 

 1. Poedervorm medicijnen zijn makkelijk te geven door het door het paardenvoer te mixen.
 2. Maal medicijnen in pil vorm tot poeder met een vijzel of een koffiemodel.
 3. Wil uw paard de medicijnen in poedervorm niet innemen? Meng het dan met water zodat uw paard het als een mix kan opeten.
 4. Meng de medicijnen door de favoriete etenswaren van uw paard zoals door wortels en appel.
 5. Controleer altijd de voerbak nadat u medicijnen heeft gegeven. Sommige paarden zijn er goed on om het voer wel te eten en de medicijnen niet.
 6. Wil uw paard het medicijn echt niet innemen? Breng het dan via een spuit aan in de mond van het paard.
 7. Ongezoete appelmoes helpt de smaak van het medicijn verbloemen.
 8. Gebruik altijd een halster wanneer u het medicijn via een spuit in de mond van het paard wil doen.
 9. Wil uw paard niet slikken? Wrijf dan met uw duim over de tong van uw paard. Hierdoor zal hij zijn tong bewegen en daardoor slikken.

 

Het voorschrijven van paarden medicijnen

Wanneer je paard een aandoening heeft die niet vanzelf overgaat zal de dierenarts medicijnen voorschrijven. Het zal zelfs voorkomen dat uw paard de rest van zijn leven bepaalde medicijnen zal moeten gebruiken. Paarden kunnen net zoals mensen namelijk last krijgen van astma en artrose. Ook moeten paarden welke last hebben van koliek of de ziekte van Cushing, tegenwoordig PPID genoemd, geneesmiddelen gebruiken. De meeste medicijnen zullen door dierenartsen moeten worden voorgeschreven. Wij bieden wel een aantal producten aan die zonder recept verkrijgbaar zijn. Naast medicijnen voor paarden bieden wij ook verschillende voedingssupplementen aan in zowel poeder als vloeibare vorm. Wil u supplementen in combinatie met paarden medicijnen geven? Belangrijk is dan om de dierenarts te raadplegen of de combinatie mogelijk is.

 

Paarden supplementen

Door het geven van supplementen geeft u paarden een extra steuntje in de rug. Met supplementen bevorderd u de inwendige verzorging op verschillende gebieden, zowel de botten & gewrichten, hoeven, spieren, weerstand maar ook het gedrag en herstel. De supplementen in ons aanbod zijn paarden medicijnen die veelal op natuurlijke basis gemaakt zijn. Bent u met uw paarden actief in de wedstrijdsport? Belangrijk is om dan altijd te informeren of de producten dopingvrij zijn. Veel van de natuurlijke producten zijn dopingvrij. Enkele andere producten in ons aanbod kunnen doping bevatten welke tot een week lang meetbaar zijn. Zorg naast goede supplementen ook altijd voor goede bedekking voor paarden in de stal en goede voerbakken.

 

Paarden medicijnen kopen?

Paarden medicijnen koopt u bij De Boer Drachten. In ons uitgebreide assortiment hebben wij geneesmiddelen en supplementen van verschillende merken. Heeft u online supplementen of medicijnen gezien welke voldoen aan de behoefte van uw paard? Bestel deze dan voor 20:00, zo heeft u ze vaak de volgende dag al in huis. Heeft u nog twijfels over de medicijnen voor uw paard? Dan kunt u ons van maandag tot zaterdag telefonisch of per mail bereiken met uw vragen. Langskomen in onze landbouwwinkel in Drachten is zeker ook mogelijk op deze dagen! Wij helpen u graag verder met uw vragen en de aankoop van de paarden medicijnen.

 

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw