menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Paardenvoer kopen 🐎 - De Boer Drachten

Paardenvoer

Bent u op zoek naar paardenvoer? Wij hebben een ruim assortiment met verschillende voersoorten. Voor elke paard of pony hebben wij bijpassend voer in ons aanbod. Ga voor ruwvoer, speciaal voer voor uw springpaard of bietenpulp. In ons uitgebreide aanbod vindt u voeding van Pavo, Hartog, Havens en nog vele andere merken. Wanneer u voor 16:00 uur uw bestelling aan ons doorgeeft leveren wij doorgaans het paardenvoer de volgende dag!

Lees meer...
44 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Paardenvoer merken

Paardenvoer hebben wij in ons aanbod van verschillende merken. Hieronder lichten wij de meest bekende merken toe.

Pavo Basisbrok

Van het merk Pavo hebben wij de Daily Plus in ons aanbod. Deze Pavo basisbrok is een uitgebalanceerd ruwvoer dat met krachtvoer gemengd moet worden om de speekselproductie van het paard te stimuleren. Wanneer een paard veel kauwt zorgt het er voor dat de kans op maagzweren verkleint wordt. Daarnaast raakt het paard ook niet verveeld wanneer hij veel moet kauwen.

Havens paardenvoer

Havens paardenvoer is verkrijgbaar in verschillende soorten. Havens heeft een ruim en veelzijdig assortiment met speciale brokken zoals muesli’s en verschillende mixen. De paardenbrokken van Havens zijn gemaakt van hoogwaardige en natuurlijke stoffen welke aangevuld worden met diverse vitaminen en mineralen. Doordat Havens erkent dat ieder paard en elke pony anders is, is er voor elk belasting niveau passend voer te vinden. 

Hartog ruwvoer

Hartog staat bekend om de verschillende soorten ruw- en krachtvoer voor paarden en andere dieren. In ons assortiment hebben wij voor paarden en pony’s de Hartog Lucerne mix super ruwvoer. Deze mix is smakelijk en stofvrij. Het ruwvoer is erg belangrijk voor de spijsvertering. Als voordeel heeft het ruwvoer van Hartog dat het vezelrijk is en vol zit met natuurlijke vitamines, mineralen en sporenelementen.

Naast bovenstaande merken heeft De Boer Drachten ook paardenvoer van VITALstyle, Sectolin. De Groene Os, Agrivet, Cavalor en meer.

Verschillende soorten paardenvoer?

Paardenvoer is er in verschillende soorten. U wil natuurlijk het beste voer geven aan uw paard of pony. Eventueel gemengd met paardenmedicijnen of verzorgingsmiddelen. In de zomerperiode kunnen de paarden in de wei staan en genieten van heerlijk groen gras. Eventueel aangevuld met ruwvoer komen de paarden de zomermaanden wel door. In de winter is het met de voeding moeilijker. Dan komt er meer  bij kijken om de paarden gezond te houden. In deze periode is voldoende ruwvoer en krachtvoer nodig om de gezondheid van de paarden op peil te houden.

Ruwvoer

Gras levert een belangrijk aandeel in de vitamines en mineralen welke paarden binnenkrijgen. Wanneer u naast het gras ook nog kwalitatief ruwvoer aan uw paarden aanbiedt bent u goed op weg deze gezond en vitaal te houden. Zeker in de winterperioden is het aan te raden om naast het ruwvoer ook voldoende krachtvoer aan de paarden aan te bieden.  Krachtvoer zorgt er namelijk voor dat de paarden meer energie krijgen en alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgen. Vele paarden en pony’s blijken zonder krachtvoer toch tekorten te krijgen wanneer het dieet alleen maar uit gras bestaat. Ruwvoer heeft niet alleen als voordeel dat het veel vezels bevat, ook moeten paarden er langer op kauwen. Dit bevordert de speekselaanmaak.

Krachtvoer

Eigenlijk zegt de naam het al. Krachtvoer is paardenvoer welke het paard extra ‘kracht’ geeft. Paarden krijgen extra energie van het eten van dit type voer. Het is dan ook met name geschikt voor paarden welke veel energie gebruiken, zoals bijvoorbeeld een dressuur, spring, draf- en rensport paarden. Krachtvoer wordt samengesteld van grondstoffen waar een hogere energiewaarde in zit, zoals hooi en gras. Er zijn verschillende soorten krachtvoer te krijgen zoals granen, brokken en muesli. In ons aanbod hebben wij krachtvoer van Havens Derby Compact en Power Plus.

De Boer Drachten
Winkelt u privΓ©
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw