menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Onthardingzout bij De Boer

onthardingzout

Onthardingzout

Onthardingszout kopen is verstandig, want het zorgt ervoor dat water zuiver blijft. Met zout voor de waterontharder hou je leidingen en apparaten vrij van kalk. Er is dan minder onderhoud nodig en het helpt water besparen. Tegelijk is kalkvrij water beter voor dieren. Bekijk hier ons complete assortiment van zout voor ontharding en bestel online.

Lees meer...
3 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Onthardingszout, wat is het precies?

We krijgen vaak de vraag hoe onthardingszout werkt. Als je het zo ziet staan, ziet zo’n zak zout er wat nutteloos uit. Maar het is wonderbaarlijk handig spul. Het zout, ook wel regeneratiezout genoemd, is bedoeld voor gebruik in een waterontharder. Zo’n apparaat tref je niet alleen aan in bedrijven, maar ook steeds vaker bij particulieren. De ontharder verlaagt de waterhardheid, het wordt dus zachter gemaakt. De installatie zuivert, in samenwerking met het zout, kalk uit het water. Overigens zijn er ook varianten voor de vaatwasser, zodat de machine langer zonder onderhoud kan.

Waarom onthardingszout handig is

Dankzij onthardingszout in een waterontharder vermindert de kalkaanslag. Dat heeft meerdere voordelen. Een ontkalker is niet alleen goed voor de waterleiding, maar ook voor de badkamer, keuken, waterkokers, wasmachines en andere apparaten. Schoonmaken wordt dus een stuk eenvoudiger, je hoeft niet meer eindeloos kalk weg te schrobben. Je bespaart ook water. Sterker nog, de kosten van het zout worden al snel goedgemaakt door je waterbesparing. Vergeet niet regelmatig het zout bij te vullen. Hiervoor dien je de onthardingsinstallatie regelmatig te controleren. Een bijkomend voordeel is dat zachter water ook beter smaakt. We zetten de belangrijkste voordelen nog even op een rij:

  • Minder kalkaanslag
  • Voorkomt verstoppingen
  • Minder onderhoud aan waterinstallaties
  • Beperkt schoonmaakwerk
  • Helpt water besparen

Onthardingszout, ook voor de agrariër

Natuurlijk is kalkaanslag ook nadelig voor het boerenbedrijf. De kalk nestelt zich bijvoorbeeld in de drinkinstallatie voor het vee. Sommige regio’s, waaronder Friesland, Zuid-Limburg en de Achterhoek, hebben doorgaans te maken met een hoge hardheid van het water. Het onthardingszout is nodig het water zachter te maken, wat een hoop onderhoud bespaart. Daarnaast kan het ook nog voordelig zijn voor de gezondheid van dieren, wanneer er minder kalk in het water van de drinkbakken zit. 

Onthardingszout van hoge kwaliteit

Om het maximale resultaat te bereiken met onthardingszout, is het belangrijk om te kiezen voor hoge kwaliteit. De structuur van de brokken moet goed zijn om verstoppingen te voorkomen. Daarnaast moet het zout volledig schoon zijn. Vanzelfsprekend zit je niet te wachten op verontreinigingen. Als gebruiker kun je zelf ook een bijdrage leveren aan het eindresultaat, door wateronthardingszout schoon en droog te bewaren.

Bestel je onthardingszout online

De Boer Drachten heeft meerdere soorten zouttabletten in het assortiment. We hebben regeneratiezout voor de vaatwasser en voor de waterontharder. Merken zijn Regenit, Salina en Sun. Je kunt rekenen op uitstekende kwaliteit, waardoor het resultaat voor een hoog niveau is. Wil je meer weten? Je kunt ons natuurlijk bellen of een bericht sturen. We helpen je graag met het kopen van het juiste type onthardingszout.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw