menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Onthardingzout bij De Boer

onthardingzout

Onthardingzout

Onthardingszout kopen is verstandig, zou zorg je er namelijk voor dat je water zuiver blijft. Het zout voor je waterontharder zorgt er namelijk voor dat de leidingen van je apparaten kalkvrij blijven. Niet alleen hoef je hierdoor minder vaak onderhoud te plegen, ook zorgt het er voor dat je minder water verbruikt. Naast dat kalkvrij water goed is voor de mens, is het ook beter voor dieren. Bekijk op onze website nu ons aanbod met onthardingszout.

Lees meer...
3 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Onthardingszout, wat is het precies?

Onthardingszout, we krijgen vaak de vraag wat het is én hoe het werkt. Een zak met zout lijkt natuurlijk wel wat nutteloos. Geloof het of niet, het is juist heel erg handig spul! Het zout, ook wel bekend als regeneratiezout of ontharder zout, is bedoeld voor het gebruik in een waterontharder.

Naast dat veel bedrijven een waterontharder hebben, zijn er ook steeds meer particulieren welke een kopen. Het water wordt met de ontharder zachter gemaakt.  De installatie zuivert, in samenwerking met het zout, kalk uit het water. Overigens zijn er ook varianten voor de vaatwasser, zodat de machine langer zonder onderhoud kan. Zowel voor de installatie als de vaatwasser hebben wij onthardingszout.

Waarom onthardingszout handig is

Dankzij onthardingszout in een waterontharder vermindert de kalkaanslag. Dat heeft meerdere voordelen. Een ontkalker is niet alleen goed voor de waterleiding, maar ook voor de badkamer, keuken, waterkokers, wasmachines en andere apparaten. Schoonmaken wordt dus een stuk eenvoudiger, je hoeft niet meer eindeloos kalk weg te schrobben. Je bespaart ook water. Sterker nog, de kosten van het zout worden al snel goedgemaakt door je waterbesparing. Vergeet niet regelmatig het zout bij te vullen. Hiervoor dien je de onthardingsinstallatie regelmatig te controleren. Een bijkomend voordeel is dat zachter water ook beter smaakt.

We zetten de belangrijkste voordelen nog even op een rij:

  • Minder kalkaanslag
  • Voorkomt verstoppingen
  • Minder onderhoud aan waterinstallaties
  • Beperkt schoonmaakwerk
  • Helpt water besparen

Onthardingszout heeft dus vele voordelen!

Onthardingszout, ook voor de agrariër

Het gebruik van onthardingszout is niet alleen een uitkomst voor de particuliere gebruiker. Ook het gebruik van het regeneratiezout op het boerenbedrijf kent vele voordelen. Kalk kan zich namelijk ook nestelen in de drinkwaterinstallatie voor vee. In delen van Nederland, waaronder Overijssel, Limburg en Noord-Brabant, zijn er delen met erg hard water. 

Het onthardingszout is dan nodig om het water zachter te maken, wat ook weer een hoop onderhoud bespaart! Natuurlijk heeft zachter water ook gezondheidsvoordelen voor de dieren, want ze krijgen zo zelf minder zout binnen! Gebruik dus ook in het drinkwater onthardingszout!

Onthardingszout van Salina, Sun en Regenit

In ons assortiment met onthardingszout vind je zout terug van verschillende merken. Zo hebben we zout voor de ontharder van Salina en Regenit. Vaatwasser zout hebben wij van Sun, een bekend merk op het gebied van vaatwasproducten.

Vaatwasser zout van Sun

Sun weet dat je goed voor de vaatwasser moet zorgen om hem zo lang mogelijk mee te laten gaan. Daarom is er het vaatwasser zout! Het onthardingszout voor de vaatwasser gebruik je niet alleen om het water zachter te maken, ook ga je kalkaanslag tegen. Het hout de vaatwasser schoon en in een optimale conditie. Het zout van Sun zorgt er daarnaast voor dat je minder witte vlekken en strepen ziet op je servies én dat het nog langer glanst.

Regenit ontharding tabletten

Wat voor type waterontharder je ook hebt, de Regenit zouttabletten doen hun werk. Het Regenit zout is geperst tot tabletten en heeft een hoge zuiverheid. Voor zowel bedrijven als particulieren zijn de tabletten voor de ontharder geschikt. De zakken van Regenit zijn 25 kilogram en daarmee makkelijk op te slaan en te gebruiken bij het navullen van je waterontharder.

Salina onthardingszout

De Salina zouttabletten zijn geschikt voor zowel thuis als professioneel gebruik. Salina wordt gefabriceerd door AkzoNobel. Het zout van Salina is jodiumvrij en wordt net als Regenit geleverd in zakken van 25 kilo. Het is geschikt voor alle types waterontharders, drinkwatersystemen, vaatwassers en meer!

Bestel je onthardingszout online

Bestel nu je onthardingszout online bij de Boer Drachten. We hebben regeneratiezout voor de vaatwasser en voor de waterontharder. Merken zijn Regenit, Salina en Sun. Je kunt rekenen op uitstekende kwaliteit, waardoor je snel zachter water zal krijgen. Onthardingzout is zowel geschikt voor particuliere gebruikers als voor de professional. 

Wil je meer weten over regenatiezout voor in drinkbakken of andere agrarische doeleinden? Neem dan contact op met je vertegenwoordiger. Zij kunnen je precies uitleggen welke voordelen er voor jou te behalen zijn. Ben je een particulier en heb je vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag met al je vragen over onthardingzout in de vaatwasser of waterontharder. Daarnaast ben je van harte welkom in onze winkel. Wij helpen je graag met het maken vna de betere keuze voor onthardingszout. 

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw