menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Onthardingzout bij De Boer

onthardingzout

Onthardingzout

Onthardingszout kopen is verstandig, zo zorgt u er namelijk voor dat uw water zuiver blijft. Het zout voor de waterontharder zorgt er namelijk voor dat de leidingen van de apparaten kalkvrij blijven. Niet alleen hoeft u hierdoor minder vaak onderhoud te plegen, tevens zorgt het ervoor dat u minder water verbruikt. Naast dat kalkvrij water goed is voor de mens, is het ook beter voor dieren. Bekijk op onze website nu ons aanbod met onthardingszout.

Lees meer...
3 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Onthardingszout, wat is het precies?

Onthardingszout, we krijgen vaak de vraag wat het is én hoe het werkt. Een zak met zout kan erg nutteloos lijken. Geloof het of niet, het is juist heel erg handig spul! Het zout, ook wel bekend als regeneratiezout of ontharder zout, is bedoeld voor het gebruik in een waterontharder.

Naast dat veel bedrijven een waterontharder hebben, zijn er ook steeds meer particulieren welke een ontharder aanschaffen. Het water wordt met de ontharder zachter gemaakt.  De installatie zuivert, in samenwerking met het zout, kalk uit het water. Overigens zijn er ook varianten voor de vaatwasser, zodat de machine langer zonder onderhoud kan. Zowel voor de installatie als de vaatwasser hebben wij onthardingszout.

Waarom onthardingszout handig is

Dankzij onthardingszout in een waterontharder vermindert de kalkaanslag. Dat heeft meerdere voordelen. Een ontkalker is niet alleen goed voor de waterleiding, maar ook voor de badkamer, keuken, waterkokers, wasmachines en andere apparaten. Schoonmaken wordt dus een stuk eenvoudiger, u hoeft niet meer eindeloos kalk weg te schrobben en bespaart hiermee ook water. Sterker nog, de kosten van het zout worden al snel goedgemaakt door de waterbesparing. Vergeet niet regelmatig het zout bij te vullen. Hiervoor dient u de onthardingsinstallatie regelmatig te controleren. Een bijkomend voordeel is dat zachter water ook beter smaakt.

We zetten de belangrijkste voordelen nog even op een rij:

  • Minder kalkaanslag
  • Voorkomt verstoppingen
  • Minder onderhoud aan waterinstallaties
  • Beperkt schoonmaakwerk
  • Helpt water besparen

Onthardingszout heeft dus vele voordelen!

Onthardingszout, ook voor de agrariër

Het gebruik van onthardingszout is niet alleen een uitkomst voor de particuliere gebruiker. Ook het gebruik van het regeneratiezout op het boerenbedrijf kent vele voordelen. Kalk kan zich namelijk nestelen in de drinkwaterinstallatie voor vee. In delen van Nederland, waaronder Overijssel, Limburg en Noord-Brabant, zijn er delen met erg hard water. 

Het onthardingszout is dan nodig om het water zachter te maken, wat ook weer een hoop onderhoud bespaart! Natuurlijk heeft zachter water tevens gezondheidsvoordelen voor de dieren, want ze krijgen zo zelf minder zout binnen! Gebruik dus ook in het drinkwater onthardingszout!

Onthardingszout van Salina, Sun en Regenit

In ons assortiment met onthardingszout vindt u zout terug van verschillende merken. Zo hebben we zout voor de ontharder van Salina en Regenit. Vaatwasser zout hebben wij van Sun, een bekend en kwalitatief hoogstaand merk op het gebied van vaatwasproducten.

Vaatwasser zout van Sun

Sun weet dat u goed voor de vaatwasser moet zorgen om hem zo lang mogelijk mee te laten gaan. Daarom is er het vaatwasser zout! Het onthardingszout voor de vaatwasser gebruikt men niet alleen om het water zachter te maken, ook gaat u kalkaanslag tegen. Het houdt de vaatwasser schoon en in een optimale conditie. Het zout van Sun zorgt er daarnaast voor dat er minder witte vlekken en strepen zichtbaar zijn op het servies én dat het nog langer glanst.

Regenit ontharding tabletten

Wat voor type waterontharder u ook bezit, de Regenit zouttabletten doen hun werk. Het Regenit zout is geperst tot tabletten en heeft een hoge zuiverheid. Voor zowel bedrijven als particulieren zijn de tabletten voor de ontharder geschikt. De zakken van Regenit zijn 25 kilogram en daarmee makkelijk op te slaan en te gebruiken bij het navullen van je waterontharder.

Salina onthardingszout

De Salina zouttabletten zijn geschikt voor zowel thuis als professioneel gebruik. Salina wordt gefabriceerd door AkzoNobel. Het zout van Salina is jodiumvrij en wordt net als Regenit geleverd in zakken van 25 kilo. Het is geschikt voor alle types waterontharders, drinkwatersystemen, vaatwassers en meer!

Bestel je onthardingszout online

Bestel nu onthardingszout online bij de Boer Drachten. We hebben regeneratiezout voor de vaatwasser en voor de waterontharder. Merken zijn Regenit, Salina en Sun. Met deze merken kunt u rekenen op uitstekende kwaliteit, waardoor u snel zachter water zal krijgen. Onthardingzout is zowel geschikt voor particuliere gebruikers als voor de professional. 

Wilt u meer weten over regenatiezout voor in drinkbakken of andere agrarische doeleinden? Neem dan contact op met uw vertegenwoordiger. Zij kunnen precies uitleggen welke voordelen er voor u te behalen zijn. Ben je een particulier en heb je vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag met al je vragen over onthardingzout in de vaatwasser of waterontharder. Daarnaast ben je van harte welkom in onze winkel. Wij helpen je graag met het maken van de betere keuze voor onthardingszout. 

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw