menu
  • excl.
  • incl.
BTW
Kalveropfok

Kalveropfok

Kalveropfok is een belangrijk onderdeel van de landbouw. Door goed te zorgen voor jonge kalveren kunnen ze opgroeien tot gezonde runderen die op hun beurt weer bijdragen aan de productie van voedsel voor de mens. Er zijn een aantal belangrijke aspecten waarmee rekening gehouden moet worden bij de opfok van kalveren. Zo is het bijvoorbeeld van groot belang dat zij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen om een goede groei te kunnen doormaken. Bij De Boer vind je alles om er voor te zorgen dat jouw kalveren een goede start krijgen. Bekijk nu ons ruime assortiment met producten voor de kalveropfok.

Lees meer...

De betere kalverhokken

Kalverhokken zijn speciaal ontworpen omgevingen voor de kalveropfok. Ze bieden bescherming tegen weer en wind en zorgen ervoor dat kalveren voldoende ruimte en bewegingsmogelijkheden hebben. Bij de opfok van kalveren is het van groot belang dat zij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen om een goede groei te kunnen doormaken. Hygiëne is ook van belang bij de opfok van kalveren, en kalverhokken kunnen hieraan bijdragen door eenvoudig te reinigen te zijn en te voldoen aan de hygiënische standaarden. Door te kiezen voor kwalitatief goede kalverhokken verbeter je ook het succes van de kalveropfok.

Speenemmers voor kalveren

Speenemmers zijn een belangrijk hulpmiddel bij de opfok van kalveren. Ze worden gebruikt om jonge kalveren te laten wennen aan het drinken uit een emmer, wat later van groot belang is in de melkproductie. Bij de opfok van kalveren is het van groot belang dat zij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen om een goede groei te kunnen doormaken. Dit kan gerealiseerd worden door het geven van kwalitatief hoogwaardig voer, zoals melk of speciaal kalvervoer. Door het gebruik van speenemmers kunnen kalveren op een natuurlijke manier aan het drinken uit een emmer wennen, wat kan bijdragen aan een succesvolle kalveropfok.

Melktransporteurs en karn machines

Melktransporteurs zijn speciaal ontworpen voertuigen voor het vervoeren van melk van de boerderij naar de verwerkingsfabriek. Bij de opfok van kalveren is het van groot belang dat zij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen om een goede groei te kunnen doormaken. Dit kan gerealiseerd worden door het geven van kwalitatief hoogwaardig voer, zoals melk of speciaal kalvervoer. Naast de verschillende melktransporteurs heeft De Boer ook speciale kalvermelkbereidingsmachines en karnmachines. Bekijk het in ons uitgebreide aanbod.

De kalverstal inrichten voor een goede kalveropfok

Een goede kalverstalinrichting is van groot belang bij de opfok van kalveren. Door de juiste inrichting te kiezen kunnen jonge kalveren opgroeien tot gezonde runderen. Een goede kalverstalinrichting zorgt ervoor dat dit voer op een hygiënische manier aangeboden kan worden aan de kalveren. Ook is het van belang dat kalveren voldoende ruimte en bewegingsmogelijkheden hebben, zodat zij zich goed kunnen ontwikkelen. Een kalverstalinrichting kan hieraan bijdragen door voldoende ruimte te bieden en gemakkelijk te reinigen te zijn. Kies daarom voor een kwalitatief goede kalverstalinrichting bij de kalveropfok.

Kalvermelkpoeder en voeding

Kalvermelkpoeder is een populaire keuze als voeding voor jonge kalveren. Het is gemaakt van gedroogde melk en bevat alle essentiële voedingsstoffen die kalveren nodig hebben. Bij de opfok van kalveren is het van belang dat zij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen om een goede groei te kunnen doormaken. Kalvermelkpoeder kan hieraan bijdragen door een complete en evenwichtige voeding te bieden. Bovendien is het gemakkelijk te doseren en te verstrekken, wat bijdraagt aan een efficiënte kalveropfok. Naast de opfokpoeder hebben we ook voor kalveren kalverkorrel opfokbrok en ander opfokvoer.

Kalverdekjes bij De Boer

Kalverdekjes zijn een praktisch hulpmiddel bij de opfok van kalveren. Ze bieden bescherming tegen weer en wind en zorgen ervoor dat kalveren warm en comfortabel blijven. Het is belangrijk dat kalveren voldoende ruimte en bewegingsvrijheid hebben tijdens hun opkweek, en kalverdekjes kunnen dit mogelijk maken door extra bescherming te bieden zonder bewegingsbeperkingen te veroorzaken. Bovendien kunnen kalverdekjes bijdragen aan het verbeteren van de hygiëne op de boerderij door het voorkomen van vuil worden en het oplopen van ziektes en infecties bij de kalveren.

Voertroggen en hooiruiven

Voertroggen en hooiruiven zijn handige hulpmiddelen voor de landbouw, met name voor de kalveropfok. Voertroggen worden gebruikt om voer aan te bieden aan kalveren, terwijl hooiruiven worden gebruikt om hooi op te ruimen en op te slaan. Bij de opfok van kalveren is het van belang dat zij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen om een goede groei te kunnen doormaken. Voertroggen en hooiruiven kunnen hieraan bijdragen door een efficiënte en hygiënische manier te bieden om voer aan te bieden en op te slaan.

Kalverdiarree tijdens de kalveropfok

Kalverdiarree is een veelvoorkomend probleem bij de kalveropfok, en kan leiden tot groeiachterstand en zelfs overlijden als het niet behandeld wordt. Gelukkig zijn er verschillende producten beschikbaar om kalverdiarree te behandelen en te voorkomen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale voeders tegen kalverdiarree, die een hoog gehalte aan elektrolyten en energie bevatten om de kalveren te helpen herstellen van diarree. Ook zijn er medicijnen beschikbaar om kalverdiarree te behandelen, zoals anti-diarree middelen en probiotica.

Kalverwelzijn bij kalveropfok

Kalverwelzijn is van groot belang bij de opfok van kalveren. Er zijn een aantal belangrijke aspecten waarmee rekening gehouden moet worden voor een goed kalverwelzijn. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat kalveren voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen om een goede groei te kunnen doormaken. Dit kan gerealiseerd worden door het geven van kwalitatief hoogwaardig voer, zoals melk of speciaal kalvervoer. Ook is het van belang dat kalveren voldoende ruimte en bewegingsmogelijkheden hebben, zodat zij zich goed kunnen ontwikkelen. Bovendien is hygiëne van groot belang voor het welzijn van kalveren.

Koop alles voor kalveropfok bij De Boer

Bij De Boer kun je niet alleen alles vinden wat je nodig hebt voor de kalveropfok, maar nog veel meer agri producten. Of je nu op zoek bent naar kalverhokken, speenemmers, melktransporteurs, kalverstalinrichtingen, kalvermelkpoeder, kalverdekjes, voertroggen, hooiruiven, producten tegen kalverdiarree of iets anders, bij De Boer ben je aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment aan producten voor de opfok van kalveren, van hoge kwaliteit en tegen betaalbare prijzen. Bovendien kun je rekenen op professioneel advies en goede service.

Heb je vragen over onze producten? Neem dan contact op met onze klantenservice of je vertegenwoordiger. Zij helpen je graag bij het maken van de betere keuze in kalveropfok producten.

Eigen werkplaats
Eigen werkplaats
Met 7 gespecialiseerde monteurs
Online bestellen
Online bestellen
24 uur per dag, 6 dagen per week
Kwaliteitsproducten
Kwaliteitsproducten
Meer dan 250 A-merken
Persoonlijke service
Persoonlijke service
Al meer dan 85 jaar!
Bezorgservice
Bezorgservice
Binnen NL gratis vanaf 75 euro
Grootverbruikers
Grootverbruikers
Met aantrekkelijke staffelkortingen
De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw