menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Uierverzorging artikelen kopen?

Uierverzorging

Een goede uierverzorging is erg belangrijk tijdens het melken van uw koeien. Dit bevordert de kwaliteit van de melk en zorgt ervoor dat de koeien geen mastitis, schrale uiers of lekkende spenen krijgen. Het is erg belangrijk om deze problemen te voorkomen aangezien het veel geld kost om dit door bijvoorbeeld een veearts op te laten lossen. Ook de melkgift en kwaliteit van de melk verminderd door deze aandoeningen waardoor u geld kunt mislopen. In het assortiment van De Boer Drachten vindt u veel verschillende middelen voor een goede uierverzorging om de problemen te voorkomen!

Lees meer...
61 artikelen gevonden
Sorteer op:
Stafilex Dipspray
Stafilex Dipspray
vanaf  € 84,03 (per jerrycan)
Vergelijken (0)

Waarom uierverzorging?

Een goede uierverzorging zorgt ervoor dat de koeien in goede gezondheid blijven en dat de melk dat ze geven van goede kwaliteit is. U kunt op veel manieren zorgen voor een goede gezondheid van koeien en uierverzorging is daar een belangrijk onderdeel van. Door de uiers goed te verzorgen zullen de koeien betere melk geven, maar ook meer melk. Dit zorgt ervoor dat u geen geld verliest aan de melk, maar ook niet aan de gevolgen van een slechte uierverzorging. Wilt u de hygiëne van uw bedrijf extra bevorderen? Bekijk dan ons assortiment met artikelen voor stalhygiëne.

Verschillende middelen voor uierverzorging

In ons assortiment vindt u diverse middelen voor een goede uierverzorging. De meest voorkomende middelen zijn: mintgel, uierpapier, natuurlijke droogzetters, uiercrème en uierzalf. Bekijk ook ons assortiment met artikelen voor het ontsmetten en reinigen van de melkmachines voor de bevordering van de kwaliteit van de melk.

Mintgel

Uiermint zorgt voor een verbetering in de algehele gezondheid van de koe door de doorbloeding van de uier te bevorderen. Ook verzacht het de uiers en werkt het zeer snel en effectief. Naast de doorbloeding kan de mintgel ook een uierontsteking voorkomen. Bij de eerste symptomen kunt u het middel al toedienen op de uiers waarnaar het een verdere ontwikkeling voorkomt. Naast gel is de mint behandeling ook verkrijgbaar in spray en dit dient u op dezelfde manier toe te dienen als gel. Bekijk het assortiment online via onze website!

Uierpapier

Voor het bevorderen van de hygiëne en het verkleinen van de kans op een ontsteking is het belangrijk om voorafgaand aan het melken de uiers van de koe schoon te maken. Dit schoonmaken is erg eenvoudig met het uierpapier van De Boer Drachten. Het uierpapier is verkrijgbaar in verschillende soorten dus het is handig om de diverse uierdoeken met elkaar te vergelijken.

Natuurlijke droogzetters

Met droogzetters van De Boer Drachten kunt u op een natuurlijke manier de koeien droogzetten. De droogzetter zorgt ervoor dat de melkstroom wordt verlaagd en de druk van de uier afneemt. Het is belangrijk dat aan het begin van de droogstand geen melkresten achter zijn gebleven in de uiers. Dit kan namelijk zorgen voor een infectie. Na de laatste melkbeurt kunt u met natuurlijke droogzetters, eventueel aangevuld met bolussen, ervoor zorgen dat de uier snel en probleemloos opdroogt. Droogzetters van De Boer zijn direct uit voorraad leverbaar!

Uiercrème

Uiercrème is erg handig bij de verzorging van schrale en droge spenen van de koe. Het zorgt er namelijk voor dat de uiers van de koe niet uitdrogen. Het is belangrijk dat de crème na het toedienen goed in de uiers wordt gemasseerd voor een optimale werking. Voor het verhogen van de hygiëne kunt u ook melkershandschoenen gebruiken.

Uierzalf

Het kan eens voorkomen dat koeien wondjes hebben rondom de uiers. Uierzalf is een middel op basis van vaseline die het herstel van deze wondjes bevorderd. U dient de zalf na het melken toe te dienen en goed in te smeren. Op deze manier zullen de wondjes snel en effectief herstellen. U kunt ook ons assortiment voor veeverzorging om ook andere problemen op te kunnen lossen!

Uierverzorging kopen

U kunt uw uierverzorging artikelen gemakkelijk en snel online bestellen bij De Boer Drachten. Onze producten zijn direct uit voorraad leverbaar en zullen in de meeste gevallen de volgende werkdag al bij u thuis worden bezorgd. Met vragen en opmerkingen kunt u 6 dagen in de week bij ons terecht. Onze deskundigen zijn telefonisch en per mail bereikbaar en zullen u voorzien van het beste advies over uierverzorging.

Naast onze website bent u altijd welkom in onze fysieke winkel. Ook hier staan dagelijks deskundigen voor u klaar om u te helpen met problemen dus kom gerust langs met vragen over uierverzorging. Als u toch besluit via de website te gaan bestellen is het handig om dit voor 16.00 uur te doen zodat u zeker weet dat u het product morgen in huis ontvangt!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw