menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Uierpapier kopen? πŸ„ De Boer Drachten

Uierpapier

Uierpapier of uierdoeken zijn noodzakelijk voor de hygiëne bij het melken van de koeien. De uiers van de dieren worden hiermee schoongemaakt. Wij bieden verschillende opties in ons assortiment: Cowipes, 3 laags blauw uierpapier en herbruikbare uierdoeken. Bestel nu online!

20 artikelen gevonden
Sorteer op:
OxyFoam P3 - 20 Kg
OxyFoam P3 - 20 Kg
vanaf  € 123,24 (per stuk)
(1)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Vergelijken (0)

Het belang van uierpapier of uierdoeken

Het schoonmaken van de uiers met uierpapier of uierdoeken is van groot belang. Door goed te reinigen voorkomt u bijvoorbeeld verspreiding van de bekende uierziekte mastitis. U zult begrijpen dat het noodzakelijk is om per koe een ander doek of papiertje te gebruiken om de overdracht van ziektekiemen te voorkomen.

 

Tegelijk zorgt een juiste behandeling bij het melken voor het vrijkomen van oxytocine, waardoor het melkproces effectiever verloopt. Waarom u het best bij De Boer Drachten kunt bestellen?

 

  • Zowel papier als doeken verkrijgbaar
  • Scherpe prijzen en staffelkortingen
  • Ook eigen merk met hoge kwaliteit
  • Ruime voorraad en snelle levering


Natuurlijk hebben wij ook andere hulpmiddelen voor de melkwinning, zoals tepelvoeringen, melkslangen, melkershandschoenen en melkschorten.


Uierpapier blauw

De meeste veehouders reinigen de spenen van koeien met A-kwaliteit uierpapier dat blauw gekleurd is. Bij ons huismerk kiest u voor betaalbaar en geheel 3 laags verlijmd uierpapier met 900 vellen op een rol. De vellen hebben een afmeting van 34 x 22 centimeter. Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor een extra voordelige optie. Daardoor is er voor iedereen een geschikt type schoonmaakpapier voor uiers beschikbaar.


Wij geven altijd de voorkeur aan 3 laags papier, omdat dit veel sterker is. Het materiaal mag uiteraard niet kapot gaan tijdens het schoonmaken van de spenen! Een geperforeerde rand zorgt ervoor dat het materiaal makkelijk af te scheuren is. Gebruik een beugel om een rol op te hangen, zodat het papier nog makkelijker te hanteren is.


Cowipes

Cowipes is een bekende leverancier van uierpapier. Naast normale hygiënische doekjes zijn er nu ook de Cowipes ECO uierdoekjes. Dit type is gemaakt van plantaardige materialen en daardoor biologisch afbreekbaar. Cowipes impregneert zijn doekjes al jaren met een hygiënische vloeistof die zorgt voor een maximaal resultaat.


Uierdoek katoen

In plaats van (blauw) uierpapier kunt u ook kiezen voor de uitwasbare uierdoek. Na elke poetsbeurt van de uiers dient u de uierdoeken te reinigen. Dit kan in de wasmachine, maar desinfecteren in een vloeibaar reinigingsmiddel is ook mogelijk. De Boer Drachten levert hoge kwaliteit uierdoeken in verpakkingen met 10 stuks.


Vergeet niet dat de uierdoeken na ongeveer 200 wasbeurten slijtageplekken krijgen en vervangen dienen te worden. Uit kostenperspectief is papier de meest voordelige optie. Dit heeft niet alleen te maken met de vervangingskosten van de doeken, maar bijvoorbeeld ook met het gebruik van de wasmachine en waspoeder.


Papier voor de uiers en toebehoren

Uierpapier vormt de basis bij het reinigen van uiers. Om het reinigen nog makkelijker te maken, hebben we ook diverse toebehoren beschikbaar. Zo hebben we schoonmaakmiddelen, sproeiers, dipbekers en handige ophangbeugels voor het papier beschikbaar.

 

Staffelkortingen voor uierpapier en uierdoeken

Waarom u papier en doeken voor de uiers bij De Boer Drachten bestelt? Wij hebben een ruim aanbod in verschillende prijsklassen. Daarnaast hanteren we staffelkorting op veel producten. Bestelt u meer, dan krijgt u meer voordeel.

Mocht u vragen hebben of niet weten wat u moet kiezen, dan is het slim om contact op te nemen met de klantenservice van De Boer Drachten. Bel, stuur een bericht of kom langs in onze winkel te Drachten. Geen hulp nodig? Bestel dan direct uw uierdoeken of uierpapier online?

De Boer Drachten
Winkelt u privΓ©
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw