menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Hamer

Wil je een nieuwe hamer kopen? Bij de Boer Drachten verkopen wij verschillende soorten handgereedschap, waaronder natuurlijk ook de hamer. Een hamer is te gebruiken voor verschillende klussen en dus verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Bekijk ons ruime assortiment online en koop je nieuwe hamer. Lees meer...

Welke hamer kopen voor welke klus

Een hamer is een hamer zou je denken, dit is alleen niet het geval. Het aanbod is zeer divers. Voor elke soort klus kun je een speciale hamer kopen die daarvoor het beste geschikt is. Ze zijn er voor timmerwerk of andere werkplaats klussen maar ook voor het straten zijn er verschillende soorten hamers beschikbaar. Hieronder een overzicht van de verschillende soorten die wij verkopen en hieronder kort zullen bespreken:

• Klauwhamer
• Bankhamer
• Voorhamer
• Moker
• Rubberen hamer
• Straathamer
• Tegelklopper

Klauwhamer

Een klauwhamer is wel de meest bekende soort hamer. Deze heeft namelijk aan de ene kant een ronde platte kop en aan de andere kant een gebogen kop met een spleet. Deze spleet wordt de klauw genoemd. Deze hamer is zeer geschikt voor klussers die veel moeten spijkeren. Met de klauw kan de spijker weer uit het hout worden getrokken.

Bankhamer

Een bankhamer is geschikt voor het fijnere timmerwerk of voor het bewerken van staal. De ene kant is vlak en de andere kant loopt schuin af. Deze bankhamer wordt ook wel de gewone hamer genoemd. Deze bankhamer is verkrijgbaar in verschillende gewichten.

Voorhamer

De voorhamer is goed te gebruiken bij sloopwerkzaamheden. De hamer heeft een lange steel en een zware ijzeren kop waarmee je gemakkelijk een muurtje om kunt tikken.

Moker

Een moker is eigenlijk een soort voorhamer maar dan met een kortere steel. De hamer is zeer geschikt voor sloopwerkzaamheden omdat deze bestaat uit een zware stalen kop.

Rubberen hamer

Een rubberen hamer gebruik je bij het straten van je nieuwe terras. Hiermee kun je de tegels goed vast slaan. Door de rubberen kop kunnen de tegels niet beschadigen.

Straathamer

Ook een straathamer is onmisbaar gereedschap bij het straten. Met de kromme achterzijde kun je stenen makkelijk door midden slaan. Met de andere zijde tik je de stenen aan.

Tegelklopper

De tegelklopper is ook een soort hamer waarmee je de bestrating vast kunt kloppen. Deze zijn te verkrijgen in hout of kunststof. Ik deze groep vallen ook de bandenstampers. Hiermee kunnen trottoirbanden vast op hun plaats worden gestampt.

Steel voor je hamer

Bij de Boer Drachten kun je niet alleen terecht voor het kopen van een complete hamer, maar ook voor alleen een steel. Mocht de steel van je goede hamer kapot zijn dan kun je er ook voor kiezen niet gelijk een compleet nieuwe hamer te bestellen maar is het ook mogelijk om alleen een steel te kopen. De stelen zijn verkrijgbaar voor veel verschillende modellen.

Bestel online je hamer bij de Boer

Een hamer is een veelzijdig stuk handgereedschap, geschikt voor veel verschillende doeleinden, je kunt diverse soorten hamers kopen. Mocht je de juiste hamer hebben gezien dan kun je deze hamer gemakkelijk online kopen. In de meeste gevallen heb je de hamer dan morgen al in huis. Klaar om aan de slag te gaan met je nieuwe hamer.

Eigen werkplaats
Eigen werkplaats
Met 7 gespecialiseerde monteurs
Online bestellen
Online bestellen
24 uur per dag, 6 dagen per week
Kwaliteitsproducten
Kwaliteitsproducten
Meer dan 250 A-merken
Persoonlijke service
Persoonlijke service
Al meer dan 85 jaar!
Bezorgservice
Bezorgservice
Binnen NL gratis vanaf 75 euro
Grootverbruikers
Grootverbruikers
Met aantrekkelijke staffelkortingen
De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw