menu
  • excl.
  • incl.
BTW

De Boer Drachten | Handzagen en benodigdheden

Handzagen

Handzagen zijn onmisbaar als het gaat om gereedschap, zo ook die in het assortiment van de Boer Drachten. Dankzij de vele soorten en maten is de handzaag geschikt voor allerlei verschillende klussen en zijn ze niet meer weg te denken uit de gereedschapskist van iedere klusser. Kies hier de juiste handzaag voor uw klus.

Lees meer...
42 artikelen gevonden
Sorteer op:
actie
Beugelzaagblad Fijn
Beugelzaagblad Fijn
vanaf  € 12,35 € 11,12 (per stuk)
actie
Beugelzaagblad Grof
Beugelzaagblad Grof
vanaf  € 12,35 € 11,12 (per stuk)
Sandvik metaalzaagbeugel 225 plat
Sandvik metaalzaagbeugel 225 plat
€ 30,41 (per stuk)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
4Tecx Metaalzaag
4Tecx Metaalzaag
€ 14,51 (per stuk)
(1)
op voorraad
Vergelijken (0)

Soorten handzagen

Wij hebben onze handzagen onderverdeeld in een aantal categorieën zodat u gemakkelijk de beste keuze kan maken. Deze categorieën zijn;

  • Handzaag
  • Metaalzaag
  • Kapzaag
  • Schrobzaag
  • Beugelzaag

De normale handzaag is voornamelijk geschikt om op hout of andere relatief zachte materialen eenvoudig te gebruiken. Een handige tip voor beginnende klussers: zet niet te veel druk om te voorkomen dat u scheef zaagt.

De metaalzaag is, zoals de naam al verklapt, voornamelijk geschikt voor metalen. Zo kunt een metaalzaag gebruiken voor onder andere aluminium, ijzer, staal. Verder zijn ze ook gewoon geschikt voor hout en kunststoffen zoals PVC.

Met een kapzaag kunt u gemakkelijk rechte stukken zagen doordat u hem eenvoudig kunt gebruiken met een verstekbak, deze zorgt ervoor dat de zaag recht blijft en u alleen nog maar druk hoeft te zetten voor een mooi resultaat.

Wilt u een ronding zagen? Dan is een schrobzaag de beste keuze voor u, door het kleine puntvormige zaagblad is het eenvoudig om rondingen, gaten en kleine details uit te zagen.

Een beugelzaag kan handig zijn als u meer druk uit wilt uitoefenen. Oefen deze druk uit op de zaagbeweging van u af en zet geen kracht bij de terugkerende beweging om de zaagtanden zoveel mogelijk te besparen. 

Merken

Bij de Boer Drachten bieden wij van verschillende A-merken handzagen aan, zo hebben we zagen van de merken; 4Tecx, Bahco & Gardena in ons assortiment. Deze merken staan in de wereld van de klusser bekend om hun goede kwaliteit en voordelige prijs. Uiteraard hebben we van deze merken meer artikelen en kunt u voor meer informatie onder merken een kijkje nemen naar meer artikelen dan alleen handzagen.

Vertanding

Heeft u de soort zaag gekozen die bij uw klas past? Dan kunt u nog letten op de vertanding van de zaag, een kleine vertanding is geschikt voor preciezere klussen waarbij details belangrijk zijn, een grotere vertanding van het zaagblad is kan gebruikt worden om grovere werkzaamheden te verrichten zoals het zagen van platen en/of balken.

Het slijpen van uw handzaag

Als u uw handzaag regelmatig gebruikt is het fijn als deze ook scherp blijft, een veel gestelde vraag is daarom ook; hoe moet ik mijn handzaag slijpen? Belangrijk is dat de zaag stabiel blijft, zorg hiervoor door hem bijvoorbeeld in een bankschroef vast te klemmen. Begin bij de eerste tandholte gezien vanaf het handvat en vijl 3 keer met een beweging van u af, sla elke keer een tandholte over en herhaal dit proces. Bent u aan het einde van de zaag beland? Draai dan de zaag om in de bankschroef en doe hetzelfde met de tandholtes die u de eerste keer heeft overgeslagen. Zo kunt u zo snel mogelijk weer genieten van een scherpe handzaag.

Koop uw handzagen online

Wilt u snel beginnen met klussen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Veel van onze handzagen zijn namelijk uit voorraad leverbaar. Twijfelt u nog over uw aankoop? Dan staan wij telefonisch, per mail en in onze vestiging voor u klaar om u van advies te voorzien!  Heeft u op onze website de zaag kunnen vinden die u zocht? In de meeste gevallen geldt voor 20.00 uur besteld is morgen in huis. Het enige wat we dan nog kunnen zeggen is: veel klus plezier en succes met het gebruik van uw nieuwe handzaag!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw