menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Convectorkachels kopen? – De Boer Drachten

Convectorkachels

Met convectorkachels kun je snel en eenvoudig besparen op je gasverbruik. Doordat een convectorkachel gemakkelijk te plaatsen is in verschillende ruimtes is het een ideale oplossing en vervanging van je centrale verwarming. De beste convectorkachel vind je in het aanbod van De Boer Drachten. Wij hebben een ruime voorraad met kachels welke direct leverbaar zijn. Bespaar vandaag nog op je gasverbruik en bestel online bij de Boer Drachten je convectorkachels.

Lees meer...
47 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Wat zijn convectorkachels?

Convectorkachels werken eigenlijk hetzelfde als de standaard centrale verwarming. De convector zuigt de koude lucht aan en verwarmt deze. De warme lucht zal opstijgen en daardoor treedt er een warme luchtcirculatie in werking. De elektrische convectorkachel is erg stil in gebruik waardoor deze ook ideaal is om te gebruiken op de slaapkamer of als permanente verwarming in de woonkamer. Als bijverwarming en als permanente verwarming kan je ook prima gebruik maken van convectorkachels. 

Convectorkachels in diverse modellen

Convectorkachels in het aanbod van De Boer Drachten zijn van het merk Eurom. Eurom is een premium merk als het gaat om verwarming en is in dit segment kwalitatief de beste aanbieder. Voor permanente verwarming kunnen veel modellen van Eurom ook met een beugel aan de muur worden bevestigd. Een convectorkachel met wandmontage is vooral handig in de badkamer. De convector kachels zijn meestal voorzien van wifi. De modellen met wifi zijn te bedienen met een app en beschikken over een thermostaat. Met de app kunnen er meerdere kachels aan elkaar worden gekoppeld zodat je hiervoor dezelfde instellingen kunt gebruiken.

Energiezuinige convectorkachels

Convector kachels zijn erg energiezuinig in gebruik. Doordat de meeste modellen zijn voorzien van een thermostaat zullen ze nooit onnodig aan slaan. Het nadeel van convectorkachels is dat het relatief lang duurt voordat de ruimte goed is verwarmd, hierdoor zijn ze niet zo energiezuinig als bijvoorbeeld infrarood kachels. De warmte uit infrarood kachels is namelijk direct voelbaar op de huid. Doordat je het zelf al warm hebt, hoef je niet de gehele ruimte te verwarmen. Het is ook erg belangrijk om te letten op de grootte van de ruimte die de kachel moet verwarmen. Heb je een kachel die de capaciteit niet aan kan? Dan zullen de convectorkachels de ruimte nooit goed kunnen verwarmen en hierdoor onnodig extra stroom verbruiken.

Voor- en nadelen van convector kachels

De voordelen:

  • Verwarmt een ruimte zeer gelijkmatig
  • Geruisloos, daardoor erg geschikt voor in de slaapkamer of als permanente verwarming
  • Energiezuinig
  • Te bedienen met een app die meerdere kachels aan elkaar kan koppelen

De nadelen:

  • Verplaatst stof door de ruimte
  • Duurt relatief lang voordat de ruimte goed is verwarmd

Koop je elektrische verwarming bij de Boer Drachten

Bij de Boer Drachten hebben we naast de elektrische convectorkachels ook een zeer ruim assortiment andere soorten klimaatbeheersing. Denk hierbij voor in de zomer ook aan airco’s en ventilatoren. Voor in de werkplaats of in de garage beschikken we over een ruim assortiment werkplaatskachels of heteluchtkanonnen. Wil je minder gas verbruiken en over gaan op andere soorten verwarming van je woonruimte? Dan kan je kiezen uit verschillende soorten zoals gaskachels, pellet kachels of straalkachels. Bekijk online ons ruime assortiment en kies welke verwarming het beste past bij je situatie.

Je nieuwe convectorkachels online bestellen

Wil je je nieuwe Eurom convectorkachels snel in gebruik nemen? Dan kun je deze makkelijk online bij ons bestellen! We hebben een ruim assortiment uit voorraad leverbaar. Dat betekent dat als je voor 20.00 uur bestelt je de verwarming morgen al in huis hebt. Voor vragen over je convectorkachel kun je terecht bij onze specialisten. Dus twijfel niet langer en koop online je convectorkachels.

Ruimte Aanbevolen tempratuur Benodigd vermogen
Badkamer 24°C 93 Watt per m³
Woonkamer, studentenkamer 22°C 85 Watt per m³
Keuken 20°C 77 Watt per m³
Toilet, slaapkamer, gang 18°C 70 Watt per m³
De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw