menu
 • excl.
 • incl.
BTW

Takels kopen? - Gratis verzending!

Takels

Takels zijn speciaal ontworpen om zware lasten op te tillen en te verplaatsen, en ze worden vaak gebruikt in verschillende industrieën, zoals bouw, transport en havenwerkzaamheden. Er zijn bij De Boer verschillende soorten beschikbaar, afhankelijk van de verschillende toepassingen waarvoor je ze wil gebruiken. In ons assortiment vind je ze terug van de bekende merken zoals Airpress, Delta en Orit. De gereedschappen zijn onmisbaar in veel werkomgevingen, omdat ze het verplaatsen van zware lasten snel, efficiënt en veilig maken. Bekijk nu online ons ruime assortiment met diverse takels.

Lees meer...
225 artikelen gevonden
Sorteer op:
DELTALOCK Haken Voor Hijsbanden & Rondstroppen, Grade 100
DELTALOCK Haken Voor Hijsbanden & Rondstroppen, Grade 100
vanaf  € 16,72 (per stuk)
DELTALOCK - Harpsluiting Met Borstbout
DELTALOCK - Harpsluiting Met Borstbout
vanaf  € 3,04 (per stuk)
(1)
DELTASLING Omsnoerband Met Gesp
DELTASLING Omsnoerband Met Gesp
vanaf  € 2,01 (per stuk)
(1)
actie
DELTASLING - Omsnoerband Met Ratel
DELTASLING - Omsnoerband Met Ratel
vanaf  € 4,59 € 3,90 (per stuk)
actie
DELTALOCK Grade 80 - Oogmoer
DELTALOCK Grade 80 - Oogmoer
vanaf  € 4,24 € 3,59 (per stuk)
DELTALOCK - Harpsluitingen Met Moerbout
DELTALOCK - Harpsluitingen Met Moerbout
vanaf  € 3,21 (per stuk)
DELTALOCK Grade 80 - Ooghaak Met Klep
DELTALOCK Grade 80 - Ooghaak Met Klep
vanaf  € 9,60 (per stuk)
actie
DELTALOCK Grade 80 - Oogbout
DELTALOCK Grade 80 - Oogbout
vanaf  € 4,22 € 3,59 (per stuk)
DELTALOCK - D-sluiting Met Borstbout
DELTALOCK - D-sluiting Met Borstbout
vanaf  € 3,04 (per stuk)
DELTA Hefmagneet
DELTA Hefmagneet
vanaf  € 186,61 (per stuk)
DELTA Balkklem
DELTA Balkklem
vanaf  € 52,44 (per stuk)
actie
Airpress Elektrische Kabeltakel
Airpress Elektrische Kabeltakel
vanaf  € 171,84 € 149,00 (per stuk)
Delta Red - Premium Rateltakel - 0,8 Ton - Met 1,5 Meter Hijshoogte
Delta Red - Premium Rateltakel - 0,8 Ton - Met 1,5 Meter Hijshoogte
vanaf  € 186,64 (per stuk)
Vergelijken (0)

Alles over takels

Takels zijn ook zeer flexibel en kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen. Van het verplaatsen van zware apparatuur en goederen op een bouwplaats tot het laden en lossen van schepen in de haven. Een takel is een belangrijk hulpstuk voor iedere bedrijfstak waar zware lasten moeten worden verplaatst. Er zijn verschillende soorten beschikbaar, waaronder elektrische varianten. Deze zijn ook gemakkelijk te besturen, zelfs voor onervaren operators, dankzij hun intuïtieve bedieningselementen. Als je op zoek bent naar een veilige en efficiënte manier om zware lasten te verplaatsen, dan zijn takels een geweldige oplossing.

Hoe gebruik je takels?

Takels worden gebruikt om zware lasten op te tillen en te verplaatsen. Hier zijn enkele stappen om takels correct te gebruiken:

 1. Inspecteer de takel voordat je hem gebruikt: Controleer of de takel in goede staat is en of alle onderdelen intact zijn. Controleer ook of de takel op de juiste wijze is geïnstalleerd en of alle veiligheidsvoorzieningen aanwezig en functioneel zijn.
 2. Bepaal de juiste capaciteit: Takels hebben een maximale capaciteit, dus zorg ervoor dat de last die je gaat verplaatsen binnen de capaciteit van de takel valt.
 3. Positioneer de takel: Zorg dat de takel op de juiste plaats is geplaatst en dat hij op een stabiele ondergrond staat. Zorg ervoor dat de takel op de juiste afstand van de last staat, zodat deze op een veilige manier opgehesen kan worden.
 4. Maak de last vast aan de takel: Gebruik de juiste haken of ogen om de last aan de takel te bevestigen. Zorg dat de last veilig is vastgemaakt voordat je begint met het tillen.
 5. Bedien de takel: Bedien de takel met zorg en volg de aanwijzingen in de handleiding. Zorg ervoor dat de last op een veilige manier wordt opgehesen en verplaatst.
 6. Leg de last neer: Zorg ervoor dat de last op een stabiele ondergrond wordt gelegd en dat deze veilig is neergelegd voordat je de takel loskoppelt.

Houd er rekening mee dat het gebruik van takels vaak vereist dat de operator een specifieke opleiding of certificering heeft. Het is ook belangrijk om de veiligheidsvoorschriften en -procedures van de takel fabrikant te volgen.

De voordelen van het gebruik van takels

Er zijn verschillende voordelen in het gebruik van takels. De belangrijksten noemen wij graag voor je op:

 • Veiligheid: Het verplaatsen van zware lasten is zowel voor de operator als andere personen in de omgeving veiliger.
 • Efficiëntie: Takels zijn speciaal ontworpen om zware lasten op te tillen en te verplaatsen, waardoor het verplaatsen van zware lasten efficiënter verloopt.
 • Veelzijdigheid: Ze zijn flexibel en kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen.
 • Gemakkelijke bediening: Ze zijn makkelijk te besturen, zelfs voor onervaren personen, dankzij de handige bedieningselementen.
 • Vermindert de fysieke belasting
 • Vermindert de kans op beschadiging van goederen
 • Verhoogt productiviteit: Door de efficiënte en veilige verplaatsing van zware lasten, kan het gebruik van takels de productiviteit van een bedrijf verhogen.

Houd er wel rekening mee dat takels speciaal ontworpen zijn voor zware lasten, en gebruik ze niet voor andere doeleinden. Elk gebruik moet volgens de veiligheidsvoorschriften en -procedures van de takel fabrikant worden uitgevoerd.

Takels van diverse merken

In het ruime assortiment met takels van De Boer, vind je verschillende bekende merken terug. Merken welke elk eigen specificaties hebben op het gebied van takels. Hieronder lichten wij alle merken toe:

Airpress elektrische kabeltakels

De elektrische takels zijn ontworpen om zware lasten op een veilige manier te verplaatsen. Dankzij de elektromotor wordt het gemakkelijk om zware objecten te vervoeren. Er zijn verschillende modellen beschikbaar met een capaciteit van 125 tot 999 kilogram. De takels zijn uitgerust met een staalkabel en haak voor het opnemen van de lasten. Alle elektrische kabeltakels zijn compatibel met een 230 volt aansluiting. Modellen tot 600 kg kunnen ook worden verplaatst met een zwenkarm.

Delta takels en toebehoren

Delta takels worden vaak gebruikt in de bouw, haven- en transportsector, en in de industrie. Ze zijn speciaal ontworpen om zware lasten te tillen en te verplaatsen, en komen vaak voor in kraan- en heftoepassingen. Er zijn ook verschillende toebehoren beschikbaar voor Delta takels, zoals haken, ophangbeugels en veiligheidsapparaten, die kunnen worden gebruikt om de takel veiliger en efficiënter te gebruiken.

Orit takelaccessoires

ORIT B.V. werkt samen met Optimas GmbH op het gebied van productinnovatie. Door het produceren van kwalitatief hoogwaardige wegenbouwmachines en gereedschappen tegen een constante lage prijs, stelt ORIT haar klanten in staat de beste in hun markt te zijn tegen de laagste kosten. ORIT richt zich altijd op de wensen van haar klanten, met de nadruk op klanttevredenheid, kwaliteitsmanagement en het verminderen van kosten door innovatief ondernemerschap.

Naast de producten van bovengenoemde merken, hebben we van Rema ook nog een staaldraadtakel in ons assortiment. Met deze takel kan je oneindig veel kanten op, op het gebied van trekken, sjorren en spannen.

Diverse soorten takels

Er zijn verschillende soorten takels die gebruikt worden in de industrie, afhankelijk van de specifieke toepassing en de omstandigheden waaronder ze worden gebruikt. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Elektrische: deze gereedschappen worden aangedreven door een elektromotor en zijn ideaal voor gebruik in binnenruimtes of plaatsen waar geen gasaansluiting beschikbaar is.
 • Handtakels: deze gereedschappen worden handmatig bediend door de operator en worden vaak gebruikt voor het tillen van kleinere lasten of in situaties waar elektriciteit niet beschikbaar is.
 • Draagbare: deze soort is ontworpen om gemakkelijk te worden verplaatst en gebruikt op verschillende locaties.
 • Met vaste punt: deze takels zijn vastgezet aan een bepaalde structuur, zoals een muur of een kraanbaan.
 • Pneumatische: dit type is aangedreven door luchtdruk en worden vaak gebruikt in explosiegevaarlijke omgevingen of in situaties waar elektriciteit niet beschikbaar is.
 • Hydraulische: dit gereedschap wordt aangedreven door een olie- of waterdruk en worden vaak gebruikt in situaties waar elektriciteit niet beschikbaar is of in omgevingen waar een hoge druk vereist is.

Takels kopen bij de Boer

Takels koop je natuurlijk bij de Boer! Bij de Boer hebben we veel verschillende soorten van de bekende merken zoals Airpress, Delta en Orit! Heb je nog vragen over de verschillende soorten of merken? Kom dan langs in een van onze winkels, hier is ons deskundig personeel aanwezig om jou van het beste advies te voorzien voor de specifieke takels waar jij naar op zoek bent!

Bestel je online? Bestel dan voor 20:00, dan heb je naar verwachting de volgende dag de bestelling al in huis! Bestel je de producten online dan zorgen wij voor een snelle levering. Je betaalt bij ons geen verzendkosten bij besteding vanaf 75 euro! Wacht dus niet langer en maak nu een keuze in het ruime assortiment  met takels van de Boer.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw