menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Tape nodig? Morgen thuis bezorgd!

Tape

Op zoek naar tape? Zoek niet verder! Vaak heb je wel meerdere soorten tapes in huis liggen. Wanneer je namelijk wat aan elkaar wil plakken of wil afplakken is er ongelofelijk veel keuze.  Voor elke klus is er weer een andere soort nodig. Bij De Boer Drachten hebben we daarom een groot assortiment met verschillende soorten tapes, in alle kleuren en maten. Ducttape, dubbelzijdige tape, verpakkingstape en noem het maar op. Bekijk nu snel ons assortiment met verschillende soorten tape.

Lees meer...
81 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Waarvoor gebruik je tape?

Tape kun je voor veel verschillende dingen gebruiken. Daarom is het in elke werkplaats wel aanwezig. Omdat er veel verschillende soorten zijn, zijn de mogelijkheden ontzettend groot. Of je nu in de werkplaats, in het magazijn, in de winkel of op kantoor werkt, plakband gebruik je overal. Ook thuis is ducttape populair. Naast de gewone dingen, zoals het ophangen van posters of schilderijen kun je tape ook gebruiken om wanneer nodig iets snel te repareren.  

Soorten tape

Voor verschillende klussen heb je ook verschillende soorten tape. Er is speciale plakband om dozen af te plakken, dubbelzijdige tapes kunnen gebruikt worden om iets op te hangen, of watervaste plakband nodig hebt om iets af te dekken tegen water. Ook de kleuren verschillen natuurlijk veel. Voor sommige situaties wil je een onopvallende grijze kleur, of een zwarte kleur die niet opvalt. Een andere keer heb je weer een tape met een felle kleur nodig, zoals geel of rood. 

Welke tape voor welke klus?

Wanneer je tape uitzoekt voor een bepaald doeleinde, zijn er een aantal dingen die handig zijn om te weten. Voor bepaalde klussen zijn bijvoorbeeld watervaste of hittebestendige verpakkingstape nodig. Daarom worden hieronder de meest voorkomende soorten tape besproken en de verschillende kwaliteiten uitgelegd. 

Dubbelzijdig tape

Dubbelzijdig tape heeft aan beide kanten plakkracht. Zo kun je eenvoudig posters, schilderijen of andere lichte voorwerpen aan de muur ophangen. De dubbelzijdige variant is in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Zo heb je kleine dubbelzijdige tapes met een lichte plakkracht of zwaardere dubbelzijdige tapijttape waarmee tapijt of zwaardere objecten mee vastgeplakt kunnen worden.

Dubbelzijdige kleefpads

In ons assortiment zijn ook dubbelzijdige kleefpads beschikbaar. Deze pads kunnen gebruikt worden om lichte voorwerpen op te hangen, zonder spijkers of schroeven te gebruiken. 

Afplaktape

Een van de meest bekende soorten tape is afplaktape. Deze soort, die ook wel schilderstape wordt genoemd, wordt gebruikt voor het afplakken van bijvoorbeeld plinten en randen. Zo blijft het oppervlakte om de verf heen strak en netjes. Schilderstape is erg makkelijk te verwijderen. Ook heeft deze tape een papieren bovenkant, wat het erg makkelijk maakt om op te schrijven. Ideaal om te gebruiken tijdens het klussen dus! 

Verpakkingstape

Van verpakkingstape zijn veel verschillende soorten te verkrijgen. De naam zegt het al, verpakkingstape wordt gebruikt om dozen af te dichten en in te pakken. De meest gangbare kleuren voor verpakkingstape zijn doorzichtig en bruin, maar ondertussen wordt het wordt in allerlei verschillende kleuren en soorten gemaakt. Zo zit er in ons assortiment ook fel oranje verpakkingstape. Ook een afplak automaat, waarmee je gemakkelijk met één hand tape kan plakken en af scheuren is bij ons te verkrijgen.

Vulkaniserende tape

Vulkaniserendetape is een tape zonder plak laag. Door de band uit te rekken, vormt het een homogene massa zonder temperatuur- of drukverhoging. Door zijn hogere temperatuurbestendigheid kunnen deze vulkaniserende tapes gebruikt worden voor tijdelijke of permanente reparaties aan elektrische bedradingen. Deze tapes zijn erg gebruiksvriendelijk. Naast dat plakband temperatuurbestendig is, is dit ook een watervastetape. Zo is vulkaniserende tape ook goed te gebruiken voor het repareren van slangen. 

Veiligheidstape

Veiligheidstapes, zoals bijvoorbeeld tape met gele en zwarte strepen, worden gebruikt om gebieden of plekken op de werkvloer af te zetten. Zo zorg je er voor dat gemakkelijk de vloer afzet. Met het markeren van de vloer geef je een duidelijk beeld van de werkomgeving. 

Magnetische tape

Magnetische tape kun je gebruiken om lichtere objecten te magnetiseren of een magneetstrip voor lichtere metalen objecten te creëren. Magneettape kan gewoon geknipt worden met een schaar. Zo kun je het op erg veel plekken gebruiken, om je kleine metalen voorwerpen op te bergen. 

Tape kopen bij De Boer Drachten

Al je tape bestel je eenvoudig bij De Boer Drachten. Vandaag besteld? Morgen in huis! We hebben een ontzettend ruim assortiment met verschillende soorten tapes. Schilderstape, ducttape, magneettape, dubbelzijdige tapes en noem het maar op. Allemaal direct uit voorraad leverbaar. Heb je je tape direct nodig? Kom dan snel langs in onze winkel, waar we de vele soorten ook hebben liggen. 

 

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw