menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Drainagebuis kopen? - Gratis verzending!

Drainage

Drainage

De Boer Drachten heeft alles in huis voor een perfecte drainage. Drainagebuis in ons assortiment is verkrijgbaar met zowel PP 450, als kokos. Ook is er kale buis leverbaar. Alle koppelingen zijn veelal uit voorraad leverbaar. De drainagebuis met PP450 is het meest populair. De levensduur van de PP450 buis is ook langer als een kokos drainagebuis.

 

Naast deze buizen, zijn ook vele koppelingen uit voorraad leverbaar!

Lees meer...
12 artikelen gevonden
Sorteer op:
actie
Drainagebuis PVC-U kaal geperforeerd
Drainagebuis PVC-U kaal geperforeerd
vanaf  € 277,70 € 208,12 (per 50 meter)
(1)
actie
Drainagebuis PVC-U Blind
Drainagebuis PVC-U Blind
vanaf  € 189,97 € 113,74 (per 50 meter)
actie
Drainage Klikmof
Drainage Klikmof
vanaf  € 5,31 € 3,18 (per stuk)
actie
Drainagebuis
Drainagebuis
€ 667,92 € 500,94 (per 100 meter)
leverbaar binnen 4-8 werkdagen
actie
Drainage T-stuk 90°
Drainage T-stuk 90°
vanaf  € 13,21 € 9,39 (per stuk)
(3)
actie
Drainage Eindkap
Drainage Eindkap
vanaf  € 6,09 € 3,96 (per stuk)
(1)
Vergelijken (0)

Drainagebuis kopen

Drainage wordt toegepast om plasvorming tegen te gaan. Door het toepassen van drainage kan het regenwater beter weglopen. Het meest gebruikt is oppervlaktedrainage, om plassen en natte grond tegen te gaan. Ook kunt u ringdrainage toepassen, om hetgeen binnen de ring te beschermen tegen teveel vocht. Drainage wordt veel toegepast op landbouw, tuinbouw, bij bouwkavels, in het weiland, en natuurlijk thuis in de tuin of op het erf.

Drainage aanleggen

Over het algemeen ligt drainage ergens tussen de 60 en 90 centimeter onder het oppervlakte. De drainagebuis moet daarbij zo plat mogelijk in de gleuf liggen.  Voor een ideale werking moet elk stuk grond maximaal 2,5 meter van de drainagebuis afliggen. De buizen liggen dus maximaal 5 meter bij elkaar vandaan. Zorg over de hele tuin voor voldoende dekking van de drainage door het maken van aftakkingen, naar de randen toe.

Drainage soorten

Drainage is verkrijgbaar in de vormen Kaal, met PP omhulsel en met kokos omhulsel bij De Boer Drachten. De diverse omhulsels zijn geschikt voor andere soorten grond. Bijvoorbeeld kokos is uitermate geschikt voor zandgrond, terwijl de PP omhulsel geschikt is voor bijna alle typen grond.

Drainagebuis en toebehoren

In ons assortiment vindt u alles voor de drainage. Van buis tot en met koppeling en eindstuk.  Zo heeft u alles bij de hand voor de juiste afwatering! De buizen zijn verkrijgbaar in lengtes van 50 tot 200 meter. De koppelingen zijn leverbaar als t-stukken, kruiskoppelingen, eindstukken, verloopsokken, klikmoffen, enz.

Installatiespecialist

De Boer Drachten heeft alles in huis voor uw installatiewerkzaamheden. Met onze specialisatie in installatiewerk voor de landbouw, vindt u bij ons niet alleen drainage, maar ook landbouwbuis, mestslang en natuurlijk pompen en slangen. Ook verlichting, zoals TL buis, en LED, en alle stroomkabels en stekker, vindt u in ons uitgebreide installatieassortiment.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw