menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Op zoek naar halogeenlampen?

Halogeenlampen

Evenals gloeilampen zijn halogeenlampen inmiddels verboden om te worden geproduceerd, dit betekend dat de halogeenlampen die we momenteel op onze website beschikbaar hebben, de laatste zijn. De reden van het verbod op de productie van halogeen lampen is het hoge energie verbruik, LED lampen zijn namelijk veel zuiniger dan deze verouderede manier van verlichten.

Lees meer...
10 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Halogeen of LED?

Een LED lamp is over het algemeen zo’n 10 keer zuiniger dan een halogeenlamp, en is daarom voor de meeste gebruiken de beste keuze. Het enige nadeel van de LED lamp is dat ze over het algemeen duurder zijn in aanschafprijs dan halogeenlampen. Als de lamp gebruikt gaat worden in een veel gebruikte ruimte als een woon- of slaapkamer wordt dit vrij snel terug verdient, maar in een weinig verlichte ruimte kan dit wat langer duren. Daarom is de LED lamp over het algemeen de beste keuze, en is de halogeenlamp een optie voor sommige gebruiken.

Wat zijn de voordelen van halogeenlampen?

Halogeenlampen zijn dus net wat minder zuinig dan LED-lampen, maar ze hebben wel degelijk voordelen. Om hier een overzicht van te maken heeft De Boer de voordelen van een hallogeenlammp hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Wanneer je halogeen inschakelt, heeft het licht direct de gewenste lichtsterkte.
  • Halogeen kun je makkelijk ergens inbouwen, omdat een halogeenlamp klein is en een hoog vermogen heeft.
  • Verbruikt 30% minder energie dan een traditionele gloeilamp.
  • Halogeen is met iedere dimmer te dimmen.

Halogeen spots

Een veel gestelde vraag is, kan ik mijn halogeen spots vervangen voor LED Spots? Het antwoord op die vraag is ja. Mits je de juiste fitting van de spot koopt kan je eenvoudig de halogeenspot omwisselen met een LED spot om zo je ruimte op een energiezuinige manier te kunnen verlichten. De meest gebruikte fitting voor halogeen en LED spots zijn de GU10 en GU5.3 fittingen, let daarom goed op of je de juiste fitting koopt als je je halogeen spots wil vervangen met de LED variant. 

Halogeenlampen online kopen?

Wil je een weinig gebruikte kamer verlichten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze halogeenlampen zijn namelijk uit direct uit voorraad leverbaar. Twijfel je nog over je aankoop? Dan staan wij telefonisch, per mail en in onze vestiging voor je klaar om je van advies te voorzien!  Heb je op onze website de lampen kunnen vinden die je zocht? In de meeste gevallen geldt voor 20.00 uur besteld is morgen in huis. Het enige wat we dan nog kunnen zeggen is: geniet van je verlichte ruimte.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw