menu
 • excl.
 • incl.
BTW

Werkhandschoenen kopen?

Handschoenen

Werkhandschoenen

Werkhandschoenen zijn een onmisbaar onderdeel van de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor veel beroepen en doeleinden. Of je nu werkt in de bouw, transport, logistiek of in de medische sector, het dragen van handschoenen tijdens het werk biedt bescherming voor je handen tegen potentiële verwondingen en blootstelling aan chemische of biologische stoffen. Bij De Boer kun je terecht voor een breed assortiment van werkhandschoenen van hoge kwaliteit.

Lees meer...
171 artikelen gevonden
Sorteer op:
Cerva Werkhandschoenen Bunting
Cerva Werkhandschoenen Bunting
vanaf  € 1,78 (per paar)
(1)
actie
Showa Werkhandschoen Thermo-Latex CE Cat.II
Showa Werkhandschoen Thermo-Latex CE Cat.II
vanaf  € 9,75 € 7,31 (per paar)
Cerva Werkhandschoen Dipper
Cerva Werkhandschoen Dipper
vanaf  € 4,30 (per paar)
actie
Towa PowerGrab Thermo Werkhandschoen Winter
Towa PowerGrab Thermo Werkhandschoen Winter
vanaf  € 7,34 € 4,69 (per paar)
(2)
Vergelijken (0)

Diverse soorten werkhandschoenen

In het ruime assortiment van De Boer kan je terecht voor verschillende werkhandschoenen. Zo is er voor iedereen en elk beroep iets geschikts te vinden. De volgende handschoenen om te dragen tijdens het werk zijn in ons aanbod te vinden:

 • Veiligheidshandschoenen: Dit zijn de meest gebruikelijke werkhandschoenen en bieden bescherming tegen knellende, snijdende en schurende objecten.
 • Chemische weerstands handschoenen: Dit zijn handschoenen die speciaal zijn ontworpen om te beschermen tegen chemische stoffen, zoals zuren, alkalische stoffen of oplosmiddelen.
 • Cut resistant handschoenen: Dit zijn handschoenen die speciaal zijn ontworpen om te beschermen tegen snijdende objecten.
 • Thermal warme werkhandschoenen: Dit zijn handschoenen die speciaal zijn ontworpen om te beschermen tegen hitte of kou.
 • Elektrisch geïsoleerde handschoenen: Dit zijn werkhandschoenen die speciaal zijn ontworpen om te beschermen tegen elektrische schokken.

Bekijk ook ons assortiment met werkhandschoenen winter voor extra warme handen tijdens werkzaamheden in het koude seizoen.

Welk merk werkhandschoenen gebruiken?

Bij De Boer bieden we werkhandschoenen van bekende merken die gegarandeerd de juiste bescherming bieden voor specifieke situaties en werkzaamheden. Wij hebben in ons assortiment onder andere handschoenen van OX-ON, Showa, Gardena, Safeworks, STIHL en nog tal van andere merken. De merken in ons assortiment staan voor een hoge kwaliteit en duurzaamheid. Zo kan je zorgeloos aan het werk, met de zekerheid dat je handen beschermd zijn. Let er bij de aanschaf wel op dat de maatvoering per merk kan verschillen. Wil je zeker zijn van de juiste maat? Kom dan de werkhandschoenen passen in onze winkels in Drachten en Hazerswoude-Dorp. 

Waaraan moet een werkhandschoen voldoen?

Werkhandschoenen moeten voldoen aan bepaalde normeringen om te garanderen dat ze veilig en effectief zijn voor hun specifieke toepassing als PBM. In Europa wordt dit geregeld door de Europese norm EN 388 voor mechanische risicobescherming en EN 374 voor chemische weerstandsbescherming. Voor lashandschoenen is de EN 407 belangrijk. Deze normering geeft aan dat de werkhandschoen tegen hitte kan. Ben je op zoek naar zaaghandschoenen? Let dan goed op normering EN 381 welke bescherming tegen snijwonden aangeeft. Het is belangrijk om te controleren of de werkhandschoenen die je overweegt aan deze normen voldoen, zodat je zeker weet dat ze veilig en effectief zijn voor de specifieke toepassing waarvoor je ze wilt gebruiken.

CE-markering

Naast de Europese normen EN 388 en EN 374, hebben sommige werkhandschoenen ook een CE-markering. De CE-markering is een Europese conformiteitsmarkering die aangeeft dat een product voldoet aan de relevante Europese richtlijnen.

De CE-markering voor werkhandschoenen is gebaseerd op de norm EN 420, die specifieke eisen stelt voor de algemene prestaties, de maatvoering, de duurzaamheid, het ontwerp en de markering van werkhandschoenen. Dit omvat onder andere eisen voor de pasvorm, de flexibiliteit en de slijtvastheid van de handschoenen.

Het materiaal van werkhandschoenen

Er zijn veel verschillende materialen waarvan werkhandschoenen gemaakt kunnen worden, elk met hun eigen unieke eigenschappen en geschiktheid voor specifieke toepassingen. De meest populaire materialen die worden gebruikt voor handschoenen zijn:

 • Leren werkhandschoenen: Lederen handschoenen zijn stevig, duurzaam en bieden goede bescherming tegen knellende, snijdende en schurende objecten.
 • Nitril handschoenen: Waarom nitril handschoenen? Nitril handschoenen zijn chemisch bestendig en bieden bescherming tegen veel soorten van chemische stoffen.
 • Latex handschoenen: Latex handschoenen zijn elastic en bieden goede bescherming tegen besmetting.
 • Katoenen handschoenen: Katoenen handschoenen zijn ademend en comfortabel voor de handen. Ze zijn geschikt voor gebruik in de landbouw en tuinbouw, maar bieden minder bescherming tegen mechanische en chemische risico's.
 • Polyethyleen handschoenen : polyethyleen handschoenen zijn een soort van wegwerphandschoenen en zijn lichtgewicht en ademend. Deze handschoenen zijn geschikt voor gebruik in de voedselverwerkende industrie, maar bieden minder bescherming tegen mechanische en chemische risico's.

Het is belangrijk om de juiste soort werkhandschoen te kiezen voor de specifieke toepassing en situatie, en onze medewerkers bij De Boer kunnen je hierbij adviseren.

Werkhandschoenen kopen bij De Boer?

Bij De Boer kun je terecht voor een breed assortiment van hoogwaardige werkhandschoenen voor diverse toepassingen. Onze werkhandschoenen zijn van bekende merken en voldoen aan de Europese normen. Daarnaast zorgen we voor CE markering waar dit verplicht is. Ons assortiment bevat werkhandschoenen in verschillende materialen, zoals leer, nitril, neopreen en andere synthetische materialen, afhankelijk van de specifieke eisen van jouw werk. Van veiligheidshandschoenen tot snijbestendige handschoenen, chemische weerstandshandschoenen en winter handschoenen, we hebben het in huis.

Heb je vragen over de handschoenen in ons aanbod? In onze winkels in Hazerswoude-Dorp en Drachten staat ons deskundig personeel voor je klaar om je te helpen. Ook hebben wij een klantenservice welke je zowel telefonisch als per mail kan voorzien van antwoorden over je vragen over werkhandschoenen. 

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw