menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Werkklompen

Werkklompen

Werkklompen zijn natuurlijk niet te missen in het aanbod van De Boer. Naast een groot assortiment met werkschoenen en tuinklompen hebben wij ook werkklompen. We hebben werkklompen voor dames en heren, waaronder bijvoorbeeld S3 veiligheidsklompen, of medische klompen. Ook heeft De Boer een groot aanbod werk klompen van verschillende merken. Bijvoorbeeld Gevavi, Strövels of Sika werkklompen. Deze Gevavi en Sika klompen hebben vaak een S3 veiligheidsgraad. 

Lees meer...
23 artikelen gevonden
Sorteer op:
actie
Strövels 304 Schoenklomp Zwart
Strövels 304 Schoenklomp Zwart
vanaf  € 52,02 € 37,18 (per paar)
Strövels 303 Schoenklomp Zwart
Strövels 303 Schoenklomp Zwart
vanaf  € 47,52 (per paar)
actie
Gevavi Schoenklomp Next 1240 S3 Zwart
Gevavi Schoenklomp Next 1240 S3 Zwart
vanaf  € 92,40 € 82,64 (per paar)
Sika 29 Klomp Dichte Hiel S3
Sika 29 Klomp Dichte Hiel S3
vanaf  € 70,24 (per paar)
Sika Schoenklomp 883 Flex S3 Zwart
Sika Schoenklomp 883 Flex S3 Zwart
vanaf  € 66,93 (per paar)
(1)
Sika Schoenklomp 101 Superclog S3 Zwart
Sika Schoenklomp 101 Superclog S3 Zwart
vanaf  € 103,06 (per paar)
actie
Sika Schoenklomp 124 Traditioneel Zwart
Sika Schoenklomp 124 Traditioneel Zwart
vanaf  € 52,98 € 45,45 (per paar)
actie
Sika 88 Flex klomp dichte hiel
Sika 88 Flex klomp dichte hiel
vanaf  € 66,98 € 60,61 (per paar)
actie
Sika Schoenklomp 8111 Flex S3 Zwart
Sika Schoenklomp 8111 Flex S3 Zwart
vanaf  € 128,15 € 111,04 (per paar)
Sika Schoenklomp 19322 Proflex S3 Zwart
Sika Schoenklomp 19322 Proflex S3 Zwart
vanaf  € 123,04 (per paar)
Sika Schoenklomp 125 Comfort Zwart
Sika Schoenklomp 125 Comfort Zwart
vanaf  € 79,51 (per paar)
Birkenstock Schoenklomp Alpro Zwart
Birkenstock Schoenklomp Alpro Zwart
vanaf  € 62,07 (per paar)
Birkenstock Schoenklomp Alpro Blauw
Birkenstock Schoenklomp Alpro Blauw
vanaf  € 61,21 (per paar)
Heren/Dames Klomp Open hiel
Heren/Dames Klomp Open hiel
vanaf  € 47,52 (per paar)
Heren/Dames Klomp Dichte hiel
Heren/Dames Klomp Dichte hiel
vanaf  € 52,02 (per paar)
Heren/Dames Klomp Dichte hiel
Heren/Dames Klomp Dichte hiel
vanaf  € 37,81 (per paar)
Heren/Dames Klomp Dichte hiel
Heren/Dames Klomp Dichte hiel
vanaf  € 64,05 (per paar)
Heren/Dames Klomp Open hiel
Heren/Dames Klomp Open hiel
vanaf  € 47,52 (per paar)
Heren/Dames Klomp Open hiel
Heren/Dames Klomp Open hiel
vanaf  € 29,55 (per paar)
Heren/Dames Klomp Open hiel
Heren/Dames Klomp Open hiel
vanaf  € 60,29 (per paar)
Sika Schoenklomp 8110 Flex SB Zwart
Sika Schoenklomp 8110 Flex SB Zwart
vanaf  € 119,79 (per paar)
Vergelijken (0)

Werkklompen

Werkklompen worden steeds populairder. Waar vroeger vaak alleen op het platteland klompen werden gedragen, worden werkklompen nu voor ander werk steeds meer gebruikt. De afgelopen jaren zijn er steeds vaker klompen met stalen neus op de markt gekomen. Hierdoor wordt de gewone werkschoen in de logistiek of bouw nu steeds vaker vervangen door klompen.

Niet alleen werk klompen met stalen neus worden populairder. De Boer verkoopt ook schoenklompen voor dames en voor heren zonder stalen neus. Deze schoenklompen worden ook steeds vaker gedragen. In zieken- en verpleeghuizen zijn deze werkklompen bijvoorbeeld erg populair.

Verschil werkklompen en werkschoenen

Dat werkklompen steeds populairder worden komt niet alleen door het toenemende aanbod. Het dragen van schoenklompen heeft een aantal voordelen vergeleken met het dragen van werkschoenen. Klompen zijn vergeleken met werkschoenen erg gemakkelijk schoon te maken. De speciale klompen voor op het werk nemen geen water op en zijn zo makkelijk schoon te maken. Ook kun je in werkklompen makkelijk in en uitstappen. 

Voorheen was een nadeel van het dragen van klompen dat ze minder comfortabel waren dan de meeste werkschoenen. Nu deze klompen  steeds populairder worden, wordt ook het draagcomfort van werkklompen steeds meer bevorderd. 

Soort werkklompen

Tussen de verschillende soorten werkklompen kan aardig wat verschil zitten. Daarom is het belangrijk om te weten wat voor werk klompen er zijn, en welke je nodig hebt voordat je ze aanschaft. Kleur is ook belangrijk wanneer je de juiste werkklomp uitkiest.  Werk je in de zorg? Denk dan aan een witte werkklomp. Werk je op het platteland of in een magazijn waar je voeten sneller vies worden? Ga dan voor zwarte klompen. 

Veiligheidsklompen classificaties

Wanneer je veiligheidsklompen nodig hebt voor je beroep, is het fijn om te weten welke veiligheidsgraad je moet hebben. Voor veel beroepen is een minimale veiligheidsgraad voor werkklompen verplicht. In onderstaande tabel zijn de verschillende eigenschappen per klasse af te lezen.

 

Eigenschap

SB

S2

S3

Veiligheidsneus 200 Joule

X

X

X

Afgesloten hiel

 

X

X

Antistatische zool

 

X

X

Waterafstotend

 

X

X

Schokabsorberende hak

 

X

X

Antislip

   

X

Stalen tussenzool

   

X

 

Ben je benieuwd welke werkklompen het beste passen voor jouw beroep? Wij hebben ze in onderstaand schema voor je op een rijtje gezet. 

Voor sector

SB

S2

S3

Bouw

   

X

Zorg

X

   

Horeca

X

X

X

Voedingsindustrie

 

X

X

Transport

X

X

X

Magazijn

X

X

X

Bouw

   

X

 

Klompen met stalen neus

Klompen met een stalen neus zijn handig alternatief voor S3 werkschoenen of laarzen. Wanneer je werkzaam bent in de voedingsindustrie, logistiek, transport, bouw, of metaal sector is de kans groot dat je verplicht bent om veiligheidsschoeisel te dragen. Werkklompen zijn dan een gemakkelijke en handige keuze.

Het aanbod van klompen met stalen neus wordt de laatste tijd veel uitgebreider. Waar voorheen nog geen klompen met stalen neuzen op de markt waren, komt dit nu veel vaker voor. Deze veiligheidsneuzen zijn niet alleen van staal gemaakt. Er wordt vaak bijvoorbeeld aluminium, kunststof, titanium of composiet gebruikt voor de neuzen van werk klompen. Onze Sika klompen met S3 veiligheidsgraad hebben bijvoorbeeld een neus van aluminium. 

Medische klompen

Medische klompen zijn gemaakt voor beroepen in de medische sector. In ziekenhuizen en andere vergelijkbare klinieken worden vaak medische werk klompen gedragen. Deze klompen zijn speciaal gemaakt voor dokters en verpleegkundigen. Deze beroepen hebben groot belang bij geschikte medische klompen. Als dokter of verpleegkundige is het natuurlijk erg belangrijk om goede werkklomp te hebben die voldoende ondersteuning biedt.

Zorgklompen voor dames en heren zijn speciaal ontworpen om langere tijd gedragen te kunnen worden, en genoeg ondersteuning te bieden. Een fijne bijkomstigheid is dat medische klompen erg gemakkelijk schoon te maken zijn. Door de gladde bovenkant zie je vuil gemakkelijk, en is de klomp snel schoon. Dit is natuurlijk van groot belang wanneer je werkzaam bent in de zorg.

Werkklompen van leer of kunststof?

Bij De Boer Drachten hebben wij zowel werkklompen van leer als werkklompen van kunststof in ons assortiment. Tussen deze twee verschillende werk klompen zitten een aantal verschillen. Kunststof klompen zijn te vinden met andere kleuren en speciale designs dan leren werkklompen. Ook is onderhoud voor leren klompen belangrijker dan bij de kunststof klomp. Wanneer leren werkklompen goed onderhouden worden, zullen deze langer goed blijven.

Werkklompen heren

Werkklompen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Veel van de werkklompen die je bij De Boer kan kopen zijn uniseks. Deze werk klompen zijn geschikt voor zowel heren als dames. Hoewel er veel verschil tussen de vorm van dames en heren voeten zit, maakt dit niets uit. Er is voor deze uniseks werkklompen zoveel onderzoek gedaan dat de zolen goed geschikt voor alle voeten zijn.  

Er zijn wel merken die alleen werkklompen voor heren aanbieden. Denk hierbij aan een merk als Eurodan. Veel werkklompen, van bijvoorbeeld Sika zijn beschikbaar tot en met maat 50.

Werkklompen Dames

Werkklompen voor dames zijn er ook in vele vormen, kleuren en maten. Veel mensen hebben nog het beeld dat klompen alleen voor mannen zijn, dit is echt niet zo. De meeste merken houden erg veel rekening met de verschillende vormen van vrouwen en heren klompen. Er zijn zelf producenten die speciale soorten klompen hebben die alleen voor vrouwen gemaakt zijn.

Zorgklompen voor dames zijn werkklompen die veel voorkomen. Er zijn nu eenmaal veel vrouwen die werkzaam zijn in de zorg. Hier houden veel merken dus extra rekening mee bij het ontwerpen van medische werkklompen. 

Merken werkklompen

Bij De Boer Drachten hebben we werkklompen van verschillende A merken. 

Sika Werkklompen

Sika klompen zijn erg populair bij De Boer, wij hebben hier dan ook een ruim aanbod van. Sika is een bekend Deens klompen merk, die zowel klompen met als zonder stalen neuzen maakt. Elke Sika zool is gemaakt van antislip PU. Sika is het merk met de grootste hoeveelheid maten. Wij bieden van Sika werkklompen aan van maat 36 tot en met maat 50. Bij De Boer kun je terecht voor Sika klompen tot en met een S3 veiligheidsgraad. 

Strövels werkklompen

Strövels werkklompen komen uit oorspronkelijk uit Zweden, maar worden geproduceerd in Nederland. Strövel werkklompen worden geleverd met een grote hoeveelheid verschillende modellen. Deze werk klompen zijn erg duurzaam, en ontworpen voor optimaal draagcomfort. Voor alle markten kun je bij Strövel terecht. Of je nu medische klompen zoekt, werkklompen voor heren, werkklompen voor dames of veiligheidsklompen zoekt, Strövel heeft het allemaal. Buiten werkklompen kun je bij Strövels ook terecht voor werkschoenen. 

Gevavi werkklompen

Al 75 jaar lang produceert Gevavi werkklompen van de hoogste kwaliteit. Als je op zoek bent naar professionele werk klompen ben je bij Gevavi op het juiste adres. Gevavi heeft klompen die geschikt zijn voor elk gebruikt. Of je nu werkzaam bent op het platteland, in een magazijn werkt of zelf thuis in de tuin aan het werk bent. Gevavi heeft de juiste klomp voor je. Ook voor werkschoenen en werklaarzen van Gevavi kun je bij De Boer terecht.

Werkklompen kopen?

Werkklompen koop je bij De Boer Drachten. We hebben een ruim assortiment schoenklompen in onze online winkel. We bieden alle gewenste soorten werkklompen aan. Of je nu op zoek bent naar werk klompen met een stalen neus, of medische klompen. Je bestelt ze eenvoudig bij De Boer Drachten. Vanaf € 75 rekenen wij geen bezorgkosten. Bestel je voor 16:00? Dan heb je de werkklompen de volgende dag al in huis! 

Wil je liever eerst je veiligheidsklompen passen, of heb je ze gelijk nodig? Kom dan gerust langs in onze winkel in Drachten, waar je ons gehele aanbod werkklompen terugvindt. 

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw