menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Olie & smeermiddelen bestellen? - Nu online!

Olie & smeermiddelen

Olie en smeermiddel is een product die wordt gebruikt om bewegende delen van machines te beschermen en te laten bewegen. Bij de Boer vind je vele verschillende soorten zoals motorolie, transmissieolie, hydraulische olie, vet, smeerolie en smeercrème van de bekende merken zoals 4Tecx, Kroon Oil en Stihl, die allemaal specifiek zijn gemaakt voor verschillende toepassingen. Ben je opzoek naar producten om olie en smeervlekken te verwijderen neem dan een kijkje in bij onze ontvetter categorie. Het is belangrijk om de juiste middelen te gebruiken voor de specifieke toepassing waarvoor het wordt gebruikt, omdat het anders kan leiden tot problemen met de machine. Heb je hier vragen over neem dan contact op met de Boer en wij verschaffen je van het meest professionele advies op het gebied van olie en smeermiddelen.

Lees meer...
443 artikelen gevonden
Sorteer op:
actie
WD-40 Multi-Use Spray
WD-40 Multi-Use Spray
vanaf  € 9,06 (per spuitbus)
(15)
Multispray
Multispray
vanaf  € 65,73 (per stuk)
leverbaar binnen 4-8 werkdagen
Vergelijken (0)

De verschillende soorten olie en smeermiddelen

In het assortiment van de Boer heb je olie en smeermiddelen in vele verschillende soorten. Het is belangrijk dat als je deze middelen aankoopt je de juiste producten koopt. Wanneer er een verkeerde olie wordt gebruikt kan dit leiden tot problemen in de machine, hetzelfde geldt overigens voor de smeermiddelen. Onderzoek dus goed welk product je nodig hebt voordat je de olie en smeermiddelen gaat kopen. Om je hierbij te helpen hebben we hieronder de verschillende soorten voor je opgesomd:

Motorolie

Motorolie is een vloeistof die wordt gebruikt om de bewegende delen van een motor te beschermen en te laten bewegen. Het is gemaakt van ruwe aardolie en is specifiek gemaakt voor gebruik in motoren. Motorolie helpt om wrijving te verminderen en te voorkomen dat de motor gaat roesten of beschadigen. Het is belangrijk om de juiste motorolie te gebruiken voor jouw specifieke motor, omdat het anders kan leiden tot problemen met de motor. Het is ook belangrijk om regelmatig de motorolie te verversen om ervoor te zorgen dat de motor goed blijft werken.

Vacuümolie

Vacuümolie is een soort olie die wordt gebruikt in vacuümpompen om te helpen bij het creëren van een vacuüm. Het is een speciaal soort olie die een hoge viscositeit heeft en een lage dampdruk, wat betekent dat het langzaam verdampt en weinig damp afgeeft. Dit is belangrijk omdat een vacuüm wordt gecreëerd door lucht te verwijderen uit een gesloten ruimte, en als de olie te veel damp afgeeft, kan dit de vacuüm verstoren.

Transmissie olie

Transmissieolie is een vloeistof die wordt gebruikt in de transmissie van voertuigen, zoals auto's, vrachtwagens en tractoren. Het is gemaakt van ruwe aardolie en is specifiek gemaakt voor gebruik in transmissies. Transmissieolie helpt om wrijving te verminderen en te voorkomen dat de transmissie gaat roesten of beschadigen. Het is belangrijk om de juiste transmissieolie te gebruiken voor jouw specifieke transmissie, omdat het anders kan leiden tot problemen met de transmissie.

Kettingolie

Kettingolie is een soort olie die specifiek is ontworpen voor het smeren van kettingen, zoals die op motoren, fietsen, kettingzagen en andere machines. Het is gemaakt van ruwe aardolie en bevat speciale additieven om te helpen bij het smeren en beschermen van kettingen. Kettingolie is vaak dunner dan andere soorten olie, zodat het gemakkelijk op de ketting kan worden aangebracht en goed kan worden verdeeld.

Hydraulische olie

Hydraulische olie is een vloeistof die wordt gebruikt in hydraulische systemen om te helpen bij het verplaatsen van kracht. Het is gemaakt van ruwe aardolie en bevat speciale additieven om te helpen bij het smeren en beschermen van de hydraulische componenten. Hydraulische olie is vaak dikker dan andere soorten olie, omdat het hoge druk moet kunnen weerstaan in hydraulische systemen.

Boor- en snijolie

Boor- en snijolie is een soort olie die wordt gebruikt bij het boren en snijden van metaal. Het is gemaakt van ruwe aardolie en bevat speciale additieven om te helpen bij het smeren en koelen van de gereedschappen tijdens het boren en snijden. Boor- en snijolie is vaak dunner dan andere soorten olie, zodat het gemakkelijk op de gereedschappen kan worden aangebracht en goed kan worden verdeeld.

Smeermiddelen

Smeermiddelen zijn producten die worden gebruikt om bewegende delen van machines te beschermen en te laten bewegen. Ze komen in veel verschillende vormen, zoals vet, smeerolie en smeercrème. Net als olie worden smeermiddelen gebruikt om wrijving te verminderen en te voorkomen dat bewegende delen van machines gaan roesten of beschadigen. Smeermiddelen kunnen ook helpen om het geluid van bewegende delen te verminderen en om de levensduur van de machine te verlengen.

Ontvetter

Een ontvetter is een chemisch product dat wordt gebruikt om vet en olie van oppervlakken te verwijderen. Het wordt vaak gebruikt in de industrie, bijvoorbeeld om machines en gereedschap te reinigen, maar ook in huishoudelijke setting, bijvoorbeeld om aangebrande pannen of vlekken op kleding te verwijderen of te ontvetten.

Remolie

Remolie is een soort vloeistof die gebruikt wordt om de remmen van een voertuig te smeren. Het is belangrijk om regelmatig deze vloeistof te vervangen, omdat de olie kan afbreken en minder effectief kan worden na verloop van tijd. Bovendien kan oude of vervuilde olie leiden tot slechte remprestaties, wat gevaarlijk kan zijn voor de bestuurder en andere weggebruikers.

Olie toebehoren

Olie toebehoren zijn producten die worden gebruikt om olie te vervoeren, te opslaan en te verwerken. Ze zijn onmisbaar in vele industrieën, van de auto tot de energie- en olie- en gasindustrie. Bij de Boer zijn er verschillende soorten olie toebehoren zoals olie pompen, -leidingen, -opslagtanks, -filters en -analyseapparatuur van de bekende merken zoals Griffon, SuperGas en Primagaz.

Siliconen spray

Siliconen spray is een soort smeermiddel dat wordt gebruikt om bewegende delen van machines te beschermen en te laten bewegen. Het is gemaakt van siliconen, een synthetisch materiaal dat wordt gebruikt in veel verschillende producten, zoals rubber, plastic en cosmetica. Siliconen spray is een populaire keuze vanwege zijn hoge temperatuurbestendigheid, lage wrijving en waterafstotende eigenschappen. Het kan worden gebruikt op een breed scala aan oppervlakken, zoals metaal, rubber, plastic en hout.

PTFE spray

PTFE spray is een soort smeermiddel dat wordt gebruikt om bewegende delen van machines te beschermen en te laten bewegen. Het is gemaakt van polytetrafluoroethylene, ook wel bekend als Teflon, een synthetisch materiaal dat wordt gebruikt in veel verschillende producten, zoals pannen en andere kookgerei. PTFE spray is een populaire keuze vanwege zijn hoge temperatuurbestendigheid, lage wrijving en waterafstotende eigenschappen. Het kan worden gebruikt op een breed scala aan oppervlakken, zoals metaal, rubber, plastic en hout.

Heb je nog vragen over de verschillende soorten neem dan gerust contact op met de Boer en wij helpen je graag verder op weg bij al je vragen! Of kom langs in een van onze winkels waar ons deskundig personeel voor je klaar staat. Wanneer al je vragen zijn beantwoord kun je direct bestellen uit ons ruime aanbod aan olie en smeermiddelen.

Olie en smeermiddelen kopen bij de Boer

Olie en smeermiddelen koop je natuurlijk bij de Boer Drachten! Bij de Boer hebben we veel verschillende soorten van de bekende merken zoals 4Tecx, Kroon Oil en Stihl. Heb je nog vragen over de verschillende soorten? Kom dan langs in een van onze winkels, hier is ons deskundig personeel aanwezig om jou van het beste advies te voorzien voor de smeermiddelen zoals vet, smeerolie of crème of de olie zoals motorolie, transmissieolie of hydraulische olie die jij nodigt hebt voor je specifieke werkzaamheden! Bestel je online? Bestel dan voor 20:00, dan heb je naar verwachting de volgende dag de bestelling al in huis! Bestel je de producten online dan zorgen wij voor een snelle levering. Je betaalt bij ons geen verzendkosten bij besteding vanaf 75 euro! Wacht dus niet langer en maak nu een keuze in het ruime assortiment van de Boer.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw