menu
 • excl.
 • incl.
BTW

Kettingolie bestellen? - Nu in de aanbieding!

Kettingolie

Kettingolie is een speciale soort olie die wordt gebruikt voor het smeren van kettingen in bijvoorbeeld motoren, fietsen en kettingzagen. Het is belangrijk om de ketting van tijd tot tijd te smeren met olie om te voorkomen dat deze uitdroogt en barst, wat kan leiden tot beschadiging en falen van de ketting. Deze olie is gemaakt van een mengsel van minerale oliën en additieven die zorgen voor een hogere viscositeit en beter smerend vermogen. In het assortiment van de Boer vind je vele verschillende soorten waaronder kettingolie speciaal ontworpen voor de kettingzaag of fietsen. Het is ook ontworpen om te weerstaan aan hoge temperaturen en extreme druk, wat belangrijk is voor de zware belasting waaraan kettingen worden blootgesteld. Neem hieronder een kijkje in ons ruime assortiment aan kettingolie!

Lees meer...
20 artikelen gevonden
Sorteer op:
actie
Kroon-Oil Chainlube Bio Kettingzaagolie
Kroon-Oil Chainlube Bio Kettingzaagolie
vanaf  € 13,95 € 10,47 (per stuk)
Kroon-Oil Chainlube XS 100 Kettingzaagolie
Kroon-Oil Chainlube XS 100 Kettingzaagolie
vanaf  € 119,94 (per stuk)
Kettingolie Agealube PRO 208 Liter Vat
Kettingolie Agealube PRO 208 Liter Vat
€ 924,74 (per vat)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Kettingolie Agealube XF 208 Liter Vat
Kettingolie Agealube XF 208 Liter Vat
€ 725,49 (per vat)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Vergelijken (0)

Wat is kettingolie?

Kettingolie is een speciaal soort olie die wordt gebruikt voor de smeermiddel van kettingen in motoren, zoals motorfietsen en kettingzagen. Het is ontworpen om te presteren onder de zware omstandigheden die kettingen worden blootgesteld aan, zoals hoge snelheden, wrijving, stof, vuil en vocht.

Ketting olie heeft een hoge viscositeit, wat betekent dat het een hoge weerstand heeft tegen stroming. Dit is belangrijk omdat een ketting snel zal slijten als de olie te dun is. De olie heeft ook een hoge zuurgraad, die helpt om roest te voorkomen en de levensduur van de ketting te verlengen.

Ketting olie is meestal gemaakt van minerale oliën, maar er zijn ook synthetische en semisynthetische varianten beschikbaar. Sommige kettingoliën bevatten ook additieven die helpen om de olie te beschermen tegen oxidatie en slijtage. Het is belangrijk om de juiste soort kettingolie te gebruiken voor de specifieke toepassing en het juiste smeermoment te hanteren.

De verschillende soorten kettingolie

Er zijn verschillende soorten kettingolie beschikbaar, waaronder:

 • Minerale kettingolie: Dit is de meest voorkomende soort kettingolie en wordt gemaakt van minerale oliën. Het is budgetvriendelijk en eenvoudig te verkrijgen, maar heeft een kortere levensduur dan synthetische en semisynthetische varianten.
 • Synthetische kettingolie: Dit is een soort kettingolie die is gemaakt van synthetische oliën. Het heeft een langere levensduur en presteert beter in extreme omstandigheden zoals hoge temperaturen en hoge snelheden.
 • Semisynthetische kettingolie: Dit is een mengsel van minerale en synthetische oliën. Het heeft de voordelen van beide soorten oliën, waaronder een langere levensduur en betere prestaties in extreme omstandigheden.
 • Biologisch afbreekbare kettingolie: Dit is een speciaal soort kettingolie die snel afbreekt wanneer het in contact komt met water of grond. Dit is een goede optie voor mensen die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen.

Het is belangrijk om de juiste soort kettingolie te kiezen voor de specifieke toepassing en om de olie regelmatig te verversen om de levensduur van de ketting te verlengen.

Hoe gebruik je kettingolie?

Het gebruik van kettingolie varieert enigszins afhankelijk van het type ketting en de machine waarmee deze wordt gebruikt, maar in het algemeen geldt het volgende:

 1. Zorg ervoor dat de machine en ketting schoon zijn voordat je begint met smeren.
 2. Plaats de machine in een horizontale positie, zodat de ketting goed bereikbaar is.
 3. Gebruik een oliespuit of een oliepenseel om de ketting te smeren. Spuit of verf de olie op de schakels en rollers van de ketting.
 4. Draai de machine aan en laat de ketting een paar minuten draaien, zodat de olie goed kan intrekken in de schakels en rollers.
 5. Gebruik een doek of een oude lap om eventuele overtollige olie van de ketting te verwijderen.
 6. Controleer regelmatig de oliepeil van de ketting en smeer de ketting indien nodig.
 

Het is belangrijk om op te merken dat sommige machines specifieke olievereisten hebben, dus het is aan te raden om de gebruiksaanwijzing van je machine te raadplegen voor specifieke instructies en aanbevelingen.

Kettingolie kopen bij de Boer

Bij de Boer kun je terecht voor een ruim assortiment aan kettingolie, waaronder synthetische, minerale en hoogwaardige basisolie van bekende merken zoals Aspen, Kroon Oil en Stihl. Ons deskundige personeel staat klaar om je te adviseren over de juiste olie voor jouw specifieke ketting. Bestel online voor 20:00 en je ontvangt je bestelling de volgende dag. Bij besteding vanaf 75 euro betaal je geen verzendkosten. Maak nu een keuze uit ons aanbod en bestel bij de kettingolie bij de Boer.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw