menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Smeermiddelen kopen? - Nu op voorraad!

Smeermiddelen

Een smeermiddel is een product dat wordt gebruikt om wrijving en slijtage te verminderen tussen twee bewegende oppervlakken. Ze zijn onmisbaar in veel industriële en huishoudelijke toepassingen. Er zijn verschillende soorten bij de Boer Drachten met onder andere smeermiddel voor hout en metaal, de soort is afhankelijk van het type materiaal dat moet worden gesmeerd en de omstandigheden waaronder het smeermiddel zal worden gebruikt. Het is belangrijk om het juiste type te kiezen voor de specifieke toepassing om ervoor te zorgen dat het middel efficiënt werkt en de levensduur van de bewegende delen verlengt. Het is ook belangrijk om te onthouden dat middelen moeten worden vervangen als ze versleten of verontreinigd zijn, om te voorkomen dat ze het tegenovergestelde effect hebben en wrijving en slijtage verhogen in plaats van verminderen. Heb je hier vragen over neem dan contact op met de Boer en wij helpen je graag verder op weg bij al je vragen over smeermiddelen.

Lees meer...
56 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

De toepassing van smeermiddelen

Smeermiddelen zijn onmisbaar in veel industriële en huishoudelijke toepassingen, omdat ze helpen om wrijving en slijtage te verminderen tussen bewegende oppervlakken. Hieronder zijn enkele voorbeelden van toepassingen waarbij deze middelen worden gebruikt:

  • In machines: Deze middelen worden vaak gebruikt om de bewegende delen van machines te smeren, zoals lagers, tandwielen en kettingen. Dit kan helpen om de levensduur van deze onderdelen te verlengen en om de werking van de machine te verbeteren door wrijving en slijtage te verminderen.
  • In auto's en vliegtuigen: Deze middelen worden ook gebruikt in auto's en vliegtuigen om de bewegende delen te smeren en wrijving te verminderen. Dit kan helpen om de levensduur van deze onderdelen te verlengen en om de werking van de auto of het vliegtuig te verbeteren.
  • In huishoudelijke toepassingen: Deze middelen worden ook gebruikt in huishoudelijke toepassingen, zoals het smeren van de tafelzaag of het verminderen van wrijving tussen de deur en de deurpost. Dit kan helpen om de werking van deze huishoudelijke apparaten te verbeteren en om reparatiekosten te verminderen door de levensduur van deze onderdelen te verlengen.

Het is belangrijk om de juiste soort te kiezen voor de specifieke toepassing om ervoor te zorgen dat het efficiënt werkt en de levensduur van de bewegende delen verlengt. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de middelen moeten worden vervangen als ze versleten of verontreinigd zijn, om te voorkomen dat ze het tegenovergestelde effect hebben en wrijving en slijtage verhogen in plaats van verminderen. Heb je hier vragen over kom dan langs in een van de winkels van de Boer, hier staat ons deskundig personeel voor je klaar bij al je vragen over smeermiddelen.

De verschillende soorten smeermiddelen

Er zijn vele verschillende soorten smeermiddelen te koop bij de Boer, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en toepassingen. Hieronder zijn enkele van de meest voorkomende soorten:

  • Olie-gebaseerde: Olie-gebaseerde soorten zijn gemaakt van natuurlijke oliën zoals mineralenolie of plantaardige oliën. Ze zijn vaak dunner en gemakkelijker te verspreiden dan vet-gebaseerde, maar zijn niet zo goed bestand tegen hoge temperaturen en kunnen vervliegen of verdampen.
  • Vet-gebaseerde: Vet-gebaseerde soorten zijn gemaakt van natuurlijk vet, zoals dierlijk vet of plantaardig vet. Deze middelen zijn vaak dikker en blijven langer op het te smeren oppervlak, maar zijn moeilijker te verspreiden en moeilijker te verwijderen.
  • Synthetische: Synthetische soorten zijn gemaakt van kunstmatige stoffen in plaats van natuurlijke oliën of vetten. Ze hebben vaak een hogere temperatuurbestendigheid en zijn beter bestand tegen oxidatie dan natuurlijke soorten, maar zijn vaak duurder en minder biologisch afbreekbaar.
  • Water gedragen: water gedragen soorten zijn gemaakt van water en een chemische verbinding die helpt om wrijving te verminderen. Ze zijn gemakkelijk te verwijderen met water en zijn vaak milieuvriendelijker dan olie- of vet-gebaseerde soorten.
  • Droog: Droog soorten zijn poederachtige stoffen die op het te smeren oppervlak worden aangebracht. Ze vormen een slijtagebestendige film op het oppervlak om wrijving te verminderen. Droog soorten zijn vaak goed bestand tegen hoge temperaturen en kunnen worden gebruikt in plaats van olie- of vet-gebaseerde soorten in sommige toepassingen.

Het is belangrijk om de juiste soort te kiezen voor de specifieke toepassing om ervoor te zorgen dat het efficiënt werkt en de levensduur van de bewegende delen verlengt.

De viscositeit van de verschillende soorten smeermiddelen

Viscositeit is een belangrijke eigenschap van smeermiddelen die verwijst naar hun dikte of stroperigheid. Hoe hoger de viscositeit, hoe dikker het is en hoe moeilijker het zal zijn om het te verspreiden. Aan de andere kant kan een middel met een lage viscositeit gemakkelijker worden verspreid, maar het kan ook sneller vervliegen of verdampen en kan niet zo goed bestand zijn tegen hoge temperaturen. Olie-gebaseerde soorten hebben meestal een lagere viscositeit dan vet-gebaseerde soorten. Ze zijn gemakkelijker te verspreiden en kunnen gemakkelijker door kleine openingen en spleten dringen. Vet-gebaseerde soorten zijn vaak dikker en hebben een hogere viscositeit, wat betekent dat ze moeilijker te verspreiden zijn en langer op het te smeren oppervlak blijven.

Synthetische soorten kunnen variëren in viscositeit, afhankelijk van het type stof waarvan ze zijn gemaakt. Sommige synthetische smeermiddelen hebben een lage viscositeit en zijn gemakkelijk te verspreiden, terwijl andere dikker en stroperiger zijn. Het is belangrijk om de juiste viscositeit van het middel te kiezen voor de specifieke toepassing om ervoor te zorgen dat het efficiënt werkt en de levensduur van de bewegende delen verlengt. Bijvoorbeeld, in sommige toepassingen waarbij kleine openingen of spleten moeten worden gesmeerd, kan een soort met een lage viscositeit het beste zijn, terwijl in andere toepassingen waarbij het middel lange tijd op het oppervlak moet blijven, een soort met een hogere viscositeit de voorkeur heeft.

Smeermiddelen kopen bij de Boer

Smeermiddelen koop je natuurlijk bij de Boer! Bij de Boer hebben we veel verschillende soorten zoals middelen voor de werkplaats, huis en tuin en agrarisch van de bekende merken zoals onder andere 4Tecx, Kroon Oil en Stihl. Heb je nog vragen over de verschillende soorten en merken? Kom dan langs in een van onze winkels, hier is ons deskundig personeel aanwezig om jou van het beste advies te voorzien voor de middelen die jij nodigt hebt voor je specifieke klus of werkzaamheden! Bestel je online? Bestel dan voor 20:00, dan heb je naar verwachting de volgende dag de bestelling al in huis! Bestel je de producten online dan zorgen wij voor een snelle levering. Je betaalt bij ons geen verzendkosten bij besteding vanaf 75 euro! Wacht dus niet langer en maak nu een keuze in ons ruime assortiment aan smeermiddelen.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw