menu
  • excl.
  • incl.
BTW
Droogloopmatten

Droogloopmatten

Met regenachtig weer zijn droogloopmatten een ideale oplossing. Ze voorkomen dat je met je natte schoenen of laarzen je net schone vloer weer vervuilt. Op een droogloopmat kun je even je voeten vegen en blijft de vloer in huis schoon en droog. Droogloopmatten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en gemaakt van verschillende materialen zoals bijvoorbeeld rubber of kokos. Eén ding hebben ze gemeen, ze hebben een sterk absorberend vermogen zodat ze veel vocht kunnen opvangen. Bij de Boer Drachten heb je een ruime keuze in verschillende soorten schoonloopmatten en droogloopmatten. Lees meer...

Voordelen van droogloopmatten en schoonloopmatten:

• Geen vieze schoenen of laarzen meer
• Uw vloer in huis blijft schoon en droog
• Minder kans op glijpartijen
• Het scheelt een hoop schoonmaakwerk

Het verschil tussen droogloopmatten en schoonloopmatten

Droogloopmatten verschillen erg van schoonloopmatten. Welke soort kun je nu het beste kiezen? Wil je naast dat het schoeisel schoon wordt ook dat de mat zoveel mogelijk vocht opvangt bij het voeten vegen, dan kun je het beste kiezen voor een droogloopmat. Een schoonloopmat is alleen geschikt voor het schoon vegen van schoeisel en zal niet veel vocht opnemen. Wij hebben verschillende formaten droogloopmatten.

Van welk materiaal is de droogloopmat gemaakt

Droogloopmatten beschikken meestal over een anti-slip rug. Deze voorkomt vervelende valpartijen en zorgt er tevens voor dat de mat goed op zijn plaats blijft liggen. De anti-slip rug is gemaakt van PVC. De bovenkant van de droogloopmat is gemaakt van 100% polyprop, dit materiaal is erg slijtvast en zorgt er voor dat de mat niet snel slijt en jarenlang mee gaat. 

Verschillende soorten schoon- en droogloopmatten

In ons uitgebreide assortiment deurmatten hebben wij ook kokosmatten. Kokosmatten zijn gemaakt van de vezels van de buitenzijde van een kokosnoot en zijn vooral geschikt voor het schoonvegen van schoeisel. De vezels zijn erg sterk en hard waardoor ze een uitstekende borstelende werking hebben. Een kokosmat is erg robuust en schimmel- en rotbestendig. De kokosmat is zowel binnen als buiten te gebruiken.

Veel gebruikte matten in werksituaties zijn rubberen deurmatten. Deze schoonloopmat is erg geschikt in situaties waarin je veel te maken hebt met vocht en vuil. Ze bieden extra grip en zorgen er voor dat je niet makkelijk zult uitglijden. Bij de achterdeur is het ook mogelijk om een schoenveger plaatsen. Hiermee is het schoeisel al zo veel mogelijk schoon gemaakt en daardoor verlengt het de levensduur van droogloopmatten.

Tips voor het gebruik van schoon- en droogloopmatten

De beste tip voor het gebruik van een deurmat is om buiten een schoonloopmat neer te leggen waardoor voor het naar binnen gaan het schoeisel al zoveel mogelijk schoon is gemaakt. Binnen leg je dan een droogloopmat neer zodat het schoeisel daar nog droog gemaakt kan worden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in plaats van de schoonloopmat buiten gebruik te maken van een schoenveger. Voor bijvoorbeeld agrarische bedrijven of op plaatsen waar laarzen worden gedragen kan het ook handig zijn om een laarzenreiniger te gebruiken. Dit is een kraantje die op de muur wordt bevestigd en waarmee met water de laarzen kunnen worden gereinigd terwijl de laarzen nog worden gedragen. 

Bestel nu online uw droogloopmatten

Bekijk ons ruime assortiment en kies de juiste mat die past bij de situatie. Wij hebben veel verschillende soorten en maten op voorraad. De vloeren in uw huis of bedrijfspand blijven schoon en droog door het bestellen van één van onze schoon- en droogloopmatten.

Eigen werkplaats
Eigen werkplaats
Met 7 gespecialiseerde monteurs
Online bestellen
Online bestellen
24 uur per dag, 6 dagen per week
Kwaliteitsproducten
Kwaliteitsproducten
Meer dan 250 A-merken
Persoonlijke service
Persoonlijke service
Al meer dan 85 jaar!
Bezorgservice
Bezorgservice
Binnen NL gratis vanaf 75 euro
Grootverbruikers
Grootverbruikers
Met aantrekkelijke staffelkortingen
De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw