menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Strooizout kopen? - Bestel online!

Strooizout

Strooizout is onmisbaar in de winterperiode. Gelukkig heeft de Boer Drachten een ruim assortiment zodat je niet zonder hoeft te zitten. Naast dat wij voldoende zout hebben om te strooien hebben we ook handige middelen welke je hiermee helpen. Denk hierbij aan zoutstrooiers zodat je het strooizout gelijkmatig over de oprit kan verdelen. Wil jij goed voorbereid zijn op de winter? Bekijk dan nu ons uitgebreide aanbod met strooizout.

Lees meer...
6 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Strooizout gebruiken

Strooizout wordt voornamelijk in de winterperiode gebruikt. De korrels trekken namelijk vocht aan en werken als een dooimiddel. Doordat het zout wordt gemengd met water ontstaat er pekel. Pekel heeft een lager vriespunt dan water en kan dus niet opnieuw bevriezen. Het zout is wel alleen maar te gebruiken waar het voor bedoeld is, om buiten te strooien. Er kan dus niet mee gekookt worden. Dit komt doordat wegenzout ongezuiverd is, alle gevaarlijke stoffen zitten hier nog in. Gebruik dus bewust het strooizout.

Strooizout vs. ander zout

Naast strooizout zijn er ook nog tal van andere zoutsoorten. Wij raden aan om strooizout alleen te gebruiken waar het voor bedoeld is, voor het zout strooien. Voor andere doeleinden, en dan met name voor in de keuken raden wij ander schoonmaakgereedschap aan.

Naast strooizout voor thuisgebruik hebben wij ook in ons aanbod nog landbouwzout of zogenoemd veevoerzout. Deze zoutsoorten zijn speciaal voor het vee en bevordert de spijsvertering en lichamelijke ontwikkeling. Wanneer boeren landbouwzout kopen doen ze dat omdat ze zo er voor zorgen dat de dieren een juiste dosering zout binnen krijgen. Geen andere soort zout zorgt hier voor, strooizout ook niet.

Wanneer kan je het beste zout strooien?

Strooizout gebruik je het liefst preventief. Zodra er al een laag sneeuw op de weg ligt zal het strooien van zout niet goed meer werken. Het zout wat je zal moeten gebruiken zal dan ook dubbel zo veel moeten zijn. Helaas is het wegenzout wat je hiervoor gebruikt niet heel erg goed voor het milieu. Er zitten namelijk zware metalen in welke schadelijk zijn voor de natuur. Het beste is om voortijdig te strooien, dus wanneer je de nieuwsberichten binnen krijgt dat het zal gaan sneeuwen. Zorg er dus altijd voor dat je op tijd het strooizout in huis hebt.

Een zoutstrooier gebruiken

Strooizout kan je natuurlijk gaan strooien met de hand, maar ook met een speciale zoutstrooier. De zoutstrooiers van de Boer Drachten zijn ideaal voor mensen met een grotere oprit. Met de strooiers zorg je er namelijk voor dat het zout op een gelijkmatige manier wordt gestrooid. Heb je nou niet een grote tuin en wil je toch een speciale strooier gebruiken? Dan hebben we ook een Gardena strooier waarmee je ook gemakkelijk kleinere oppervlakken kan bestrooien met strooizout.

De voordelen van ontdooiingskorrels

Naast dat er strooizout in ons ruime assortiment te verkrijgen is, hebben we ook speciale ontdooiingskorrels. De strooikorrels van BSI hebben ten opzichte van het wegenzout vele voordelen. De Boer Drachten zet ze voor je op een rijtje:

  • Je krijgt geen last van zoutvlekken
  • Het is niet schadelijk voor planen en grasranden
  • Geen problemen met de corrosie van de auto, bloembakken, tuinmeubelen, decoratie en andere metalen voorwerpen
  • Het is biologisch afbreekbaar en daarmee niet schadelijk voor het bodemleven
  • Zijn geen gevaar voor in de grond liggende kabels

De strooikorrels van BSI zijn verkrijgbaar in zakken van 8 kg, anders dan de zakken strooizout welke in 25 kg zakken komen.

Strooizout tegen onkruid gebruiken

Strooizout wordt niet alleen gebruikt om sneeuw en ijs te ontdooien. Ook wordt het veel gebruikt tegen onkruid. Onkruid houdt namelijk niet van zout daarom wordt het ook veel gebruikt om de groei tegen te gaan. Om onkruid met zout te bestrijden kan het over de tegels strooien. Ook kan je een oplossing maken met water. Maak de oplossing door 1 kilo zout te mengen met 10 liter water. Let er altijd wel op dat je het mengsel alleen gebruikt op de tegels en niet dat je het over de tuin giet. Alles zal dan worden aangetast door het strooizout.

Strooizout kopen bij de Boer Drachten

Strooizout koop je gemakkelijk online via deboerdrachten.nl. Op onze uitgebreide website vind je de betere keuze voor buiten. Zo helpen we je graag de winter door met de beste winterproducten. Naast het zout hebben we ook een ruim aanbod met strooimiddelen.

Vind je het lastig om zelf online een keuze te maken en heb je hierbij advies nodig? Neem dan telefonisch of per mail contact op met onze klantenservice. Zij staan voor je klaar en helpen je graag. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze winkel. Hier staat ons deskundig personeel voor je klaar en kan je ons uitgebreide assortiment bekijken. Naast het wegenzout hebben wij ook stofzuigers, straatbezems en meer.

Bekijk nu ons uitgebreide assortiment voor diverse reinigingsmiddelen. Wanneer je voor 20:00 uur besteld, heb je vaak morgen het strooizout al in huis.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw