menu
  • excl.
  • incl.
BTW
Trampolines

Trampolines

Een stevige en veilige trampoline zorgt voor zomers lang speelplezier!

Trampolines zorgen als buitenspeelgoed voor uren vermaak en spel vol beweging! Wij bieden veel verschillende vormen, maten, soorten en merken als je een trampoline wil kopen. Ze zijn er voor zowel kinderen als volwassenen. Ook kun je professionele trampolines kopen voor (top)sporters. Veiligheid staat bij ons voorop! Alle modellen voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Koop online en wij bezorgen de trampoline gratis bij je thuis!

Lees meer...

Alles wat je moet weten over trampolines

Steeds meer mensen kopen trampolines, waardoor ze niet meer weg te denken zijn uit Nederlandse achtertuinen. Een trampoline is een constructie met een strakgetrokken vel. Op dit vel kan men springen en trucs doen zoals bijvoorbeeld salto’s. Ze worden gebruikt voor recreatief gebruik en voor de gymnastiek sport. 

Er zijn verschillende vormen en maten waardoor het ook mogelijk is om een trampoline in  een kleine tuin te hebben. Hier lees je alles over de verschillende soorten, maten, merken en de beste trampolines voor jouw situatie!

Waarom een trampoline kopen?

Trampolines vallen vaak erg in de smaak bij kinderen. Dit loopt uiteen van peuters tot pubers. Maar niet alleen kinderen hebben plezier in een potje fanatiek springen! Ze zijn geschikt voor jong en oud. Ook voor volwassenen kan het een mooie manier zijn om te bewegen en plezier te maken! 

Sommige (jong) volwassenen zijn zelfs op zoek naar een professionele trampoline die gebruikt kan worden om op te sporten. Deze varianten zijn vaak extra zwaar en groot. Ze bieden extra stevigheid bij het uitvoeren van bepaalde oefeningen. Bij ons kun je het juiste exemplaar kopen voor alle soorten gebruikers!

Welke vorm kies je? 

Trampolines komen in allerlei verschillende vormen. Welke vorm je koopt is afhankelijk van de plek waar je de trampoline neer wil zetten en waar je het voor wil gaan gebruiken. Want naast dat de trampolines er anders uitzien, heeft de vorm ook effect op het springen. Wij bieden de meest voorkomende vormen aan: rond, rechthoekig en ovaal. Graag leggen wij de eigenschappen van iedere vorm aan je uit.

Ronde trampolines

Ronde trampolines zijn de meest voorkomende varianten in de Nederlandse tuinen. Dit komt door de vele voordelen die dit heeft. Door de ronde vorm is het namelijk de meest veilige variant!

Door de vorm en het feit dat de trampoline overal dezelfde veerspanning heeft, spring je automatisch gemakkelijker en meer naar het midden. Je wordt als het ware naar het midden getrokken. Doordat je veel in het midden springt heb je ook veel springruimte.

Rechthoekige trampolines

Een rechthoekige trampoline heeft een strakkere look. Er wordt vaak voor een rechthoekige variant gekozen op moment dat men een moderne of juist iets kleinere tuin heeft. Dit model neemt namelijk ook minder ruimte in beslag. 

Maar het grootste verschil zit hem in de spring ervaring. Rechthoekige varianten worden namelijk vaak gekozen omdat je meer controle hebt over de sprongen die je maakt. Daarom worden er ook rechthoekige trampolines gebruikt door professionele springers. Voor kleine kinderen en onervaren springers raden wij op het gebied van veiligheid sneller een ronde of ovalen variant aan. 

Ovalen trampolines

Het is misschien wel de minst voorkomende vorm trampoline. Toch zou je kunnen zeggen dat ovalen trampolines de voordelen van de ronde en rechthoekige varianten combineert. Met een ovalen model heb je een groot springvlak waarbij de veerspanning op alle plekken gelijk is. Hierdoor word je dus wederom automatisch naar het midden gedreven en is dit dus ook een veilige variant voor bijvoorbeeld jonge kinderen.

Wat is het verschil tussen inground en flatground trampolines? 

Een trampoline kun je op verschillende manieren in je tuin zetten. Je kan uiteraard gaan voor de standaard manier, namelijk op poten op een vlakke ondergrond. Maar steeds meer mensen kiezen voor een inground of flatground trampolines. Het verschil tussen de twee leggen we hier uit! 

Inground trampolines (ingegraven)

Inground trampolines kopen veel mensen omdat ze minder opvallen in de tuin. Er komt maar een klein gedeelte boven de grond uit en is daardoor heel makkelijk te betreden. Ook is het hierdoor extra veilig om erop te springen. 

Wij raden het niet aan om een staande trampoline in te graven. De poten van een staande variant zijn namelijk hoger en ze zijn er gewoonweg niet voor ontworpen om op deze manier de benodigde stevigheid te bieden.

Flatground trampolines (flat to the ground)

Bij flatground trampolines is zelfs het frame ingegraven! Hierdoor ligt het springvlak gelijk aan de grond. Er is dus geen sprake van een instaphoogte en is hiermee dus ook de meest veilige hoogte. Door de naadloze aansluiting met de tuin, ziet dit er ook extra strak uit!

Wat zijn de beste trampoline merken?

Wij verkopen enkel trampolines van hoge kwaliteit die stuk voor stuk voldoen aan de Europese kwaliteitsnormen voor veiligheid. Wij bieden daarom uitsluitend producten aan van drie van de grootste en meest betrouwbare merken.

Salta trampolines

Met een Salta trampoline kies je voor een veiligheid en degelijkheid. Wij hebben een groot Salta assortiment voor elke tuininrichting. Ons aanbod bevat onder andere de populaire modellen Salta Premium Black Edition, Salta First Class en Premium Ground en Junior. Een deel van deze modellen is ook verkrijgbaar als inground trampoline. 

Exit trampolines

Exit trampolines bieden modellen voor ieder budget en iedere tuin. Ook met een Exit trampoline heb je keuze uit een staand of inground model. Het uitgebreide aanbod in kleur, vorm en accessoires zorgt dat ze geschikt zijn voor vrijwel iedere tuin! Denk hierbij aan modellen als Silhouette, Elegant, Dynamic en PeakPro.

BERG trampolines

Eén ding is zeker, kies je voor Berg trampoline dan kies je voor kwaliteit en veiligheid! Wij hebben een breed BERG assortiment, onderverdeeld in verschillende groepen. Zo heb je niet alleen keuze uit staande en inground modellen maar ook flatground modellen. Populaire modellen zijn de Favorit, Champion en Elite.  

Game on Sports trampolines

Op de Game on Sports trampolines blijf je spelen. Al meer dan 10 jaar staat het merk garant voor veel buitenspeelplezier. Tel daarbij ook nog eens op dat de prijzen voordelig zijn.  "Game On, Let's Play"

Veiligheid boven alles! 

Zoals eerder gezegd staat de veiligheid van alle springers bij ons boven alles. Alle trampolines uit ons assortiment voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Zo worden er materialen gebruikt die veilig zijn en weerbaar zijn tegen stoten en alle weersomstandigheden. Hierbij een kleine greep uit ons assortiment om jou en jouw kinderen te waarborgen en te vergroten.

Trampoline veiligheidsnetten

Om extra veiligheid te garanderen en te voorkomen dat iemand van een trampoline af kan vallen kan je een veiligheidsnet gebruiken. Sommige varianten zijn standaard al uitgerust met een veiligheidsnet. Dit staat dan duidelijk bij de productomschrijving vermeld. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het mogelijk om een afzonderlijk veiligheidsnet te kopen. Veiligheidsnetten kunnen extra veiligheid bieden voor alle soorten trampolines.

Trampoline trappen

Op het moment dat je kiest voor een staande trampoline is het verstandig om hierbij ook een trap aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat je er op een gemakkelijke en veilige manier op en af kan. Ons aanbod bestaat uit trappen met 1, 2 en 3 treden. De meeste trappen zijn op alle modellen en merken te bevestigen. Het belangrijkst is dat de trap past bij de hoogte van je trampoline.  

Trampoline beschermranden

Een trampoline beschermrand in een rand die gespannen wordt om het bovenste deel van het frame (rondom het springvlak). Deze rand dekt de springveren af en zorgt voor veel extra veiligheid. Hoe dikker de rand hoe meer veiligheid het geeft bij eventueel vallen. Bij het uitzoeken van een beschermrand is het belangrijk om goed op de afmetingen te letten.

Trampoline afdekhoezen

Om te zorgen dat de kwaliteit van trampolines zo hoog mogelijk blijft, kan je gebruik maken van een afdekhoes. Een afdekhoes wordt gespannen over het bovenste gedeelte van de trampoline. Deze hoes beschermt tegen alle weersomstandigheden.

Welk formaat trampoline is geschikt voor mij? 

Zoals eerder gezegd zijn er verschillende formaten trampolines verkrijgbaar. Welk formaat je koopt is voornamelijk afhankelijk van de hoeveelheid ruimte wat je hebt en waar je de trampoline voor gebruikt wordt.

Breed assortiment met diverse afmetingen 

Een trampoline kopen? Denk eerst goed na over de afmetingen. Bij De Boer Drachten hebben we een passend model voor iedereen. 

Op moment dat je een grote tuin hebt of bijvoorbeeld meerdere kinderen hebt die tegelijkertijd willen springen dan kan je de keuze maken voor een groter model. Ook mensen die trampolines gebruiken voor professionele sport hebben vaak een grote variant nodig om alle oefeningen op te kunnen doen. 

Heb je een kleine tuin of heb je slecht een klein kind wat er gebruik van gaat maken, dan is een kleinere variant ook een prima keuze. 

Het kan zijn dat je vanwege de ruimte die er beschikbaar is op zoek bent naar een specifieke maat. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende maten trampolines. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Meest voorkomende maten trampolines

Hierbij een overzicht van de meest voorkomende afmetingen voor trampolines die je bij ons kunt kopen. Naast deze afmetingen verkopen we nog meer verschillende afmetingen. Door middel van het filter op onze website kan je gemakkelijk naar het gewenste formaat zoeken.

Type trampoline Beschikbare afmetingen
Ronde trampolines 140cm, 200cm, 244cm, 270cm, 305cm, 330cm, 366cm, 430cm
Rechthoekige trampolines 153 x 214cm, 214 x 305cm, 220 x 330cm, 244 x 366cm, 244 x 427cm, 305 x 519cm
Ovalen trampolines 350cm, 470cm, 520cm

 

Trampoline onderdelen

Zoals gezegd verkopen we diverse onderdelen voor trampolines die de veiligheid vergroten of reparaties mogelijk maken. Denk hierbij aan beschermranden, afdekhoezen, veiligheidsnetten en ladders. Maar ook losse poten, springdoeken en veren zijn bij ons los verkrijgbaar. Op deze manier kan je nog langer genieten van je trampoline! 

Bestel nu je trampoline bij De Boer

Het kopen van je trampoline doe je eenvoudig en snel bij De Boer. Bij De Boer bezorgen wij alle trampolines gratis bij je thuis. Als je vandaag vóór 16:00 je bestelling plaatst, kun je morgen al springen op je gloednieuwe trampoline. Betaal je liever achteraf? Geen enkel probleem. Haal je je bestelling liever zelf op? Ook dat kan al vanaf 2 uren na het plaatsen van de bestelling! Mocht je bestelling toch niet zijn wat je ervan verwacht had, dan kun je deze zonder problemen binnen 14 dagen je bestelling retourneren. 

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op. Als je al weet wat je wil kun je direct één van onze trampolines kopen, dan zorgen wij voor een snelle levering!


 

Eigen werkplaats
Eigen werkplaats
Met 7 gespecialiseerde monteurs
Online bestellen
Online bestellen
24 uur per dag, 6 dagen per week
Kwaliteitsproducten
Kwaliteitsproducten
Meer dan 250 A-merken
Persoonlijke service
Persoonlijke service
Al meer dan 85 jaar!
Bezorgservice
Bezorgservice
Binnen NL gratis vanaf 75 euro
Grootverbruikers
Grootverbruikers
Met aantrekkelijke staffelkortingen
De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw