menu
 • excl.
 • incl.
BTW
Zwembad onderhoud

Zwembad onderhoud

Goed zwembad onderhoud bevorderd het behoud van het zwembad, maar zorgt ook voor meer zwemplezier.  Dit begint bij een zwembadpomp en eindigt met een schepnet voor het verwijderen van het drijvende vuil. Het onderhoud is ter behoud van het zwembad, maar het zorgt ook voor meer zwemplezier. Je wilt namelijk niet in troebel water zwemmen waar jij en je kinderen of vrienden ziek van kunnen worden. In het assortiment van De Boer vind je alles wat je nodig hebt voor het beste zwembad onderhoud.

Lees meer...

Wat heb ik nodig voor zwembad onderhoud?

De hoeveelheid middelen, gereedschappen of machines die je kunt gebruiken voor het onderhoud van je zwembad is enorm. Zwembadpompen zijn essentieel als het gaat om zwembad onderhoud aangezien die ervoor zorgen dat het water constant wordt gefilterd. Alleen een filterpomp is niet genoeg. Zo zijn er ook reinigingsmiddelen om het water te reinigen en kun je met bepaalde meetinstrumenten een aantal waardes van het water meten. Bij De Boer ben je aan het juiste adres voor niet alleen deze soorten van zwembad onderhoud, maar nog veel meer zoals:

 • Schepnetten
 • Zwembadstofzuigers
 • Chloortabletten en chloordrijvers
 • Borstelreinigers
 • Reparatiesets
 • pH onderhoudsproducten

Zwembad borstelreinigers

Voor het zwembad onderhoud heeft de Boer Drachten ook verschillende borstels in haar aanbod. Met zwembad borstelreinigers zorg je ervoor dat aanslag op de bodem of de zijkant eenvoudig met de hand kunt verwijderen. Met de borstels zorg je ervoor dat de bodem en randen goed schoon blijven waardoor het zwembadwater minder snel troebel wordt. De borstels zijn verkrijgbaar met of zonder steel, maar ook in een zwembad onderhoudsset. Het onderhoud van je zwembad wordt makkelijker met de borstels van De Boer. De borstels kunnen gemakkelijk hoekjes en moeilijk bereikbare oppervlaktes reinigen. Ontdek ons complete assortiment met zwembad borstelreinigers via onze website op de zwembad onderhoud pagina!

Schepnet voor je zwembad

Grof vuil dat door de wind in het zwembad is beland is gemakkelijk te verwijderen met een zwembad schepnet. In ons assortiment vind je een ruim aanbod met verschillende soorten schepnetten. Zo zijn ze verkrijgbaar in verschillende vormen en groottes waarbij de netspanning ook kan variëren. Er zijn zwembad schepnetten die speciaal ontworpen zijn voor het vuil dat onderwater zweeft, maar ook voor vuil dat drijft op het wateroppervlakte. Bekijk ook onze afdekzeilen die naast een zwembad schepnet het vuil buiten het zwembad kunnen houden. De afdekzeilen zorgen er ook voor dat je minder vaak aan zwembad onderhoud hoeft te doen. 

pH waarde zwembadwater

De term pH waarde is onlosmakkelijk verbonden aan het zwembad onderhoud. Onderhoud aan het zwembadwater begint met een goede pH waarde van de zwembad. Het water van je zwembad bestaat uit een aantal waardes waaronder de pH waarde, die zorgt voor schoon en helder water. Een goede pH waarde ligt tussen de 7,2 en de 7,6. Met de teststrips of digitale meter van De Boer kun je de pH waarde snel en eenvoudig meten. Wanneer het zwembadwater geen goede pH, of te wel zuurgraad heeft, kun je dit verhogen met pH plus of verlagen met pH min. Bestel je pH waarde producten snel via onze website en je kunt morgen al de pH waarde van je zwembad verhogen of verlagen.

Zwembadreiniging

In het assortiment met producten voor zwembadreiniging vind je allerlei middelen om jouw zwembad zo goed mogelijk te kunnen onderhouden. Zwembad reinigen kan op verschillende manieren met verschillende middelen. Hieronder zijn een aantal zwembad onderhoudsproducten op een rij gezet die de kwaliteit van het water verbeteren:

 • Vlokmiddelen
 • Zwembadzout
 • Anti-alg
 • Desinfectiemiddelen
 • Chemicaliën
 • Filter cleaners
 • Randreinigers
 • Schoonmaaksets

Zwembad meetinstrumenten

Zwembadwater heeft een aantal eigenschappen die eenvoudig gemeten kunnen worden door middel van zwembad meetinstrumenten. Deze instrumenten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten die verschillende waardes kunnen meten. Zo zijn teststrips die waardes kunnen meten als: pH waarde, chloor, alkaliteit en cyaanzuur. Daarnaast vind je in ons assortiment ook thermometers om de temperatuur van het water te meten. Bekijk ons assortiment via onze website en ontdek ook onze digitale meetinstrumenten voor het beste zwembad onderhoud.

Zwembad chloortabletten

Chloor is een van de bekendste manieren om je zwembad schoon te houden. Na het meten van het chloorgehalte van je zwembad kun je gebruikmaken van zwembad chloortabletten. Deze tabletten stop je in een chloordrijver die je vervolgens in het water zet. De chloortabletten zullen oplossen waardoor het water gedesinfecteerd wordt. Chloor is onmisbaar als het gaat om zwembad onderhoud en het is zeer belangrijk om dit regelmatig te meten met onze meetinstrumenten. Onze chloortabletten en chloordrijvers zijn  direct uit voorraad leverbaar.

Zwembad reparatiesets

Nadat je een zwembad meerdere jaren hebt gebruikt kan het voorkomen dat het beschadigt of lek raakt. Een zwembad reparatieset is hiervoor de perfecte oplossing. In ons assortiment met reparatiesets vind je producten die je helpen bij het dichtmaken van een lek, maar ook sets voor het frame van je zwembad. Bekijk goed welke artikelen compatibel zijn met jouw zwembad, zodat het zwembad weer optimaal gebruikt kan worden!

Zwembadstofzuigers

Voor het zwembadonderhoud kun je ook gebruikmaken van zwembadstofzuigers. Deze waterzuigers kunnen worden aangesloten op een zwembad pomp. Na het aansluiten ga je met de zuiger over de bodem heen en die zorgt ervoor dat de bodem wordt gereinigd.  De waterzuigers van De Boer Drachten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten van diverse merken. Het type zwembadstofzuiger dat je nodig hebt hangt af van het formaat en soort zwembad dat je in je tuin hebt staan. Het is belangrijk om een passende zwembadstofzuiger te kiezen voor het beste onderhoud aan je zwembad!

Zwembad onderhoudsproducten kopen

Zwembad onderhouden kan op veel verschillende manieren en is geen gemakkelijke opgave. Als je niet weet welke artikelen je moet aanschaffen voor het zwembad onderhoud kun je altijd contact opnemen. Onze deskundigen zijn telefonisch en per mail bereikbaar en zullen je het beste advies geven. Daarnaast ben je ook altijd welkom in onze winkel om onze onderhoudsartikelen te bekijken.

Via onze website kun je eenvoudig de verschillende manieren van onderhoud vergelijken. Als je vandaag bestelt, kun je morgen al aan de slag met het onderhoud van je zwembad!

Eigen werkplaats
Eigen werkplaats
Met 7 gespecialiseerde monteurs
Online bestellen
Online bestellen
24 uur per dag, 6 dagen per week
Kwaliteitsproducten
Kwaliteitsproducten
Meer dan 250 A-merken
Persoonlijke service
Persoonlijke service
Al meer dan 85 jaar!
Bezorgservice
Bezorgservice
Binnen NL gratis vanaf 75 euro
Grootverbruikers
Grootverbruikers
Met aantrekkelijke staffelkortingen
De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw