menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Chloortabletten zwembad kopen?

Chloortabletten zwembad

Chloortabletten voor je zwembad zijn een eenvoudige manier om je zwembad schoon en veilig te houden! Door chloortabletten in je zwembad te gebruiken, zorg je dat je zwembad gedesinfecteerd wordt. Door een chloortablet in je zwembad te gebruiken, houd je je zwembad water helder en schoon. Chloor dood algen en neutraliseert oliën, bacteriën en vetten.

Lees meer...
21 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Chloortabletten zwembad

Chloortabletten voor je zwembad zijn een eenvoudige manier om je zwembad schoon en veilig te houden! Door chloortabletten in je zwembad te gebruiken, zorg je dat je zwembad gedesinfecteerd wordt. Door een chloortablet in je zwembad te gebruiken, houd je je zwembadwater helder en schoon. Chloortabletten in het zwembad doden algen en neutraliseert oliën, bacteriën en vetten. 

Chloortabletten

Chloortabletten is de meest populaire manier om chloor aan je zwembad toe te voegen. Wie een schoon zwembad wil, wordt aangeraden om gebruik te maken van zwembad chloortabletten. Het is geen uitzondering dat allerlei bacteriën, algen, vetten en andere viezigheden in het water van je zwembad terecht komen. Je ontkomt er bijna niet aan dat er viezigheid in je zwembadwater terecht komt. Dit gebeurt namelijk al snel wanneer het zwembad gebruikt wordt, of wanneer het regent.

In vies zwembad water zwemmen kan erg schadelijk zijn. Daarom kiezen veel mensen er voor om gebruik te maken van chloortabletten. Door chloortabletten toe te voegen aan je zwembad, voorkom je deze opbouw van algen, bacteriën, vetten en andere viezigheden, en blijft je zwembadwater mooi helder en schoon. 

Chloorshock

Chloorshock is een andere vorm van zwembadchloor die wij bij de Boer aanbieden. Chloortabletten gebruik je om de chloorwaarde van je zwembad op peil te houden. Chloorshock gebruik je juist om de chloorwaarde van je zwembad op peil te brengen. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je je zwembad net na de winter hebt opgezet, of nieuw water in je zwembad hebt toegevoegd. 

Chloordrijver

Een chloordrijver is een van de meest eenvoudige, en daarom ook meest voorkomende manieren om chloortabletten aan je zwembad toe te voegen. De naam zegt het al: een chloordrijver drijft in het zwembad. Via de opening aan de bovenkant van de drijver kun je chloortabletten voor je zwembad toevoegen. Door openingen aan de onderkant van de chloordrijver, verspreid er een geleidelijke hoeveelheid chloor voor langere tijd.

De Boer biedt een ruim assortiment aan chloordrijvers. Hierdoor hebben wij voor elk opblaas-, opzet,- of opbouw zwembad de juiste chloordrijver. 

Chloor zwembad

Er zijn ook andere manieren om chloortabletten aan je zwembad toe te voegen. Wanneer je een zwembad skimmer hebt kun je er voor kiezen om hier je zwembad chloor of chloorshock aan toe te voegen. Plaats eenvoudig je zwembadchloor naar keuze in het skimmermandje. De aanzuiging van het filter zal er voor zorgen dat de chloor in het zwembad terecht komt.

Chloortabletten voor in een opblaasbare spa    

Chloortabletten voor een opblaasbare spa zijn ook een aanrader. Wanneer je gebruik maakt van je bubbelbad wil je natuurlijk zo ontspannen mogelijk zijn. Daarom wil je natuurlijk dat je opblaasbare spa zo schoon mogelijk is. Voor je spa’s gelden over het algemeen hetzelfde als voor je zwembad. Wel is het belangrijk om te onthouden dat chloor je spa kan aantasten. 

Zwembad chloor meten

Het is erg belangrijk om je zwembad chloor regelmatig te meten. Om de waarde van je zwembad chloor te meten heeft De Boer een heel assortiment aan chloor meters. Over het algemeen wordt er aangeraden je zwembad chloor waardes 1 tot 2 keer per week te meten. De gewenste chloorwaarde van je zwembad ligt tussen de 0,5 & 1,5 ppm (mg/l). Hierbij is 0,5 ppm (mg/l) voor binnenbaden, en 1,5 ppm (mg/l) voor buitenbaden. 

Om chloor goed te laten werken, moet de pH waarde van je zwembad tussen de 7.2 en 7.6 liggen. Om deze waarde te meten heeft De Boer een assortiment aan pH meters. Ook om de pH waardes te veranderen heeft De Boer verschillende pH poeders.

Hoeveel chloor in zwembad?

Voor je begint met het toevoegen van chloor wil je natuurlijk weten hoeveel chloor in je zwembad moet. Het is niet altijd even makkelijk, maar wel erg belangrijk dat je genoeg, maar ook zeker niet te veel chloortabletten of chloorshock toevoegt aan je zwembad. 

Op de verpakkingen van de meeste chloortabletten voor je zwembad staat duidelijk aangegeven hoeveel je moet gebruiken. Het advies van De Boer is dan dus ook: gebruik de aanwijzingen op de verpakking. 

Chloor zwembad gezondheid

Waar veel mensen aan denken bij chloor in hun zwembad is hun gezondheid. Dit is niet geheel onterecht. Wanneer je de juiste dosering chloortabletten in je zwembad hebt, is het niet schadelijk. Dit kan natuurlijk wel voor verschillen per persoon. Er zijn ook mensen die allergisch zijn voor chloor. Als jij of iemand anders die het zwembad gaat gebruiken allergisch of gevoelig is voor chloor, is dit iets waar je rekening mee moet houden.

Ook bij een te grote hoeveelheid chloor kan het schadelijk zijn. Bij een te hoge dosering chloor tabletten kun je bijvoorbeeld rode ogen, een branderig gevoel aan je huid, irritatie op de luchtwegen of verkleuring van haren of zwemkleding krijgen. Daarom is het belangrijk dat je de juiste hoeveelheid chloor gebruikt in je zwembad. 

Soorten chloor

Het is ook verstandig om rekening te houden met de verschillende soorten chloor die je kunt gebruiken voor je zwembad. Je hebt twee varianten: gestabiliseerd chloor en niet gestabiliseerd chloor. 

Gestabiliseerd chloor is een versie van chloor die langzamer, maar ook voor langere tijd werkt. Niet gestabiliseerd chloor werkt een stuk sneller dan gestabiliseerd chloor, maar gaat dus ook minder lang mee.

Gebruik alleen zwembad chloor

Het is erg belangrijk dat er aan zwembaden alleen daarvoor bedoeld zwembad chloor wordt gebruikt. Chloor heb je natuurlijk ook in de vorm van schoonmaak chloor. Dit chloor is niet geschikt voor het gebruik in zwembaden. Controleer daarom voordat je chloor toevoegt aan je zwembad of het duidelijk aangegeven staat op de verpakking. 

Chloortabletten voor zwembad kopen

Ben je op zoek naar chloortabletten? Zwembad en opblaasbare spa’s hebben naast een pomp ook nog steeds chloor nodig. De chloortabletten voor in je zwembadwater koop je makkelijk online bij De Boer Drachten. In ons ruime assortiment vind je de chloortabletten voor in jouw chloordrijver. Wanneer je vandaag je bestelling doorgeeft, dan bezorgen wij het morgen al bij je thuis. Heb je nog vragen over de aankoop? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan 6 dagen in de week telefonisch en per mail voor je klaar. 

Wil je liever langskomen? Je bent van harte welkom in onze winkel waar ons deskundige personeel voor je klaar staat. Wacht niet te lang en bestel de chloortabletten, zwembad plezier gegarandeerd!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw