menu
  • excl.
  • incl.
BTW

De pH waarde van zwembadwater reguleren?

pH waarde zwembadwater

pH waarde zwembadwater

De pH waarde van je zwembad is dé basis voor helder en schoon zwembadwater. Zwembadwater bestaat uit een aantal waarden waaronder de pH-waarde, chloorwaarde, alkaliteit en hardheid van water. Bij De Boer Drachten vind je alle pH regulatie middelen voor een perfecte aanpassing van de ph waarde van zwembadwater. De optimale waarde van de pH zuurgraad is tussen de 7,2 en 7,6. Zonder een juiste zuurgraad ofwel de pH van je zwembadwater werkt het chloor niet goed en kan je water vervelend groen worden. Meet daarom regelmatig de waarde met teststrips of met een digitale meter. Is je pH-waarde te hoog of te laag? Voeg dan ph+ of pH- poeder toe voor een juiste pH waarde van je zwembadwater.

Lees meer...
15 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

pH-waarde zwembadwater meten. Hoe vaak?

De pH waarde van je zwembadwater wil je graag sprankelend, kraakhelder en schoon hebben wanneer je een duik wilt nemen. Meet daarom regelmatig de waterkwaliteit van je zwembadwater doormiddel van testrips, testsets of digitale meters. Welke handeling past bij je gemeten waarde zie je hieronder.

Waarde Uitleg
< 6,8 Dit is te laag. Verhoog de pH-waarde
6,8 Dit is de laagst mogelijke waarde voor zwembaden. Wij adviseren je pH-waarden te verhogen.
7,2 Dit is de ideale waarde
7,8 Dit is de hoogst mogelijke waarde
> 7,86 Dit is te hoog. Wij adviseren de pH-waarden te verlagen
 

Bij een waarde van 7,0 noemen we het zwembadwater neutraal. Bij een pH hoger dan 7,0 is het zwembadwater alkalisch en bij een waarde minder dan 7,0 is het water zuur. De Boer Drachten is specialist in zwembaden en helpt je graag voor een juist advies bij het aanpassen van de pH waarde van zwembadwater.

Alkaliniteit en pH waarde in zwembadwater

De pH waarde van je zwembad en de alkaliniteit waarde zijn nauw met elkaar verbonden. Zorg voor een juiste alkaliteit waarde tussen de 100 en 150 ppm. Dit voorkomt dat je overbodige chemie moet gebruiken om tot een juiste chloorwaarde en pH-waarde te komen. Bekijk de TAC plus middelen van De Boer Drachten om je alkaliteit niveau te verhogen.

pH waarde zwembadwater verhogen of verlagen

Is je pH waarde van je zwembadwater te hoog of te laag dan kan je deze verhogen met pH plus of verlagen met pH min producten. Bij De Boer Drachten vind je kwalitatieve producten voor de onderhoud van zwembadwater van o.a. Poolpower, Summer fun en BSI. 

Dosering van pH, bereken de inhoud van zwembadwater

Nu je de pH waarde van je zwembad hebt gemeten is het verstandig om inhoud van je zwembad te berekenen om een juiste dosering van je pH product toe te kunnen voegen. Voor (grote) opzetzwembaden kun je eenvoudig door middel van de onderstaande berekeningen de inhoud van je zwembadwater te bepalen:

  • Rechthoekig zwembaden:  lengte x breedte x diepte 
  • Ronde zwembaden:  diameter x diameter x diepte x 0,78
  • Ovale zwembaden: grootste lengte x grootste breedte x diepte x 0,89

Vaak kan je er vanuit gaan dat 0,1 kg pH middel (pH+ of pH-) voldoende is om de pH waarde van 10.000 liter met ongeveer 0,2 aan te passen. Bekijk altijd de verpakking van het product voor een juiste toepassing van pH in zwembadwater.

pH waarde middelen kopen voor zwembadwater?

Ben je op zoek naar middelen om de pH waarde van zwembadwater aan te passen? Bij De Boer Drachten koop je alle pH regulatie producten voor zwembaden. Voor 23:00 besteld is morgen in huis! Neem voor vragen gerust contact op met 0512-518205 of mail naar info@deboerdrachten.nl. Bekijk hier alles voor de pH waarde van zwembadwater.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw