menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Zwembadreiniging kopen?

Zwembadreiniging

Zwembadreiniging is nodig voor elk zwembad dat in de tuin wordt opgezet. Zowel een opbouw-, opzet- als opblaaszwembad  moet op tijd worden schoongemaakt. Je wil zelf samen met je kinderen natuurlijk kunnen genieten van een schoon zwembad. Het zwembad reinigen kan op verschillende manieren. De Boer Drachten heeft verschillende schepnetjes, schoonmaaksets en nog meer producten in haar assortiment om jouw te helpen. Bekijk nu ons uitgebreide aanbod met producten voor een goede zwembadreiniging.

Lees meer...
47 artikelen gevonden
Sorteer op:
Aqua pur Geuressence 250 ml
Aqua pur Geuressence 250 ml
vanaf  € 22,72 (per stuk)
Vergelijken (0)

Zwembadreiniging: deze producten heb je nodig!

Er zijn erg veel verschillende zwembadreiniging producten op de markt verkrijgbaar. Hierdoor kan het zijn dat je even niet meer weet welk middel om je zwembad te reinig nodig hebt. Wij helpen je graag op weg bij het verkrijgen van stralend helder zwembadwater.

Zwembadzout

Zwembadzout is jodiumvrij en daarmee ideaal voor het gebruik in zwembaden welke ook een zoutwatersysteem hebben. Voor in de zwembaden is het belangrijk om te werken met jodiumvrij zout. Zit er wel jodium in het zout? Dan kleurt je zwembadwater geel en helpt het juist niet als zwembadreiniging!

Anti-alg middelen

Bij een goede zwembadreiniging hoort ook een middel tegen algen, een anti-alg. Heb je groen zwembadwater? Dan heb je helaas last van algenaanslag, bijvoorbeeld tegen de rand van je opzetzwembad. Naast een anti-alg middel is het bij een groen zwembad ook belangrijk om te kijken naar een goede pH waarde. Met de juiste meetinstrumenten kom je er gemakkelijk achter wat voor type reiniging jouw zwembad precies nodig heeft.

Vlokkenmiddel

Zelfs wanneer je meerdere reinigingsmiddelen hebt gebruikt om het zwembad te reinigen, kan het voorkomen dat er toch nog vuildeeltjes in het water blijven rondzweven. Denk hierbij aan make-up resten, zweetdeeltjes en ander onzichtbaar vuil. Een vlokmiddel zorgt er voor dat deze vuildeeltjes aan elkaar kleven en filterbaar worden. Zo kunnen ze door het zwembadfilter worden opgevangen en wordt de zwembadreiniging nog grondiger.

Een metaal- en kalk verwijderaar

Het kan voorkomen dat er metaalionen van ijzer, koper, calcium en andere metalen in het zwembadwater zitten. Deze metaalionen zorgen voor verkleuringen van het water en afzettingen op de wand en de bodem. Een speciale metaal- en kalkverwijderaar voorkomt beide en zorgt er ook voor dat het zwembadwater minder hard is.

Vinyl en plastic reiniger

Wanneer je een opblaaszwembad of opzetzwembad hebt welke gemaakt is van vinyl of kunststof, is een speciale reiniger hiervoor aan te raden. De zwembadreiniging voor vinyl en plastic zorgt er voor dat je alles van vinyl of kunststof ook grondig kan schoonmaken. Zo gaat ook je opblaaszwembad een stuk langer mee!

Power pool shock gebruiken

Een manier om je zwembad te reinigen is doormiddel van het toedienen van een pool shock. Een pool shock Een power pool shock gebruik je om het chloorgehalte in het zwembadwater te verhogen. Door het gebruik van een zwembadmeetinstrument weet je zeker of je zwembad baat heeft bij het gebruiken van een shock of niet.

Hoe vaak zwembad reinigen?

Zwembadreiniging is niet voor iedereen een pretje. Het neemt zeker wanneer er sprake is van groen zwembadwater best wat uurtjes in beslag. Beter is om regelmatig het zwembad te reinigen en goed te letten op de alg vorming. Wel is het aan te raden om wekelijks je zwembad te reinigen. Bij reinigen kan je denken aan het verwijderen van de bladeren uit het zwembad met een schepnet.  Vergeet ook niet regelmatig de randen van het zwembad schoon te maken met een borstel. Voor het seizoen start is het van belang om grondiger onderhoud te doen, zeker wanneer je zwembad het hele jaar in de tuin staat. De zwembadreiniging is dan intensiever en kan bedoeld zijn om de tac waarde zwembad juist te krijgen.

Welke waarden zijn belangrijk bij zwembadreiniging?

Er zijn verschillende waardes van belang wanneer je schoon zwembadwater wil hebben. Deze waardes meet je met de meetinstrumenten welke wij aanbieden. De volgende waardes zijn belangrijk bij het zwembadwater.

TAC waarde zwembad

De TAC waarde van je zwembad geeft aan wat de concentratie van carbonaten en bicarbonaten is. De TAC , ook wel alkaniteit genoemd, beschermen de pH waarde in het zwembad. Ze vangen grote schommelingen op. De pH waarde is namelijk makkelijk beïnvloedbaar door het weer maar ook door foutief gebruikte hoeveelheden van chemicaliën. De TAC waarde in een zwembad mag schommelen tussen de 100 en 150 mg/l.

pH waarde zwembad

De pH waarde geeft de zuurtegraad van het zwembadwater aan. Zonder een goede pH waarde werkt het chloor niet goed en zal je zwembadwater groen kleuren. Wil je geen intensieve zwembadreiniging doen midden in de zomer, dan is het van belang om de pH waarde altijd goed in de gaten te houden. Zorg er daarom ook altijd voor dat de pH waarde tussen de 7,0 en 7,6 ligt. Ligt de waarde boven de 7,6 dan moet je de pH verlagen van het zwembadwater. Is de waarde van de pH lager dan 7? Dan moet de je de pH van het zwembad juist verhogen.

De hardheid van het water

In Nederland maken we gebruik van leidingwater om de zwembaden te vullen. Water dat gewoon uit de tapkraan komt heeft een bepaalde hardheid. Met de hardheid van het zwembadwater wordt er gemeten hoeveel kalk er precies in je zwembadwater zit. Wanneer het kalkgehalte te hoog is heeft het als gevolg dat de zwembadwanden, filters en andere installaties een kalklaag kunnen krijgen. De ideale waarde van kalk ligt tussen de 250 en 500 PPM.

Cyaanzuur

Cyaanzuur komt in je zwembadwater door het gebruik van chloortabletten of granulaat. Cyaanzuur is aan deze producten toegevoegd om de chloorproducten te stabiliseren. Deze stabilisatie zorgt er voor dat het chloor niet wordt afgebroken door Uv-licht. Wanneer het cyaanzuur onder de 20 mg/L bevindt zal je geen problemen ervaren. Is het cyaanzuur boven de 70 mg/L dan moet het wel gecorrigeerd worden.  Chloor verliest boven deze waarde namelijk de desinfecterende werking waar met zwembadreiniging juist voor gezorgd moet worden.

Producten voor zwembadreiniging van bekende merken

Bij De Boer Drachten vind je verschillende zwembad reinigingsets voor het schoonmaken van je zwembad. Deze producten zijn van merken met een goede prijskwaliteit verhouding. Het zijn merken welke al jaren zijn te vinden in ons aanbod van producten voor zwembadreiniging. Denk hierbij aan de producten van BSI, Power Pool en Summer Fun. Er zijn ook verschillende startsets voor zwembad reiniging verkrijgbaar.

Producten voor zwembadreiniging kopen

Producten voor zwembadreiniging koop je bij De Boer Drachten. Wij hebben een uitgebreid assortiment met reinigingsproducten welke ruim op voorraad zijn. Wees goed voorbereid en bestel nu alvast de producten of een starters set zodat het hele zwembadseizoen het water van jouw zwembad helder blijft! Vergeet ook niet om naast de zwembad schoonmaak producten meetinstrumenten te kopen. Zo weet je precies welke chemicaliën nodig zijn om je zwembadwater schoon en helder te krijgen.

Op onze website kan je gemakkelijk de producten met elkaar vergelijken. Veel van de producten komen in verschillende liter verpakkingen. Vind je het lastig om een keuze te maken tussen de producten welke wij aanbieden? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden via de telefoon of per mail.

Bekijk je liever ons uitgebreide assortiment met zwembadreiniging producten in het echt? Dat kan! Je bent van harte welkom om langs te komen in onze vestiging aan de Jade in Drachten. Bekijk ook gelijk onze andere zwembadproducten in onze winkel. Heb je vragen? Ons deskundig personeel staat voor je klaar om je te adviseren bij je aankoop.

Wacht niet te lang en bestel vandaag nog de producten om de TAC waarde, pH waarde en alkaniteit van je zwembadwater te verbeteren. Hierbij geldt vaak, wanneer je vandaag de bestelling voor 20:00 door geeft, dan heb je alles morgen al in huis! Verzenden is bij ons meestal gratis wanneer je order een bestelwaarde heeft van boven de 75 euro. Daar onder betaal je slechts 5 euro verzendkosten. Wacht niet te lang en bestel nu de producten voor zwembadreiniging.  

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw