menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Zwembad Ondergrond kopen? -Bestel nu!

Zwembad ondergrond

Niet te vergeten bij het opzetten van je zwembad is een goede zwembad ondergrond. Zwembad tegels, grondzeilen, of kunstgras verkleinen niet alleen de kans op schade en schimmel aan je zwembad, maar zorgen ook voor een langere levensduur. De Boer Drachten heeft daarom naast opzet-, opblaas-, en opbouwzwembaden ook een ruim assortiment aan zwembadtegels en grondzeilen!

Lees meer...
10 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Waarom gebruik je een zwembad ondergrond?

Er zijn heel wat redenen om een zwembad ondergrond te gebruiken wanneer je je zwembad opzet.

In elke tuin liggen wel steentjes, takjes of andere scherpe voorwerpen die schade zouden kunnen veroorzaken aan de ondervloer van je zwembad. De juiste zwembad ondergrond zorgt er voor dat je zwembad  ondervloer beschermd is van deze scherpe voorwerpen. Ook is het gebruik van zwembad tegels of grondzeilen een slimme zet voor het behoud van je gazon.

Wanneer je je zwembad op een gazon zonder ondergrond plaatst, is de kans groot dat het gras gaat rotten. Hierdoor kan je gras behoorlijk gaan stinken. Zwembad ondergronden helpen je ook bij het egaliseren van de ondervloer van je zwembad. Zo voelt de ondergrond van je zwembad fijner aan, en voorkom je plassen met water onder je zwembad.

Zwembad tegels

Zwembad tegels voor je opzet of opblaas zwembaden zijn een populaire keuze. Dit is niet zonder reden. Ten eerste zijn zwembadtegels voor iedereen erg makkelijk te gebruiken. Je legt ze zo aan elkaar door de makkelijke tegels die te vergelijken zijn met puzzelstukjes. Dit maakt het neerleggen en opruimen van de zwembad ondergrond erg eenvoudig. De zwembad tegels worden geleverd in verpakkingen van 8 tegels.

Alle zwembad tegels in het assortiment van de Boer Drachten zijn gemaakt van een dikke laag schimmelwerend materiaal. Dit zorgt er voor dat kansen op beschimmeling of beschadigingen verminderd zijn, en je zwembad langer meegaat.

Andere gebruiken voor zwembadtegels

Een ander voordeel van zwembadtegels is de meerdere manieren waarop ze gebruikt kunnen worden. Behalve hun nut als zwembad ondergrond, kun je tegels ook als voetmat of rand om het zwembad heen leggen. Zo stap je niet direct in het gras wanneer je je zwembad uitstapt, en help je rotzooi uit je zwembad houden.

Hoeveel zwembad tegels heb ik nodig?

Je wil er wanneer je zwembad ondergrond koopt er voor zorgen dat je in één keer genoeg koopt. Je wil natuurlijk voorkomen dat je je zwembad pas later kan opzetten omdat je niet genoeg tegels hebt gekocht, en moet wachten op je tweede bestelling. Daarom is belangrijk om genoeg zwembad tegels te kopen.

De zwembadtegels worden verkocht in verpakkingen van 8 stuks. Dit betekend dat wanneer je genoeg zwembad tegels onder je zwembad wil hebben, je bij de meeste zwembaden een aantal tegels zult overhouden. Het voordeel hiervan is dat je reserve zwembadtegels zult hebben, voor wanneer er tegels beschadigd raken.

Benodigde aantal verpakkingen voor onze ronde zwembaden:

Van diameter

Tot en met diameter

Aantal verpakkingen (50 x 50 cm zwembadtegels)

100

145

2

146

195

2

196

245

3

246

295

5

296

345

7

346

395

8

396

445

11

446

495

13

496

545

16

546

595

18

Benodigde aantal verpakkingen voor onze meest populaire rechthoekige zwembad maten:

Van lengte

Tot en met lengte

Van breedte

Tot en met breedte

Aantal verpakkingen (50 x 50 cm zwembadtegels)

246

295

146

195

3

296

345

146

195

4

296

345

196

245

5

396

445

196

245

6

446

495

245

296

8

496

545

246

295

9

596

645

246

295

10

696

745

346

395

15

Zwembad grondzeilen

Grondzeilen voor je zwembad is een andere optie die je zou kunnen overwegen. De Boer Drachten heeft grondzeilen die geschikt zijn voor zwembaden kleiner dan 472 cm. Deze grondzeilen zorgen er voor dat je zwembad ondergrond, en de grond onder het zwembad beschermd zijn.

Zwembad tegels of grondzeil?

Zwembad tegels of grondzeilen gebruik je wanneer je een zwembad met een zachte onderkant hebt. In de meeste situaties is de keuze voor zwembadtegels of grondzeilen afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Het is erg afhankelijk van de persoon die de zwembad ondergrond uitzoekt.

Wanneer je een zwembad met een harde onderkant hebt, wordt er niet aangeraden om deze op zwembadtegels of zwembadzeilen te zetten. Deze harde randen beschadigen de tegels en zeilen sneller.

Zwembad tegels

Zwembad tegels worden over het algemeen aangeraden wanneer je je zwembad op een harde ondergrond wil zetten zoals bijvoorbeeld terrastegels of planken. De zachte foam tegels zorgen voor zachter aanvoelende bodem, en beschermen de ondervloer van je zwembad.

Zwembad grondzeilen

Zwembad grondzeilen hebben werken ook als beschermlaag tussen de zwembad bodem en de ondergrond. Omdat deze zeilen een stuk minder dik zijn dan de foam tegels zal je voorwerpen als takjes en steentjes hier meer doorheen voelen wanneer je gebruik maakt van zwembad grondzeilen. Over het algemeen zijn zwembad grondzeilen een goedkoper dan zwembad tegels.

Het grootste zwembad grondzeil dat beschikbaar is bij De Boer heeft een lengte van 472 cm. Voor zwembaden groter dan 472 cm worden zwembad tegels aangeraden.

Zwembad ondergrond kopen bij De Boer Drachten

Het kopen van de juiste zwembad ondergrond doe je bij De Boer. Op onze webshop bestel je gemakkelijk grondzeilen of zwembad tegels. We hebben een ruim assortiment met meerdere kleuren zwembad tegels en verschillende formaten zwembad grondzeilen. Als je vandaag vóór 16:00 je bestelling plaatst, heb je morgen al je zwembad tegels of grondzeil in huis!

Kom je liever direct langs voor je zwembad ondergrond? Je bent altijd welkom in onze winkel, waar je ons aanbod in verschillende zwembad ondergronden kan bekijken.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw