menu
  • excl.
  • incl.
BTW
Zwembadpompen

Zwembadpompen

Zwembadpompen zijn aan te raden voor iedereen die een opzetzwembad in de tuin heeft staan. Deze speciale pompen voor bij het zwembad zorgen ervoor dat het water constant in beweging blijft. Hierdoor wordt alg vorming voorkomen en kan er langer van een schoon zwembad genoten worden. In ons uitgebreide assortiment hebben wij ook voor jouw zwembad de betere keuze. Bekijk nu ons aanbod met verschillende soorten zwembadpompen.

Lees meer...

Alles wat je moet weten over zwembadpompen

Steeds meer mensen kopen zwembadpompen omdat ze in de zomer lang willen genieten van hun zwembad. Een zwembadpomp heeft meerdere voordelen om aan te sluiten op een opzetzwembad. De pomp zorgt er voor dat het water in het bad in beweging blijft. Daarnaast filter je met deze speciale pompen je zwembad schoon.

De pompen zijn er in verschillende soorten, waardoor er voor ieder zwembad de betere keuze aanwezig is. In ons uitgebreide assortiment hebben we zandfilterpompen en cartridge filterpompen. Ook hebben we verschillende systemen voor warmte naast de zwembadpompen.

Welke zwembadpompen zijn er?

Er zijn twee soorten zwembadpompen in ons uitgebreide aanbod te onderscheiden: de zandfilterpomp en cartridge filterpompen. Per type en grote van het opzetzwembad kan een pomp beter passender zijn dan de ander. Graag leggen wij de eigenschappen van iedere soort zwembadpomp voor je uit.

Zandfilterpompen

De zandfilterpomp is een geschikte zwembadpomp voor een middelgroot zwembad. De pomp filtert op vuil zoals bladeren, insecten en andere kleine vuildeeltjes. Maak je bij je zwembad gebruik van een warmtepomp, zoutwatersysteem of zwembadstofzuiger? Dan adviseren wij je een krachtige zandfilterpomp te gebruiken.

Let bij de aanschaf van zandfilterpompen op de inhoud van het bad, het type zwembad en ook de afstand tot het leidingwerk. Bij de Boer Drachten verkopen we uitsluitend kwalitatief hoogwaardige merken. Onze pompen zijn dan ook van Intex, Mega Pool, Blue Bay en Bestway. In de zandfilter zwembadpomp kunnen verschillende materialen worden gebruikt zoals filterzand, filterbollen en filterglas.

Filterpompen

Naast zandfilterpompen hebben wij ook verschillende cartridge filterpompen in ons uitgebreide assortiment met zwembadpompen. De filterpomp heeft een cartridgefilter waarmee al het vuil uit het zwembad wordt gefilterd. Deze speciale filters voor de pomp moeten in de zomer om de twee weken worden vervangen. De benodigde filters kunnen ook bij ons worden gekocht. Per pomp kan het verschillen welk filter nodig is.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een zwembadpomp?

Wanneer je zwembadpompen wil kopen zijn er een aantal factoren van belang om op te letten bij de aanschaf.

1.De capaciteit van de zwembadpompen

Belangrijk bij de keuze voor zwembadpompen is de capaciteit. Het is belangrijk dat de capaciteit aansluit bij de hoeveelheid water in je zwembad.  Sluit het niet aan dan kan je pomp te zwak of te krachtig zijn en wordt het zwembad niet goed gefilterd. De ideale capaciteit wordt door de volgende berekening berekend: inhoud zwembad x 0,3.

2.De inhoud van je zwembad

Voor veel zwembadpompen is het van belang dat de inhoud wordt berekend. Bij rechthoekige zwembaden kan de inhoud als volgt worden berekend: lengte x breedte x diepte.

Bij een rond zwembad berekend je de inhoud door diameter x diameter x diepte x 0.78 te doen. Voor een ovaal zwembad geldt de som lengte x breedte x diepte ( waterniveau) x 0.89.

3.De aansluitmaat van de pomp ten opzichte van het zwembad

Belangrijk is om altijd van te voren te controleren welke aansluitmaten je zwembad heeft ten opzichte van de pomp die je wil gaan kopen. Zo hebben Intex producten vaak andere maten dan Bestway producten. Wil je toch een Bestway pomp aansluiten op je Intex zwembad? Gebruik dan een extra aansluitsetje.

4.Andere apparaten welke je gebruikt

Wil je ook graag een lekker warm zwembad? Dan hebben wij in ons uitgebreide assortiment speciale warmtepompen en solar bollen verkrijgbaar. Belangrijk om in gedachten te houden is dat je zwembadpomp ook hierdoor het water moet pompen. Een extra krachtige pomp is aan te raden om te gebruiken.

5.De afstand tot het zwembad

Wanneer je een zwembadpompen wil aansluiten op je zwembad, is het van belang om rekening te houden met de afstand. Voor de pompen heb je een stroomvoorziening nodig. Zet de zwembadpomp op zo’n 1.5 meter afstand van het zwembad.

Zwembadpompen om te verwarmen

Naast dat wij in ons ruime aanbod zwembadpompen hebben om het water te filteren, zijn er ook verschillende pompen waarmee je het zwembad kan verwarmen.

Warmtepompen

Vind je het water in je zwembad vaak te koud? Dan is een warmtepomp de ideale oplossing. Deze pomp zorgt er namelijk voor dat je het zwembadwater enkele graden warmer kan laten worden. Het beste is om de pomp minimaal 4 uur per dag te laten draaien wanneer je een bepaalde temperatuur wil vasthouden.  Een groot voordeel van de nieuwste modellen warmte pompen is dat deze ook nauwelijks nog geluid maken.

Solar zwembadverwarming

Solar zwembadverwarming heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. De solar verwarming maakt gebruik van zonnewarmte en is daarom een duurzame manier van verwarmen. Een solar systeem is daarnaast makkelijk aan te sluiten op andere zwembadpompen. Solar verwarming is in verschillende soorten te verkrijgen, denk hierbij aan bollen, matten en panelen. Gemiddeld zorgt solar verwarming er voor dat de watertemperatuur met 4 graden zal stijgen.

Wanneer moet mijn zwembadpomp aan?

Zwembadpompen moeten dagelijks aanstaan wanneer je een zwembad in de tuin hebt staan. Met name in de zomer is het erg belangrijk om goed het water te filteren. In de zomermaanden zal het zwembad het meest intensief worden gebruikt. Het is van belang dat de pomp er voor zorgt dat het zwembadwater 4 keer gefilterd wordt op een dag.  Gemiddeld zal een pomp dan ook 8 uur lang aan moeten staan. Er zijn ook mensen welke de pomp de hele dag laten draaien. Zorg er in ieder geval voor dat tijdens de warmste uren van de dag de pomp aan staat. Algen vormen zich het snelst in warm stilstaand water. Zwembadpompen voorkomen algvorming, schimmelvorming en bacteriën in het water.

Zwembadpompen kopen

Zwembadpompen koop je gemakkelijk online bij de Boer Drachten. Via onze uitgebreid assortiment vind je altijd de betere keuze voor jouw zwembadpomp. Naast pompen welke het zwembadwater filteren hebben wij ook warmtepompen en solar zwembadverwarming voor heerlijk warm zwembad.  

Via onze website zijn de verschillende soorten pompen gemakkelijk met elkaar te vergelijken. Daarnaast zijn er verschillende selectiemogelijkheden via de filters. Filter bijvoorbeeld op merk, capaciteit of prijs.

Vind je het lastig om een keuze te maken? Onze klantenservice staat voor je klaar om je te helpen en te voorzien van advies. In onze winkel ben je ook van harte welkom. Ons deskundig personeel helpt je graag.

Wacht niet te lang met bestellen. Bij een bestelwaarde vanaf €75,- bezorgen wij de zwembadpompen bij je thuis!

Eigen werkplaats
Eigen werkplaats
Met 7 gespecialiseerde monteurs
Online bestellen
Online bestellen
24 uur per dag, 6 dagen per week
Kwaliteitsproducten
Kwaliteitsproducten
Meer dan 250 A-merken
Persoonlijke service
Persoonlijke service
Al meer dan 85 jaar!
Bezorgservice
Bezorgservice
Binnen NL gratis vanaf 75 euro
Grootverbruikers
Grootverbruikers
Met aantrekkelijke staffelkortingen
De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw