menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Filterpomp kopen? – De Boer Drachten

Filterpomp

Een filterpomp zorgt er voor dat je zwembadwater in beweging blijft en door middel van het filter de kleine vuil deeltjes uit je zwembadwater filtert. Samen met de toevoeging van chemicaliën zoals chloor zorg je er voor dat bacteriën en algen zo geen kans krijgen en dat je lang kunt genieten van schoon en fris zwembadwater. Bij de Boer Drachten vind je zwembad filterpompen van de merken Intex en Bestway. Bekijk ons grote aanbod online en bestel snel je nieuwe filterpomp.

21 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Welke filterpomp heb ik nodig?

Deze vraag wordt ons veel gesteld. Het is namelijk erg belangrijk een filterpomp te kiezen die past bij de capaciteit van je zwembad. Een filterpomp moet in ongeveer 3 uur de gehele inhoud van je zwembad door het filter hebben gepompt. Een goede rekensom die je hierbij kunt aanhouden is: inhoud zwembad in liters x 0,3. Hieronder volgt een overzicht van een aantal filterpompen met de maximale inhoud van het zwembad in liters.

 

Filterpomp Maximale capaciteit in liters Aansluiting
Bestway Flowclear Filterpomp 1.2 m³/u 1.100 - 8.300 liter 32 mm
Bestway Flowclear Filterpomp 2.0 m³/u 1.100 - 14.300 liter 32 mm
Bestway Flowclear  Filterpomp 3.0 m³/u 1.100 - 17.400 liter 32 mm
Bestway Flowclear  Filterpomp 5.7 m³/u 1.100 - 31.700 liter 38 mm
Intex Zwembadpomp 1250 liter per uur 800 - 4.500 liter 32 mm
Intex Zwembadpomp 2271 liter per uur 800 - 7.500 liter 32 mm
Intex Zwembadpomp 3407 liter per uur 800 - 17.000 liter 32 mm
Intex Zwembadpomp 5678 liter per uur 12.000 - 30.000 liter 38 mm
Intex Zwembadpomp 9463 liter per uur 14.000 - 35.000 liter 38 mm

Ook belangrijk is om te letten op de aansluitmaat van je zwembad en de filterpomp. Deze kunnen 32 of 38 mm zijn. Mocht de aansluitmaat niet overeenkomen dan kun je gebruik maken van een adapter. Hieronder in het filmpje kun je zien hoe je deze adapter kunt aansluiten.


Zandfilterpompen
zorgen voor een nog fijnere reiniging van het zwembadwater. In deze zandfilterpompen wordt het water krachtig door het zand gepompt. Hierdoor worden alle onzuiverheden die groter zijn dan een zandkorrel tegen gehouden. Zandfilterpompen worden vaker gebruikt bij de iets grotere modellen opzetzwembaden. Het voordeel van een zandfilterpomp ten opzichte van een zwembad filterpomp is ook dat het zand veel minder vaak hoeft te worden vervangen dan het cartridge in een filterpomp.


Hoe vaak filterpomp aan zetten

Ook een veel gestelde vraag is hoe lang en hoe vaak je de filterpomp aan moet zetten. Het is belangrijk dat de gehele inhoud van je zwembad in ieder geval 1x per 24 uur geheel wordt gefilterd. Op hele warme dagen is het aan te raden dit vaker te doen. Algengroei treedt namelijk vooral in de zomer op en ze houden van stilstaand water. Op het warmst van de dag is het dan aan te raden de pomp nog even te laten draaien. Je hoeft een zwembadfilterpomp zeker niet de hele dag te laten draaien, dit is zonde voor het energieverbruik. Zet de zwembad filterpomp ook uit tijdens het gebruik van het zwembad.


Wanneer filter in filterpomp vervangen

Het cartridge zwembad filter in de filterpomp kan redelijk lang mee gaan. Maak deze iedere dag na het uitzetten van de pomp even schoon met de tuinslang zodat het overgrote deel van het vuil weg spoelt. De cartridge is dan na ongeveer een maand toe aan vervanging. Let bij de aanschaf van nieuwe cartridges goed op welke je moet bestellen. Elke pomp heeft namelijk zijn eigen formaat cartridge. Een handige tip is om deze samen met de filterpomp gelijk mee te bestellen zodat je een aantal op voorraad hebt. Bekijk hieronder een overzicht van de verschillende zwembadpompen en welke cartridge hier bij past:

 

Filterpomp Cartridge type
Bestway Flowclear Cartridge Filterpomp 1.2 m³/u Bestway Flowclear Cartridge Filterpomp 1.2 m³/u Bestway Type I
Bestway Flowclear Cartridge Filterpomp 2.0 m³/u Bestway Flowclear Cartridge Filterpomp 1.2 m³/u Bestway Type I
Bestway Flowclear Cartridge Filterpomp 3.0 m³/u Bestway Flowclear Cartridge Filterpomp 1.2 m³/u Bestway Type II
Bestway Flowclear Cartridge Filterpomp 5.7 m³/u Bestway Flowclear Cartridge Filterpomp 1.2 m³/u Bestway Type III
Intex Zwembadpomp 1250 liter per uur Intex Type H
Intex Zwembadpomp 2271 liter per uur Intex Type A
Intex Zwembadpomp 3407 liter per uur Intex Type A
Intex Zwembadpomp 5678 liter per uur Intex Type A
Intex Zwembadpomp 9463 liter per uur Intex Type B

Zwembadspecialist

Wij bij de Boer Drachten zijn echte zwembadspecialisten. Al jarenlang verkopen we grote opzetzwembaden van merken als Intex en Bestway. Wij hebben een zeer ruim en compleet assortiment zwembaden, accessoires en onderhoudsproducten. Voor vragen kun je telefonisch of per mail contact met ons opnemen. Wij helpen je graag met alle soorten vragen die je hebt bij de aankoop van je producten. Door onze jarenlange ervaring krijg je van ons een gedegen en betrouwbaar advies.

In onze webshop vind je gemakkelijk per merk en model de producten die je nodig hebt. Of het nu gaat om accessoires zoals bijvoorbeeld afdekzeilen, speelgoed of zwembad onderhoud, je vindt het heel gemakkelijk en snel. De meeste producten zijn uit voorraad leverbaar en heb je dus meestal al de volgende werkdag in huis. Je kunt ook terecht in onze vestiging in Drachten. Daar kun je veel modellen zwembaden en filterpompen in het echt komen bekijken voordat je een keuze gaat maken. Onze verkopers voorzien je graag van het juiste advies. Je bent van harte welkom!


Filterpomp online bestellen

Heb je de filterpomp gevonden die past bij jou zwembad, bestel deze gemakkelijk en snel online. Bestel je deze voor 20.00 uur, dan heb je deze al morgen in huis. Betaal je liever achteraf? Dat is bij ons mogelijk via Afterpay en PayPal. Haal je liever je bestelling bij ons op? Ook dat kan! Vanaf 2 uur na het plaatsen van je bestelling staat alles voor je klaar! Mocht je bestelling toch niet helemaal zijn wat je er van verwacht, dan kun je deze zonder probleem binnen 14 dagen na de besteldatum bij ons retourneren. Twijfel dus niet langer en bestel bij ons je nieuwe zwembad filterpomp.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw