menu
 • excl.
 • incl.
BTW

Vlokmiddel voor zwembad kopen? 🏊

Vlokmiddel zwembad

Voor fijne zwevende deeltjes in je zwembadwater gebruik je vlokmiddel. Zwembad water zit vol met kleine deeltjes en een filter lukt het niet altijd om alles te filteren. Vlokmiddel zorgt er voor dat de kleine deeltjes in het water grotere deeltjes worden zodat het makkelijk gefilterd kan worden. In het assortiment van De Boer Drachten hebben wij dan ook voldoende middelen om je te helpen je zwembadwater schoon te krijgen. Wij verkopen merken met kwalitatief goede producten zoals BSI, Pool Power en Summer Fun. Bestel vandaag voor 20:00 uur, dan heb je morgen het vlokmiddel voor je zwembad binnen!

Lees meer...
8 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Vlokmiddel, zwembad water verbeteraar

We zwemmen allemaal het liefste in schoon en helder zwemwater. Vlokmiddel in zwembad water helpt het water hygiënischer en helderder te maken. Vaak weten mensen niet dat thuis wat vlok middel hebben staan erg verstandig is. Het middel maakt van kleine bacteriën grotere filterbare ‘vlokken’. Deze deeltjes komen niet van zichzelf bij elkaar, ze stoten elkaar namelijk af. Een vlokmiddel zorgt er voor dat de deeltjes samen komen waardoor er een vlok ontstaat.

De kleine deeltjes in het water kan speeksel, urine of cosmetica zijn. Met name grotere bacteriën zijn met chloor moeilijk  te doden. Wat het beste helpt is vlokmiddel. Zwembad water krijg je hiermee schoon en hygiënisch.

Verschillende soorten vlokmiddel

Vlokmiddel komt in verschillende soorten: vloeibaar vlokmiddel en vaste middelen zoals tabletten. Wij zetten voor je al de specificaties op een rijtje.

Vloeibaar vlokmiddel

Vloeibaar vlokmiddel in zwembad water toevoegen is een mogelijkheid. Het vloeibare middel moet je aan een emmer met water toevoegen en daarna zelf verdelen over het zwembadwater. Let op dat je dit gelijkmatig doet. Ook moet je het vlokmiddel toevoegen aan het water en niet andersom!

Vloeibaar vlokmiddel gebruiken

 1. Lees op de verpakking de dosering af en voeg het middel toe aan een emmer met water
 2. Meng alles goed door elkaar
 3. Verspreid het mengsel van water en vlokmiddel gelijkmatig over het zwembadwater
 4. Zet na 5 minuten de zwembadpomp uit
 5. Laat alles 15 minuten lang inwerken
 6. Start de pomp weer op
 7. Controleer of er geen vlokken op de bodem van het zwembad achterblijven
 8. Zuig de bodem eventueel met een zwembadstofzuiger
 

Vlokmiddel tabletten

Tabletten met vlokmiddel voor zwembad water zijn geschikt om op te lossen in de skimmermand. Veel opzetzwembaden hebben geen skimmer omdat ze al over een filterpomp beschikken. Skimmers zijn wel afzonderlijk aan te schaffen. De vlokmiddel tabletten zijn eenvoudig in gebruik. Aan te raden is 1 keer per week een nieuwe dosis tabletten aan de skimmer toe te voegen.

Vlokmiddel tabletten gebruiken

 1. Zet de skimmer filtratie uit
 2. Leg 1 of 2 tabletten in de skimmermand. Komt er veel regenval of een de winterperiode? Gebruik dan 3 tabletten.
 3. Laat de tabletten in minimaal 12 uur tijd oplossen. De Boer Tip: Doe dit s’nachts
 4. Zet de filtratie weer aan om het vuil uit het zwembad te filteren.

Wanneer vlokmiddel voor zwembad gebruiken?

Vlokmiddel voor zwembaden gebruik je in verschillende situaties.

Wanneer het zwembadwater groen kleurt

Wanneer je zwembadwater groen kleurt is het van belang om zo snel mogelijk te beginnen met zwembadreiniging. Wanneer je bezig gaat met de reiniging kan het ook voorkomen dat bacteriën zich niet weg willen laten filteren. Zeker dode algen niet welke mede zorgen voor de groene kleur. Vlokmiddel alleen zorgt niet voor helder water. Ook zal je wanneer je water groen kleurt een shock behandeling moeten doen.

Wanneer je filterglas of filterparels gebruikt

Filterglas of filterparels gebruiken in je zwembadfilter zorgt er voor dat er nog meer uit het water gefilterd wordt dan wanneer je zand gebruikt. Er blijven toch deeltjes in het water welke moeilijk weg te filteren zijn, denk hierbij aan dode algen en gladde cosmetica resten. Om nog efficiënter te kunnen filteren wordt vlokmiddel voor zwembad water aangeraden.

Wanneer het zwembadwater er troebel uit ziet

Troebel water kan ontstaan door dode algen, bacteriën en virussen maar ook door resten van cosmetica of speeksel. Vaak kan je het zien aan de lichtinval in het zwembad. De deeltjes in het zwembad verstrooien deze lichtinval. Het effect is vergelijkbaar met een druppel melk dat in water valt. De deeltjes welke zorgen voor het troebele water kleven vaak niet aan elkaar vast maar zweven los door het water. Vlokmiddel zorgt dan weer voor de binding om het wel weg te filteren.

Hoeveel vlokmiddel per zwembad gebruiken?

Wil je starten met het gebruik van vlokmiddel? Zwembad afmetingen verschillen van elkaar en hier wordt de dosis van vlokmiddel op berekend. Weet bij het gebruik van vlokmiddel ook dat je vaker dan één keer een dosis moet toevoegen. Per type vlokmiddel kan de dosering weer anders zijn. Lees dus van te voren goed de verpakking. Te veel vlokmiddel kan namelijk nadelige gevolgen hebben. Het aluminiumgehalte in het water stijgt hierdoor wat weer jeuk en irritatie kan opleveren. Vlokmiddel in zwembad water toevoegen is dus een precies klusje!

Vlokmiddel voor zwembad bestellen

Ben je op zoek naar vlokmiddel voor zwembad water? Wij hebben een ruim assortiment met vloeibare middelen, tabletten en de floc socks. Op onze website kan je de producten makkelijk met elkaar vergelijken. Vind je het toch lastig om een keuze te maken tussen de vlokmiddelen? Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.

Ook in onze vestiging staat ons deskundige personeel voor je klaar om je te helpen. Je bent van harte welkom om langs te komen bij De Boer Drachten. Wanneer je online besteld voor 20:00 zorgen wij er voor dat je de volgende dag het vlokmiddel voor je zwembad krijgt geleverd!

De Boer Drachten
Winkelt u privΓ©
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw